Στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά χρεώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την άσχημη τροπή που έχουν πάρει οι ελληνορωσικές σχέσεις, που φέρνουν σε δύσκολη θέση την Ελλάδα και έναντι των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του «E.Τ.», το Μαξίμου έγινε κοινωνός όχι μόνο της δυσαρέσκειας της Μόσχας, αλλά και της ανησυχίας της Ουάσιγκτον για την απότομη επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων, σε αντίθεση με το κλίμα που καλλιεργείται στην Ελλάδα ότι η ρήξη με τη Μόσχα έγινε με τις ευλογίες των ΗΠΑ.

Επιπλέον, το Μαξίμου δεν επιθυμεί ούτε την περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων με τον ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Ειδικά σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Τσίπρα – Σαββίδη, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις -για την οποία ο πρωθυπουργός αλλά και οι συνεργάτες του στο Μαξίμου με γνώση στα θέματα διπλωματίας, στους οποίους ο κ. Τσίπρας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, θεωρούν υπεύθυνο τον κ. Κοτζιά- ήρθε την ίδια περίοδο που το Μαξίμου έχει βάλει μεσολαβητές για να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις με τον κ. Σαββίδη και να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Την ίδια στιγμή, το Μαξίμου δείχνει ενοχλημένο από διαρροές που αποδίδει στο υπουργείο Εξωτερικών ότι τα στοιχεία για τη δράση των Ρώσων διπλωματών ήρθαν σε γνώση του ελληνικού κράτους από μυστικές υπηρεσίες άλλων κρατών και το ενδιαφέρον όλων, ακόμα και εντός της κυβέρνησης, εστιάζεται στη συνέχεια της σχέσης Τσίπρα – Κοτζιά, με τον πρωθυπουργό να φέρεται να έχει δώσει ρητή εντολή σε πολύ αυστηρό ύφος προς τον υπουργό Εξωτερικών να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να υπάρξει άμεσα ομαλοποίηση των ελληνορωσικών σχέσεων.

Facebook Comments