Το γύρο του κόσμου έκανε από το πρωί η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να προχωρήσει σε δημοψήφισμα αν οι εταίροι δεν δεχθούν το σχέδιο με τα μεταρρυθμιστικά μέτρα της ελληνικής πλευράς, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις εντός και εκτός συνόρων.

Ειδηση, την οποία έσπευσε να διαψεύσει το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και το Μαξίμου που στήριξε τον κ. Βαρουφάκη αφήνοντας αιχμές για τη στάση της ιταλικής εφημερίδας, τονίζοντας ότι υπάρχει προσπάθεια αποδόμησης του υπουργού μέσω διαστρέβλωσης των δηλώσεών του.

Το επόμενο χτύπημα ήρθε από το γερμανικό Der Spiegel και δημοσιογράφο του που πήρε την εβδομάδα που πέρασε συνέντευξη από τον πρωθυπουργό, ο οποίος υποστηρίζει ότι εκτός του κ. Βαρουφάκη ανάλογα υπονοοούμενα για δημοψήφισμα έχει αφήσει και ο κ. Τσίπρας.

Με ανάρτησή του στο Twitter, o Mathieu von Rohr δημοσιεύει απόσπασμα από τη συνέντευξη Τσίπρα στο περιοδικό, στο οποίο ο πρωθυπουργός αναφέρεται στο τι θα συνέβαινε αν στην Ελλάδα γινόταν δημοψήφισμα.

Σε αυτό, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο δημοσιογράφος λέει πως πολλοί στη Γερμανία πιστεύουν ότι το ευρώ θα ήταν πιο ισχυρό χωρίς την Ελλάδα και του υπενθυμίζει ότι στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια μειοψηφία, η οποία επιθυμεί την επιστροφή της χώρας στη δραχμή.

«Αν προχωρούσαμε σε δημοψήφισμα αύριο με την ερώτηση, “θέλετε την αξιοπρέπειά σας ή τη συνέχιση μιας αναξιοπρεπούς πολιτικής”, τότε όλοι θα επέλεγαν την αξιοπρέπεια, ανεξαρτήτως των δυσκολιών που θα συνόδευαν αυτή την απόφαση» απαντά ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας παράλληλα ότι η απειλή στην Ευρώπη σήμερα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή το Podemos, είναι το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία ή το AfD στη Γερμανία.

Facebook Comments