Η ιταλική εταιρεία Lottomatica πρόκειται να επενδύσει στην ελληνική εταιρεία στοιχημάτων ΟΠΑΠ αγοράζοντας ένα μειοψηφικό ποσοστό των μετοχών του επενδυτικού ταμείου το οποίο απέκτησε το 33% της εταιρείας αυτής που πωλήθηκε στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων που συμπεριλαμβάνονταν στους όρους του μνημονίου δανεισμού της Ελλάδας.

Η ιταλική εταιρεία παιγνίων και στοιχηματισμού, η οποία επελέγη από την ΟΠΑΠ ΑΕ τον Ιούλιο του 2012 για να της παρέχει τεχνολογική υποστήριξη στην προσπάθεια επέκτασης των δραστηριοτήτων της στον στοιχηματισμό μέσω Διαδικτύου, ανέφερε ότι η επένδυσή της στην Emma Delta είναι στρατηγικού χαρακτήρα.

«Ο Όμιλος Λοτομάτικα θα ενεργήσει ως ένας εταίρος και σκοπεύει να συνεισφέρει με την τεχνολογία του και με την διεθνή εμπειρία του στα πεδία της τεχνολογίας, της διοίκησης και της διάθεσης νέων προϊόντων», είπε εκπρόσωπος της Λοτομάτικα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Δεν αποκάλυψε το μέγεθος του ποσοστού της Emma Delta, ενός ελληνοτσεχικού επενδυτικού σχήματος, που αναδείχθηκε μειοδότης μετά την αποχώρηση άλλων, γνωστότερων επενδυτών από την τελική φάση υποβολής προσφορών στον διαγωνισμό τον περασμένο μήνα.

Η Emma Delta πρόκειται να καταβάλει 652 εκατ. ευρώ για το 33% του ΟΠΑΠ συν δικαιώματα λήψης αποφάσεων στην επιχείρηση, όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) χθες Τετάρτη. Η πώληση αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί πριν από τα τέλη του χρόνου.

Η Emma Delta ελέγχεται από τον Τσέχο επενδυτή Γίρι Σμέιτς, ο οποίος ειδικεύεται στις αναδυόμενες αγορές, και τον Γεώργιο Μελισσανίδη, γιο του γνωστή εφοπλιστή Δημήτριου Μελισσανίδη.

Facebook Comments