Παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

«Η Τερέζα Μέι έκανε δεκτή την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον. Η αντικατάστασή του θα ανακοινωθεί σύντομα. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για τα όσα έκανε», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο δεύτερος υπουργός της κυβέρνησης που υποβάλει την παραίτησή του μέσα σε μερικές ώρες. Είχε προηγηθεί ο υπουργός Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις ο οποίος είχε υποβάλει την παραίτησή του από τα καθήκοντά του σήμερα.

Αιτία για την παραίτηση Ντέιβις ήταν η διαφωνία του με το σχέδιο της κ. Μέι για «μαλακή» έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από το υπουργικό συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή – κάτι που έμοιαζε τότε τεράστια πολιτική νίκη της πρωθυπουργού σε βάρος της ευρω-σκεπτικιστικής πτέρυγας της κυβέρνησης.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι διόρισε τον Ντόμινικ Ράαμπ στη θέση του υπουργού αρμόδιου για το Brexit αφού ο προκάτοχός του παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος κατά των σχεδίων της κυβέρνησης να διατηρήσει μια στενή εμπορική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Facebook Comments