'

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν από τις 11:00 οι συρμοί του Μετρό

MarketNews

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν από τις 11:00 οι συρμοί του Μετρό, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Νέα στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 17.00 της Πέμπτης κήρυξε το σωματείο ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό προκειμένου να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στη Γενική Συνέλευση αφορούν στην έλλειψη ανταλλακτικών και προσωπικού, στην παρεμπόδιση ιεραρχικής εξέλιξης ηλεκτροδηγών, σε μισθολογικές ανισότητες και στη λήψη απόφασης περί κήρυξης 24ωρης απεργίας.

Το σωματείο ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό είναι ένα από τα δύο σωματεία ηλεκτροδηγών και εκπροσωπεί περίπου τους μισούς από τους 230 οδηγούς στο μετρό.

Το εν λόγω σωματείο έχει προχωρήσει σε σειρά κινητοποιήσεων τις τελευταίες εβδομάδες, οι οποίες ταλαιπωρούν τους επιβάτες καθώς μικρός αριθμός εργαζομένων κρατάει κλειστές τις γραμμές 2 και 3 του μετρό.

Είναι ενδεικτικό πως σε στάση εργασίας στις 25 Ιουνίου το μετρό παρέμεινε κλειστό από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί, παρά το γεγονός πως στην στάση εργασίας συμμετείχαν μόλις 23 ηλεκτροδηγοί.