Εμπλοκή υπήρξε στη Βουλή για την συζήτηση και την ψηφοφορία σχετικά με την αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως εξήγησε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η εμπλοκή παρουσιάσθηκε επειδή δεν δόθηκε άδεια από τον αρμόδιο Εισαγγελέα στους προφυλακισμένους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής να ψηφίσουν για την άρση ασυλίας. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετέφερε την ομόφωνη απόφαση του Προεδρείου της Βουλής να υπάρξει αναβολή για την Τετάρτη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαφώνησε και είπε ότι «ταλαιπωρείται χωρίς λόγο» και «έχω υποστεί διασυρμό από τον Τύπο», ενώ ισχυρίσθηκε πως αύριο δεν μπορεί να παρίσταται. Μαζί του συμφώνησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος που ρώτησε την Πρόεδρο της Βουλής «κατά πόσο θεωρείτε ότι η Βουλή πρέπει να είναι δέσμια των αποφάσεων των δικαστικών λειτουργών και οργάνων; Να μας το καθορίσετε αυτό για να σταθμίσουμε και την ψήφο μας».

«Ο Κανονισμός δεν εξετάζει τους λόγους που απουσιάζει κάθε βουλευτής. Πάντα λείπαμε κάποιοι, πάντα η απόφαση έβγαινε κατά πλειοψηφία των παρόντων», είπε και ο τ. Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Με την δική σας λογική δεν θα μπορεί αύριο να λειτουργήσει η Βουλή, δεν θα μπορούν να εκλεγούν τα Προεδρεία των Επιτροπών», υποστήριξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι «ανοίγεται μία κερκόπορτα».

Η κ. Κωνσταντοπούλου διέκοψε την συνεδρίαση για 10 λεπτά.

Facebook Comments