Τουλάχιστον 11 άνθρωποι πνίγηκαν όταν αμφίβιο όχημα, ανατράπηκε και βυθίστηκε εν μέσω ενός κύματος κακοκαιρίας σε λίμνη στο Μιζούρι, ενώ σε αυτό επέβαιναν 31 άνθρωποι, γνωστοποίησε η αστυνομία την Πέμπτη.

Επτά από τους επιβαίνοντες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο μετά το δυστύχημα του αμφίβιου οχήματος της εταιρείας «Ride the Ducks», στη Λίμνη Τέιμπλ Ροκ, κοντά στο Μπράνσον της Πολιτείας Μιζούρι, δήλωσε ο Νταγκ Ρέιντερ, ο σερίφης της Κομητείας Στόουν, σε δημοσιογράφους.

«Έχουμε οκτώ επιβεβαιωμένους θανάτους», διευκρίνισε ο Ρέιντερ. «Έχουμε μερικούς ανθρώπους που ακόμη αγνοούνται», πρόσθεσε.

Το δυστύχημα σημειώθηκε μετά τις 19:00 την Πέμπτη (03:00 την Παρασκευή ώρα Ελλάδας), ενώ στην περιοχή είχαν εκδηλωθεί σφοδρές καταιγίδες, ανέφερε το πυροσβεστικό σώμα της περιοχής μέσω Twitter.

Η «Ride the Ducks», εταιρεία με έδρα το Μπράνσον στο Μιζούρι, οργανώνει περιηγήσεις με αμφίβια οχήματα μεγέθους σχολικού λεωφορείου στην περιοχή. Η εταιρεία δεν απάντησε αμέσως όταν της ζητήθηκε σχόλιο από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Παρόμοια οχήματα χρησιμοποιούνται για περιηγήσεις τουριστών σε διάφορες περιοχές του κόσμου κι έχουν εμπλακεί σε αρκετά θανατηφόρα δυστυχήματα τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Facebook Comments