Τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο εξ αυτών σοβαρά, από άνδρα που επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστικό λεωφορείο στην πόλη Λίμπεκ της βόρειας Γερμανίας, μεταδίδει η τοπική εφημερίδα Luebecker Nachrichten.

Ο φερόμενος ως δράστης έχει συλληφθεί, μεταδίδει το Reuters.

“Οι επιβάτες ορμούσαν έξω από το λεωφορείο ουρλιάζοντας, ήταν φρικτό, στη συνέχεια απομάκρυναν τους τραυματίες”, ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στην Luebecker Nachrichten. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ύποπτος είναι άνδρας ιρανικής καταγωγής, γύρω στα 30. Ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα ή το κίνητρό του.

Ο ύποπτος φέρεται επίσης να επιχείρησε να διαφύγει από το σημείο της επίθεσης. Ωστόσο, συνελήφθη σε κοντινή απόσταση από αστυνομία που περιπολούσε στη γειτονιά και τέθηκε υπό κράτηση. Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, άφησε μια τσάντα πλάτης που έβγαζε καπνούς μέσα στο λεωφορείο, αλλά η φωτιά σβήστηκε αμέσως.

Η αστυνομία του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, στο οποίο βρίσκεται το Λίμπεκ, διευκρίνισε μέσω Twitter ότι δεν σκοτώθηκε κανείς στο περιστατικό. Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση για τον αριθμό των τραυματιών.

 

Es hat in einen Vorfall in einem Linienbus gegeben. Dabei wurden Menschen verletzt. Es wurde niemand getötet. Der Täter konnte überwältigt werden und befindet sich in Polizeigewahrsam. Wir sind weiterhin vor Ort und berichten auch hier weiter.

 

Σε ανάρτησή της νωρίτερα έγραφε ότι υπάρχει μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση σε εξέλιξη στην πόλη. “Εξετάζουμε την κατάσταση και θα μεταδώσουμε περισσότερες πληροφορίες αργότερα”.

Facebook Comments