Η HSBC αναμένεται να διπλασιάσει τα κέρδη της το πρώτο τρίμηνο του έτους σε περίπου 8 δισ. δολάρια, κάτι που υποδηλώνει ότι το πρόγραμμα της τριετούς αναδιάρθρωσης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της HSBC θα τη βοηθήσουν να παραμείνει μια από τις πιο κερδοφόρες και ισχυρές τράπεζες στον κόσμο.

H HSBC, καθώς και πολλές άλλες τράπεζες σε Ευρώπη και ΗΠΑ, αναγκάστηκε να προβεί σε περικοπές δαπανών προκειμένου να ανακάμψει από την οικονομική κρίση και να αντιμετωπίσει το σκληρό επιχειρηματικό περιβάλλον όπως επίσης και τους αυστηρούς κανονισμούς που ακολούθησαν.

Η τράπεζα ενήργησε πιο γρήγορα και πιο επιθετικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό της. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Στιούρτ Γκιούλιβερ, έχει καταφέρει να μειώσει τις δαπάνες κατά 3,5 δισ. δολάρια, ωστόσο έχουν γίνει 38.000 απολύσεις.

Ο Γκιούλιβερ προσδοκά να κρατήσει το κόστος κάτω από τον στόχο του 52% των εσόδων, αλλά η έλλειψη κερδοφορίας της τράπεζας σε πολλές χώρες καθώς και οι αρνητικές επιπτώσεις των χαμηλών επιτοκίων συνιστούν ότι ίσως δεν θα καταφέρει να φτάσει τον φιλόδοξο στόχο.

Ο Γκιούλιβερ αναμένεται να ενημερώσει τους επενδυτές σχετικά με τη στρατηγική της τράπεζας στις 15 Μαΐου.

Facebook Comments