«Αρκετά επιφυλακτικοί και διστακτικοί» ήταν οι καταναλωτές το πρώτο δεκαήμερο των θερινών εκπτώσεων σε κεντρικές εμπορικές αγορές της Αττικής και στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Β. Κορκίδης, στις περισσότερες αγορές της Αττικής η κίνηση έως τώρα δείχνει αρκετά υποτονική, με εξαίρεση την περίπτωση της Καλλιθέας και της Κηφισιάς, όπου παρατηρείται μια αυξημένη κίνηση με ανοδική τάση για φέτος.

Η αγορά της Θεσσαλονίκης κινείται σε χαμηλά επίπεδα σε αντίθεση με την Πάτρα, όπου ο Εμπορικός Σύλλογος δήλωσε ικανοποίηση από το πρώτο δεκαήμερο.

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, «η αγοραστική αμηχανία που παρατηρείται επηρεάζεται από τη χρονική σύμπτωση με τα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα».

Εστιάζοντας στην εμπορική αγορά της Αθήνας, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ σημείωσε πως «δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να παρατηρείται τόνωση της αγοραστικής κίνησης». Χαρακτηριστικό, όπως παρατήρησε ο ίδιος, είναι ότι η κίνηση της αγοράς την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων για τις επιχειρήσεις που άνοιξαν ήταν μάλλον απογοητευτική, αφού δεν ξεπέρασε το τζίρο μιας απλής καθημερινής.

Facebook Comments