Η Ελλάδα αναμένεται να περάσει στο παρασκήνιο για τις επόμενες λίγες εβδομάδες και αυτό θα μπορούσε να δώσει μια ανάσα στις αγορές. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα δούμε υπερβολικά μεγάλες κινήσεις, αλλά θα υπάρξει μείωση των διακυμάνσεων και του φόβου για ένα αρνητικό γεγονός.

Παρόλα αυτά, δε μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι το EUR/USD εξακολουθεί να διαπραγματεύεται μεταξύ 1,1300-1,1400 εδώ και ένα μήνα και αυτό δείχνει ότι οι επενδυτές δεν είναι σε θέση να προβλέψουν αν οι επόμενοι μήνες στην Ευρωζώνη θα είναι καλύτεροι ή χειρότεροι.

  • Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε το δολάριο Αυστραλίας μετά την ανακοίνωση μείωσης των επενδύσεων κατά 2,2% έναντι εκτιμήσεων για 1,6%.
  • Ο οίκος S&P μείωσε τις εκτιμήσεις του για το ΑΕΠ της Κίνας το 2015, σε 6,9% από 7,1%.
  • Σε υψηλά 15 ετών ο Nikkei παρά το γεγονός ότι το γεν παραμένει στα ίδια επίπεδα και δεν έχει αποδυναμωθεί εδώ και δυο εβδομάδες.
  • Ο Draghi δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα άρει τους όποιους περιορισμούς για τα ελληνικά ομόλογα αν το πρόγραμμα τηρηθεί καά γράμμα.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο (#CLJ5) – Άνοιγμα: 49,12 Υψηλό: 51,27 Χαμηλό: 48,42 Κλείσιμο: 51,02

Ο μαύρος χρυσός αντέδρασε έντονα ανοδικά από τη στήριξη στα $48,45 με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία για κέρδη πάνω από $2,0. Η ανακοίνωση των αποθεμάτων στην Αμερική, αύξηση στιγμιαία τη μεταβλητότητα αλλά οι αγοραστές επανήλθαν επιβεβαιώνοντας τη στήριξη. Το ωριαίο κερί της ώρας των αποθεμάτων ήταν ιδιαίτερα bullish και αυτό επιβεβαιώθηκε τις επόμενες ώρες. Το πετρέλαιο διατηρείται σε μια πλάγια τάση με το εύρος να είναι ικανοποιητικό και να ευνοεί το καθημερινό trading. Οι traders οφείλουν να προσέξουν το πετρέλαιο καθώς βρίσκεται σε μια περίοδο όπου είναι ιδιαίτερα προβλέψιμο εφόσον «πατήσει» πάνω σε κρίσιμα επίπεδα. Επιπλέον, ακόμα και να υπάρξει λάθος εκτίμηση, το R/R ratio είναι πολύ ελκυστικό. Οι τεχνικοί δείκτες στηρίζουν μια ανοδική προσπάθεια.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

50,40                   51,20
50,00                   51,80
49,60                   52,30
49,20                   52,70

Facebook Comments