Ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό ένα νέο μουσείο στη Στοκχόλμη, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στο θρυλικό σουηδικό συγκρότημα Abba.

Στο μουσείο, που δημιουργήθηκε με τη στήριξη του πρώην μέλους του συγκροτήματος Μπιορν Ούλβεους, θα εκτίθενται μερικά από τα φανταχτερά κοστούμια τους, μουσικά όργανα και άλλα ενθύμια.

Μάλιστα, οι επισκέπτες θα μπορούν να τραγουδούν τα τραγούδια των Abba μαζί με ολογράμματα των μελών σε ανθρώπινες διαστάσεις. Παρόλα αυτά, ο Ούλβεους διέψευσε τις φήμες για επανένωση του συγκροτήματος για τα εγκαίνια του μουσείου.

«Μόνο μουσείο θα μπορείτε να μας δείτε μαζί ξανα. Αυτή θα είναι, νομίζω, και η πιο κοντινή επαφή που μπορείτε να έχετε», δήλωσε ο κ.Ούλβεους σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα.

Το μουσείο διαθέτει ένα πάτωμα σαν ντισκοτέκ του 1970, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να εξασκούν τις χορευτικές τους κινήσεις. Ακόμη θα υπάρχει ένας χώρος όπως θα μπορούν να «κάνουν οντισιόν» για να γίνουν το «πέμπτο» μέλος των Abba, ενώ παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να καθίσουν και μέσα στο διάσημο ελικόπτερο του εξωφύλλου του δίσκου «Arrival».

Ο Ούλβεους αρχικά είχε επιφυλάξεις σχετικά με την ιδέα της δημιουργίας μουσείου, καθώς βρίσκονται ακόμη εν ζωή τα μέλη, ενώ ένα προηγούμενο σχέδιο για μία μόνιμη έκθεση απέτυχε το 2008. Παρόλα αυτά το νέο μουσείο τυγχάνει της υποστήριξης όλου του συγκροτήματος.

Μεταξύ άλλων εκθεμάτων στο μουσείο θα υπάρχει ένα δωμάτιο όπου θα μπορεί να δει κανείς πώς έγιαν οι συναντήσειςγια τη δημιουργία του συγκροτήματος τη δεκαετία του 60, καθώς επίσης και μία ανακατασκευή του εξοχικού στο νησί Βίγκσο, όπου συνήθιζαν να γράφουν τα τραγούδια τους.

Ακόμη, το μουσείο διαθέτει ένα Σουηδικό Μουσικό Hall of Fame και μία έκθεση με το χρονικό της διάσημης μπάντας.

Οι Abba (Benny Andersson, Frida Lyngstad, Agnetha Faltskog and Bjorn Ulvaeus) σχηματίστηκαν το 1972 και την πρώτη τους επιτυχία είχαν το 1974, όταν κέρδισαν την πρωτιά στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι «Waterloo».

Οι Abba έχουν πουλήσει σχεδόν 400 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο, ενώ το μιούζικαλ Mamma Mia! στην οποία ακούγονται τα τραγούδια τους είναι ίσως η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στο είδος.

Μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, που ακούγονται ακόμη και σήμερα, ήταν τα SOS, Mamma mia, Fernando, Dancing Queen, The winner takes it all, Gimme Gimme, Money Money Money, Voulez vous και άλλα. Έπαψαν τις δραστηριότητές τους το 1982, χωρίς ποτέ να ανακοινώσουν επίσημα την διάλυση του συγκροτήματος.

 

Facebook Comments