Το ευρώ κινδυνεύει καθώς επιστρέφουν οι ανησυχίες για την Ελλάδα

FXCM

Το ευρώ κινδυνεύει καθώς επιστρέφουν οι ανησυχίες για την Ελλάδα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το ενιαίο νόμισμα μπορεί να υποστεί εκ νέου πτώση, καθώς η Ελλάδα έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συναντηθούν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, έπειτα από την απόρριψη της λίστας με προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις που απεστάλη από την Αθήνα, ως αντάλλαγμα για κάποια κεφάλαια διάσωσης.

Σημάδια νέου αδιεξόδου θα πυροδοτήσουν σενάρια περί “Grexit”, αναζωπυρώνοντας τις πωλήσεις του Ευρώ.

Τεχνική Στρατηγική του EUR/USD: short (ωριαίο γράφημα)
Στηρίξεις: 1.0821, 1.0769, 1.0685
Αντιστάσεις: 1.0863, 1.0905, 1.0957

To Ευρώ νωρίτερα έκανε μια ανοδική διορθωτική κίνηση ως το 1.0905 και επέστρεψε κάτω από το 1.0850. Επόμενη στήριξη αποτελεί το 1.0821, η οποία αν διασπαστεί θα οδηγήσει στο 1.0769.

Σήμερα συνεδριάζει το Eurogroup, όπου θα συζητηθούν κάποιες προτάσεις που έχει αποστείλει η ελληνική κυβέρνηση και επίσης άρχισε επίσημα το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE).

To EUR/USD έχει πέσει σημαντικά και αρκετά γρήγορα, ωστόσο δεν διαφαίνεται καμία διάθεση για αγορά του ενιαίου νομίσματος. Στο ωριαίο γράφημα η τάση είναι καθοδική όσο η ισοτιμία βρίσκεται κάτω από το 1.0881 (πρώην στήριξη). Υπενθυμίζουμε την τοποθέτηση των απαραίτητων stop-loss.