Πολλά επεισόδια, στα οποία αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με «ταραχοποιά» στοιχεία, ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής σε όλη την Γαλλία στους εορτασμούς για την κατάκτηση του Μουντιάλ 2018.

Στην πρωτεύουσα, περίπου τριάντα νεαροί εισέβαλαν περί τις 22:00 (23:00 ώρα Ελλάδας) στο Drugstore Publicis στο Σαμπ Ελιζέ και άρπαξαν κυρίως μπουκάλια με κρασί και σαμπάνια, πριν διαλυθούν από αστυνομικούς, που κατόπιν άφησαν φρουρά στην είσοδο του καταστήματος, διαπίστωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου. Άλλα τουλάχιστον δύο μικρά σούπερ-μάρκετ υπέστησαν λεηλασίες στην περιοχή των Ηλυσίων Πεδίων.

Οι σποραδικές αψιμαχίες συνεχίστηκαν ανάμεσα σε άνδρες των δυνάμεων επιβολής της τάξης και νεαρούς που «τα έσπαγαν», με εκσφενδονίσεις μπουκαλιών, ή καθισμάτων, εναντίον αστυνομικών που απαντούσαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Το Σαμπ Ελιζέ προοδευτικά άδειασε από τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που γιόρτασαν τη νίκη των Μπλε στον τελικό και, περί τις 23:30 (00:30 ώρα Ελλάδας) οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έκαναν χρήση εκτοξευτήρων νερού υπό πίεση για να διαλύσουν τους ταραξίες.

Facebook Comments