H σκοτεινή ύλη των νιουτραλίνων «έπαιξε» για λίγο μαζί μας στην κεντρική αίθουσα της Ακαδημίας Αθηνών και ευτυχώς τελικά αποσύρθηκε κατά την συνέντευξη με τον μεγαλοφυή θεωρητικό φυσικό, Δημήτρη Νανόπουλο.

Γλυκός, χαμογελαστός και ταπεινόφρων, ο διακεκριμένος καθηγητής μιλά αποκλειστικά στο marketnews.gr για την τύχη ως μια αρχή που διέπει τον κόσμο μας και εξηγεί γιατί η φαντασία είναι θεμελιώδες στοιχείο της επιστήμης. Με αφετηρία το βιβλίο του «Στον τρίτο βράχο από τον ήλιο» κάνει μια αναδρομή στο παιδικό και εφηβικό του παρελθόν και τις εσωτερικές δυνάμεις που τον οδήγησαν στην Φυσική επιστήμη. 

Σε μια φιλοσοφική αλλά και θεωρητική συζήτηση, ο παγκοσμίου φήμης επιστήμων μιλά για το σύμπαν, την αστροφυσική αλλά και την αθανασία. Λάτρης του κινηματογράφου, της μουσικής και των τεχνών εν γένει, ο Δημήτρης Νανόπουλος προσεγγίζει την έννοια του θείου και επιδιώκει να την ερμηνεύσει ως πιστός υποστηρικτής του ρασιοναλιστή Σπινόζα και της άποψης “Deus sive natura” (Θεός είναι η φύση).

]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακόμη, εξηγεί τι σημαίνει το μεγάλο πείραμα στο CERN και ποιες ξεχωρίζει ως τις σπουδαιότερες ανακαλύψεις του και μας αποκαλύπτει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την αναβάθμιση του περίφημου μεγάλου επιταχυντή. Τέλος, δεν διστάζει να μιλήσει για την σύγχρονη πολιτική αλλά και να τοποθετηθεί απέναντι στο «μακεδονικό» και την στάση της Ελληνικής πολιτείας.

Δείτε το δεύτερο μέρος εδώ:

Facebook Comments