Το πρωτότυπο GT-R50 που θα παρουσιαστεί στο Goodwood, προϊόν της πρώτης συνεργασίας  μεταξύ της Nissan και της Italdesign,  θα μπορούσε να αποτελέσει το προσχέδιο για μια εξαιρετικά περιορισμένη σειρά χειροποίητων αυτοκινήτων παραγωγής. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο δημιουργήθηκε με αφορμή την 50η επέτειο τόσο του GT-R για  το 2019, όσο και της Italdesign για το 2018.

Εν αναμονή του GT-R50 της Italdesign στο Goodwood και των επόμενων εμφανίσεών του ανά την Υφήλιο τους ερχόμενους μήνες, μια έκδοση παραγωγής εμπνευσμένη από το πρωτότυπο, δύναται να δημιουργηθεί.  Στην περίπτωση αυτή, η Italdesign δεν θα κατασκευάσει πάνω από 50 μονάδες, όπου κάθε αυτοκίνητο θα είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του κάθε αγοραστή,   με μια τιμή που υπολογίζεται ότι θα ξεκινάει από τις 900.000 ευρώ περίπου.

Ξεκινώντας από μπροστά, το Nissan GT-R50 της Italdesign διαθέτει ένα ξεχωριστό χρυσό εσωτερικό στοιχείο που εκτείνεται σε όλο σχεδόν το πλάτος του οχήματος. Το καπό είναι εμφανώς διογκωμένο τονίζοντας την ισχύ του αυτοκινήτου, ενώ  οι λεπτοί προβολείς LED εκτείνονται από τους θόλους των τροχών,  μέχρι το χείλος πάνω από τις εξωτερικές γρίλιες της εισαγωγής του αέρα.

Κυριαρχώντας στην πλευρική όψη, η ξεχωριστή γραμμή οροφής έχει χαμηλώσει κατά 54 χιλιοστά και διαθέτει χαμηλότερο κεντρικό τμήμα, ενώ τα ελαφρώς ανυψωμένα εξωτερικά τμήματα, δίνουν στο προφίλ της οροφής μια μυώδη οπτική. Το έμβλημα  GT-R, σε συνδυασμό  με τις εσοχές ψύξεις “samurai blade” πίσω από τους μπροστινούς τροχούς,  προεξέχει περισσότερο, ενώ χαρακτηριστική είναι η χρυσή επένδυση που εκτείνεται από το κάτω μέρος των θυρών έως στη γραμμή των ώμων.

Το πίσω μέρος τονίζει το πλάτος του αυτοκινήτου με έναν μυώδη σχεδιασμό γύρω από τους τροχούς. Η γραμμή του ώμου κλίνει γύρω από τη βάση του πίσω παραθύρου και κατευθύνεται προς το κέντρο του καπό του πορτμπαγκάζ. Με μια ξεχωριστή εμφάνιση, η γραμμή του πίσω παραθύρου κατέρχεται σε μεγαλύτερο εύρος και βάθος, από ό, τι στο κανονικό μοντέλο. Σε συνδυασμό με τις λεπτομέρειες χρυσού, δίνει την όψη ενός ξεχωριστού αρθρωτού στοιχείου του οπίσθιου τμήματος του αυτοκινήτου.

Τα διπλά στρογγυλά πίσω φώτα του GT-R επανασχεδιάστηκαν στη λογική ενός ξεχωριστού  “πλωτού” χαρακτηριστικού, με λεπτούς δακτυλίους φωτός και κοίλα κέντρα, τοποθετημένα έτσι ώστε να ενώνουν το εξωτερικό στήριγμα και το κεντρικό τμήμα της δομής του χώρου αποσκευών. Η μεγάλη, ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή, τοποθετημένη με δύο ορθοστάτες, ολοκληρώνει τη συνολική εμφάνιση. Οι ειδικής κατασκευής τροχοί, 21 x 10 ίντσες μπροστά και 21 x 10,5 ίντσες πίσω,   τονίζουν την επιθετική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Η εξωτερική βαφή είναι χρώματος Liquid Kinetic Grey, με έντονες λεπτομέρειες σε Energetic Sigma Gold.

Στο εσωτερικό του, το Nissan GT-R50 της Italdesign αντανακλά το μοντέρνο, υψηλών επιδόσεων DNA του. Δύο διαφορετικά φινιρίσματα από ανθρακονήματα χρησιμοποιούνται εκτενώς σε όλη την κεντρική κονσόλα, το ταμπλό και τις επενδύσεις των θυρών, μαζί με το μαύρο Alcantara® και το κορυφαίο μαύρο ιταλικό δέρμα στα καθίσματα. Οι χρυσές λεπτομέρειες αντανακλούν τον εξωτερικό σχεδιασμό σε όλο τον πίνακα οργάνων, τις πόρτες και τον φουτουριστικό επιλογέα ταχυτήτων, που είναι εμπνευσμένος από τους αγώνες αυτοκινήτου. Το κέντρο του τιμονιού και οι ακτίνες του είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα, ενώ η στεφάνη διαθέτει ένα επίπεδο κάτω μέρος, με το σύνολο του τιμονιού να είναι άψογα επενδυμένο με Alcantara.

Κάτω από το νέο σχήμα του Nissan GT-R50 από την Italdesign, κρύβεται ένας πραγματικός θησαυρός !  Βασιζόμενη στην εμπειρία των αγώνων GT3 της Nissan, η NISMO ενίσχυσε τον συναρμολογημένο με το χέρι κινητήρα V638RETT V6 3.8 λίτρων, που για την περίσταση αποδίδει 720ps και 780 Nm ροπής.

Οι μεταβολές στο μηχανικό σύνολο  περιλαμβάνουν βελτιστοποιημένους στροβιλοσυμπιεστές αγωνιστικού τύπου GT3 και μεγάλης διαμέτρου, μεγάλα intercoolers,  βαρέως τύπου στροφαλοφόρο άξονα, έμβολα, συνδέσμους και έδρανα, αναθεωρημένα προφίλ εκκεντροφόρων, βελτιστοποιημένα συστήματα ανάφλεξης, εισαγωγής και εξαγωγής. Ένα ενισχυμένο σύστημα μετάδοσης διπλών συμπλεκτών, σε κιβώτιο έξι ταχυτήτων, με ενσωματωμένο πίσω διαφορικό, τοποθετημένο στον πίσω άξονα,   “κατευθύνει” την αστείρευτη δύναμη στους τροχούς.

Η ανάρτηση έχει και αυτή επανασχεδιαστεί, διαθέτοντας το σύστημα DampTronic® της BILSTEIN.  Για την πέδηση, φροντίζουν τα εμπρός 6-πίστονα φρένα της Brembo και τα αντίστοιχα 4-πίστονα πίσω, με τις τεράστιες δαγκάνες, λαμπερού κόκκινου χρώματος,. Τα ελαστικά Michelin Pilot Super Sport, μεγέθους 255/35 R21 μπροστά και 285/30 R21 πίσω, προσφέρουν την απαιτούμενη πρόσφυση, προκειμένου να αξιοποιηθεί στο έπακρο η ισχύς του κινητήρα.

Facebook Comments