Κατεβλήθη χθες στην Ελλάδα το ποσό των 2,8 δισ. ευρώ από την Ε.Ε., σύμφωνα με άριστα πληροφορημένες πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ποσό αυτό αφορά στην ολοκλήρωση της εκταμίευσης του πακέτου των 50 δισ. και πλέον, με τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η χώρα προσέρχεται στο Eurogroup της 13ης Μαΐου στοχεύοντας στην έγκριση της επόμενης δόσης, η οποία αφορά σε συνολικό ποσό περίπου 6 δισ. ευρώ.

Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. έδωσε η Ομάδα Εργασίας του Εurogroup την περασμένη Δευτέρα. Όπως ανέφεραν πηγές της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή εκπληρώθηκαν οι προϋποθέσεις που είχε θέσει η τρόικα, προκειμένου να χορηγήσει τη δόση του Μαρτίου.

Στην ίδια γραμμή ήταν και η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η οποία ανέφερε πως «έγινε θετική αποτίμηση της υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος και υπήρξαν σαφείς αναφορές στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος».

Παρόλα αυτά, στο διάστημα των 15 ημερών που μεσολαβεί μέχρι και τις επιμέρους εγκρίσεις της δόσης θα πρέπει να πάρει σάρκα και οστά το πρόγραμμα για τις 15.000 αποχωρήσεις του Δημοσίου μέχρι και το τέλος του 2014, εκ των οποίων οι 4.000 μέχρι και το τέλος του 2013.

Στα θετικά της ελληνικής κυβέρνησης θα αθροιστούν οι προσπάθειες ταχείας στελέχωσης της νέας ανεξάρτητης γενικής γραμματείας των δημοσίων εσόδων.

Facebook Comments