Ως «θετική εξέλιξη» η οποία αντικατοπτρίζει την «εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία» χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, την απόφαση της γερμανικής κατασκευαστικής εταιρείας Hochtief να πωλήσει τη θυγατρική της, Hochtief Airport GmbH, η οποία κατέχει μεταξύ άλλων το 26,6% του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», σε καναδικό fund.

Η κίνηση της Hochtief «βοηθά στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτών», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενόψει της πρωθυπουργικής επίσκεψης στην Κίνα από τις 15 έως τις 19 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κινεζικά συμφέροντα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για επένδυση στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών.

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης απέστειλε μήνυμα αισιοδοξίας αναφορικά με το «μέτωπο» των επενδύσεων, αναφέροντας πως «μετά την προσπάθεια για σταθεροποίηση κάνουμε μια καινούρια προσπάθεια, ένα άνοιγμα στις αγορές και τους επενδυτές», ενώ «μηνύματα αισιοδοξίας» φθάνουν «μέρα με τη μέρα» για την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στο Πεκίνο συνοδευόμενος από τον Χατζηδάκη και άλλα κυβερνητικά στελέχη, όπως επίσης και από ομάδα 50 ελλήνων επιχειρηματιών, οι οποίοι θα συζητήσουν με κινέζους συνάδελφούς τους για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Facebook Comments