Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχαιρέτησε τα γήπεδα του Γουΐμπλεντον με ψηλά το κεφάλι, παρά το γεγονός πως ηττήθηκε με 3-0 από τον Τζον Ίσνερ. (6-4, 7-6, 7-6).

Ο μόλις 19χρονος Έλληνας τενίστας είχε φανταστική πορεία στο φετινό τουρνουά, καθώς κατάφερε να φτάσει στην φάση των «16»… γράφοντας ιστορία. Ο Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας στην ιστορία που αγωνίστηκε στην τελική “16άδα” ενός Grand Slam τουρνουά και αναμένεται να ανέβει και άλλο στην παγκόσμια κατάταξη την επόμενη εβδομάδα. Ο Τσιτσιπάς αντιμετώπισε τον 33χρονο Τζον Ίσνερ και νούμερο δέκα της παγκόσμιας κατάταξης και έφτασε πολύ κοντά στο να κερδίσει ένα σετ.

Στο πρώτο σετ, ο Ίσνερ κατάφερε να κάνει το μπρέικ (το μόνο που υπέστη ο Τσιτσιπάς σε όλον τον αγώνα) στο 4-4 και εντέλει έκανε το 1-0. Λίγο έλειψε ο Τσιτσιπάς να ισοφαρίσει τον Ίσνερ σε 1-1 στο δεύτερο σετ, αλλά ο Αμερικανός κέρδισε με 7-6 το σετ σε ένα τάι μπρέικ που ο Έλληνας τενίστας είχε προβάδισμα με 1-3 (10-8).

Τα δυνατά σερβίς του πανύψηλου Αμερικανού (2.08) και η ικανότητά του στο φιλέ τον βοήθησε και εκείνος το εκμεταλλεύτηκε ιδανικά. Τέλος, η ιστορία επαναλήφθηκε και στο τρίτο σετ καθώς ο Ίσνερ κέρδισε το σετ στο τάι μπρέικ με 7-4.

Facebook Comments