Άμεση ήταν η απάντηση της ρωσικής πλευράς στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών από τις ελληνικές αρχές.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax, το οποίο επικαλείται το Reuters, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι «θα υπάρξει απάντηση στην απέλαση από την Ελλάδα των Ρώσων διπλωματών με τον ίδιο τρόπο».

Την ίδια ώρα το πρακτορείο RIA επικαλούμενο τις δηλώσεις του βουλευτή Αντρέι Κλιμόφ ανέφερε ότι η Μόσχα θα προχωρήσει στην απέλαση δύο Ελλήνων διπλωματών.

Νωρίτερα:

Η Αθήνα έχει ήδη αποφασίσει και δώσει εντολή για την άμεση απέλαση δύο ατόμων –ο ένας είναι το στέλεχος της ρωσικής πρεσβείας Βίκτορ Γιάκοβλεφ– και την απαγόρευση νέας εισόδου στη χώρα για δύο ακόμα, οι οποίοι εμπλέκονται σε σωρεία ενεργειών, μεταξύ των οποίων πληροφοριακής δραστηριότητας (ο διπλωματικός όρος για την αλίευση και διακίνηση πληροφοριών) εις βάρος της Ελλάδας.

Οι ρώσοι διπλωμάτες απελάθηκαν για παράνομες δραστηριότητες που επηρεάζουν τα συμφέροντα της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων προσπαθειών για εμπλοκή στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. 

Στην Δύση υπάρχουν έντονες ανησυχίες πως η Μόσχα θα αποπειραθεί να παρέμβει στο δημοψήφισμα που θα γίνει στην ΠΓΔΜ για να λάβει λαϊκή έγκριση η συμφωνία των Πρεσπών, καθώς θέλει να αποτρέψει την επέκταση του NATO στην παραδοσιακή σφαίρα επιρροής της στα Βαλκάνια.

 

Facebook Comments