Δύο  φορές ισόβια ήταν η τιμωρία που επέβαλε ομόφωνα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον 58χρονο δράστης της δολοφονίας  της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο όπως έχει παραπεμφθεί  για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία. Η ποινή που του επέβαλαν ήταν μία φορά ισόβια για κάθε μία από τις κακουργηματικές πράξεις που του αποδίδονται.

Νωρίτερα:

Την ενοχή του 58χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό ζήτησε η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, κ. Μίνα Σωτηροπούλου.

Η εισαγγελική λειτουργός δεν πείστηκε ούτε κατ’ ελάχιστο από τον ισχυρισμό που προέβαλε απολογούμενος ο κατηγορούμενος, υποστηρίζοντας ότι ένας Αθηναίος δικηγόρος και ένα ακόμα πρόσωπο με το ψευδώνυμο Χάρης ήταν εκείνοι από τους οποίους πήρε την εντολή να βγάλει για 3-4 μήνες εκτός υπηρεσίας την άτυχη εφοριακό.

Αγορεύοντας η εισαγγελέας χαρακτήρισε αξιόλογη την Δώρα Ζέμπερη για την κοινωνία και την οικογένειά της,  η οποία  αντί να χαίρεται την ηλικία της, ξεχρέωνε χρέη από τζόγο. Είχε πολλά φορτία στην πλάτη της, όπως είπε η εισαγγελέας. Είχε πικρία από την οικογένεια. Δεν φρόντισε και ο πατέρας να την προστατεύσει, ανέφερε.

Facebook Comments