Ανείπωτη τραγωδία με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 74 και οι τραυματίες τους 187 εκ των οποίων οι 11 βρίσκονται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση. Εκτός από τους 24 επιβεβαιωμένους νεκρούς βρέθηκαν 30 νεκροί σε χωράφια στην Αργυρά Ακτή. Η καταστροφή στη Δυτική και Ανατολική Αττική είναι ανυπολόγιστη. Συνεχής ενημέρωση στο MarketNews.gr

Συνεχής ενημέρωση

  • Η συνεχής ενημέρωση σε αυτό το live blogging ολοκληρώνεται και ξεκινά ένα καινούργιο. Πατήστε κλικ εδώ
     

  • Τα κορίτσια που ψάχνει ο πατέρας. Η Βασιλή και Σοφία Φιλιππούλου ηλικίας 9 ετών.

  • Πατέρας εναγωνίως ψάχνει τα δύο κοριτσάκια του 9 ετών αυτή την ώρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΊ. Τραγικές στιμές…
     

  • Εκκληση του Δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς, να μην αποστέλλονται από τους πολίτες άλλα τρόφιμα σήμερα, καθώς έχουν καλυφθεί οι ανάγκες και η διαχείριση τους είναι δύσκολη.

     

  • Ο απολογισμός αναμένεται να γίνει ακόμα πιο βαρύς, με αξιωματούχους της Πυροσβεστικής να κάνουν ιδιαίτερα δυσοίωνες εκτιμήσεις όσον αφορά την τύχη των αγνοούμενων, ο αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστων περίπου 24 ώρες μετά την έναρξη της φωτιάς.
     

  • Οι κηδείες των θυμάτων των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική θα τελεστούν δημοσία δαπάνη.
     

  • Στους νεκρούς συγκαταλέγονται ολόκληρες οικογένειες με μικρά παιδιά. Το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε πως δύο Πολωνοί, μια μητέρα και ο γιος της, είναι μεταξύ των θυμάτων.
     

  • Τουλάχιστον 74 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε χθες την ανατολική Αττική, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. Σε 187 ανέρχονται οι τραυματίες, ανάμεσά τους 23 παιδιά. Εξ αυτών 71 ενήλικες και 11 παιδιά παραμένουν νοσηλευόμενα. Δέκα άτομα είναι διασωληνωμένα.

     
     
  • Τα σκυλάκια που έχουν χαθεί ή βρεθεί

    Φωτογραφία της Giota Papadimakopoulou.

    Φωτογραφία της Giota Papadimakopoulou.

    Φωτογραφία της Giota Papadimakopoulou.
     


  • Φωτογραφία της Giota Papadimakopoulou.
     

  • Φωτογραφία της Giota Papadimakopoulou.
     


  •  


  •  
  • Στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο ιδιώτες ή εταιρείες που το επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές, προχώρησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

    Πληροφορίες Λογαριασμού:
    ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΕΡΓΑΣΙΑΣ A.E.
    Αρ. Λογαριασμού: 0026.0240.31.0201181388
    IBAN: GR6402602400000310201181388

    Σε ανακοίνωσή του, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σημειώνει πως παραμένει στις πληγείσες περιοχές επιχειρώντας με το ανθρώπινο δυναμικό του και το διασωστικό εξοπλισμό στο πλευρό της ελληνικής πολιτείας και των τοπικών αρχών.

  • Λογαριασμό στον οποίο καλεί τις 100.000 επιχειρήσεις – μέλη του να καταθέσουν χρήματα στους πληγέντες της πυρκαγιάς, αλλά και είδη πρώτης ανάγκης ή ακόμη και υπηρεσίες, άνοιξε το ΕΒΕΑ.

    Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο λογαριασμός είναι ο εξής:

    ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Νο 040/015702-35 με επωνυμία «ΕΒΕΑ-ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ» & με ΙΒΑΝ «GR2801100400000004001570235».

    Η επικοινωνία με το ΕΒΕΑ όσων θέλουν να βοηθήσουν γίνεται στα τηλέφωνα 210-3382150, 210-3382334. Επιπλέον, επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις φωτιές να επικοινωνήσουν με το ΕΒΕΑ στο 210-3622158, για την καταγραφή των ζημιών.

    Σε δήλωσή του, ο κ. Μίχαλος εξέφρασε την οδύνη του ΕΒΕΑ για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, τονίζοντας πως η τραγωδία επισκιάζει τα πάντα.

    «Είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τις κρατικές αρχές και τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων που επλήγησαν, προκειμένου να προσφερθεί κάθε δυνατή βοήθεια», σημείωσε επίσης.

  • Ο Δήμος Πειραιά συγκεντρώνει τρόφιμα και φάρμακα

    Φάρμακα και ξηρά τροφή θα αποστείλει ο δήμος Πειραιά, έπειτα από αίτημα των δήμων Μεγαρέων και Ραφήνας, σε επικοινωνία που είχαν με τον δήμο Πειραιά. Επίσης, θα αποσταλεί από τον Πειραιά μια υδροφόρα στον δήμο Μεγαρέων  λόγω των αναζωπυρώσεων που επικρατούν στην περιοχή.

    Ταυτόχρονα, καλούνται οι δημότες που επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια, να φέρουν στο Γραφείο Εθελοντισμού του δήμου Πειραιά στην πλατεία Κοραή: φάρμακα, γάζες, betadine, fucidin, fucicort, μάσκες, μωρομάντηλα, καθώς και σνακς όπως μπισκότα, κρουασάν,  φρυγανιές, παξιμάδια κ.α, προκειμένου να αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές.

    Το Γραφείο Εθελοντισμού θα παραμείνει ανοικτό για τον σκοπό αυτό από σήμερα έως την Πέμπτη 26/7 και θα λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 20:00.

    Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια και την οδύνη του για την απώλεια των συνανθρώπων που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στις περιοχές όπου επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική.

    «Η χώρα μας ζει μια εθνική τραγωδία. Τόσο ο δήμος Πειραιά όσο και οι δημότες θα συμβάλουν, προκειμένου να βοηθηθούν οι συνάνθρωποί μας, οι οποίοι βιώνουν από χθες τραγικές στιγμές» ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά.
     

  • Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, εκφράζοντας τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, δηλώνει «παρών» και είναι πρόθυμος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, να «συνδράμει με όποιον πρόσφορο τρόπο επιλέξει η Πολιτεία στο τιτάνιο έργο περίθαλψης των τραυματιών από αυτή την ανείπωτη τραγωδία».
     
  • Οι τράπεζες, στην προσπάθειά τους να στηρίξουν έμπρακτα τους πληγέντες (όπως οι πληγείσες περιοχές και το είδος των περιουσιακών και μη ζημιών θα καθοριστούν επίσημα από τις αρμόδιες Αρχές), προτίθενται να προχωρήσουν άμεσα σε σειρά μέτρων με στόχο την ανακούφισή τους.

    Ειδικότερα, μετά από αίτηση των δικαιούχων, που μπορούν να απευθύνονται στα καταστήματα των τραπεζών, οι τράπεζες αποφάσισαν:

    i. Την υπό προϋποθέσεις πλήρη απαλλαγή των κληρονόμων των αποβιωσάντων από οφειλές αυτών που προέρχονται από στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.

    ii. Την αναστολή πληρωμής δόσεων, για πιστωτικές κάρτες και δάνεια (στεγαστικά, καταναλωτικά, επαγγελματικά κ.λπ.), για χρονικό διάστημα  6-12 μηνών.

    iii. Να παρέχουν χαμηλότοκα επισκευαστικά δάνεια, μακράς χρονικής διάρκειας αποπληρωμής προς αποκατάσταση των ζημιών σε σπίτια και επαγγελματικές εγκαταστάσεις των πληγέντων.

    Τα παραπάνω μέτρα στήριξης θα αφορούν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που θα χαρακτηριστούν επίσημα ως πυρόπληκτοι και γενικά ζημιωθέντες από τις αρμόδιες Αρχές.

    Επίσης, για τα δάνεια ως προς τα οποία υπάρχουν ήδη καθυστερήσεις και αφορούν τις πληγείσες περιοχές οι τράπεζες, αποφάσισαν:

    i. Την  αποχή από πάσης φύσεως ενέργειες εισπράξεων σε απαιτήσεις για στεγαστικά, επαγγελματικά και προσωπικά δάνεια, καθώς και υποχρεώσεις πιστωτικών καρτών και επαγγελματικά δάνεια μέχρι το τέλος του 2018.

    ii. Την αναστολή της διεξαγωγής πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2018.

    Επίσης, θα εισηγηθούν άμεσα στην αρμόδια Επιτροπή Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος την τροποποίηση των ισχυουσών διατάξεων με σκοπό την επιμήκυνση, επί εξάμηνο και υπό προϋποθέσεις, του χρόνου αναγγελίας στην εταιερία ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ των εκδοτών σφραγισμένων επιταγών στις πυρόπληκτες περιοχές.

    Τέλος, η ΕΕΤ θα διερευνήσει και θα ανακοινώσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα την εκ μέρους των μελών της περαιτέρω οικονομική συνδρομή για την ανασυγκρότηση κρίσιμων κοινωνικών υποδομών των πληγεισών περιοχών (σχολεία, γηροκομεία, πάρκα, κ.λπ.), καθώς και για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής,  ενώ τα κατ’ ιδίαν μέλη της θα προχωρήσουν άμεσα στην παροχή νοσοκομειακού υλικού, τροφίμων και στέγασης των πληγέντων.
     

  • Αλέξης Τσίπρας: “Σήμερα η Ελλάδα πενθεί. Στη μνήμη όσων χάθηκαν κηρύττουμε τριήμερο εθνικό πένθος. Δεν πρέπει να το αφήσουμε να μας καταβάλει. Αυτές οι ώρες είναι ώρες θάρρους, αλληλεγγύης. Μόνο έτσι, μόνο όλοι μαζί μπορούμε να σταθούμε απέναντι στην τραγωδία. Είναι ώρα κινητοποίησης και αγώνα, να νικήσουμε τη φωτιά, να βρούμε τους αγνοούμενους, να μη θρηνήσουμε άλλες ζωές και να απαλύνουμε τον πόνο όσων έχουν πληγεί. Με απόλυτο σεβασμό στους πυροσβέστες, στους διασώστες του ΕΚΑΒ, στους ανθρώπους των Ενόπλων Δυνάμεων, του λιμενικού και της αστυνομίας, αλλά και στους εθελοντές δεσμεύομαι πως τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί. Δεν θα αφήσουμε κανέναν αβοήθητο. Τίποτα δεν θα μείνει χωρίς απαντήσεις“.
     


  •  
  • Υπουργείο Οικονομικών: Μέτρα για τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές

    Την ανακοίνωση μέτρων από το υπουργείο Οικονομικών για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές προανήγγειλε η υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου.

    Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο κ. Παπανάτσιου ανέφερε πως το υπουργείο θα ανακοινώσει παράταση υποβολής όλων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, λοιπών παρακρατουμένων φόρων σε πρώτη φάση, έως το τέλος Σεπτεμβρίου και μετά θα υπάρξει επανεκτίμηση της κατάστασης.

    Επίσης, θα ανακοινωθεί απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του 2018 για τα ακίνητα των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και παράταση της προθεσμίας καταβολής βεβαιωμένων και ρυθμισμένων οφειλών, καθώς και αναστολή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

    Τα μέτρα αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που έγινε το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών και θα εξειδικευθούν εντός της ημέρας.

     

  • Η ευρωπαϊκή γραμμή για τις εξαφανίσεις ????☎️116000 ,θα είναι διαθέσιμη για πληροφορίες σχετικά με αγνοούμενους, προσπαθούμε να ενημερωθούμε από τις υπηρεσίες για τεκμηριωμένες λίστες & άλλες πληροφορίες για να βοηθήσουμε #Πυρκαγια

    — Χαμόγελο του Παιδιού (@hamogelo) 24 Ιουλίου 2018
     

  • Αναστέλλεται κάθε διαδικασία για φραγή για όλες  τις συνδέσεις COSMOTE σταθερής, κινητής και τηλεόρασης στις πληγείσες περιοχές, μέχρι και τις 24/9/18.
    Παράλληλα, οι κάτοικοι και επισκέπτες των παραπάνω περιοχών θα μπορούν να
    χρησιμοποιούν δωρεάν όλα τα διαθέσιμα καρτοτηλέφωνα, για κλήσεις προς αστικά, υπεραστικά και κινητά, έως και τις 31/7.

    Η COSMOTE, επίσης, παρέχει:
    – 1.500 λεπτά προς όλα τα εθνικά δίκτυα, σε όλους τους συνδρομητές κινητής -συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής- έως και τις 31/7.
    – 1GB από σήμερα και για τις επόμενες πέντε ημέρες.
    Οι δικαιούχοι συνδρομητές θα ενημερωθούν για την ενεργοποίηση των δωρεάν
    λεπτών ομιλίας και του πακέτου Internet, μέσω γραπτών μηνυμάτων SMS.
     

  • Τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως αναπνευστικά, εμπύρετα, θερμοπληξία κ.α. μπορούν να προσέρχονται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών  της κλινικής στη διεύθυνση Αθανασιάδου 7-9, Αμπελόκηποι (Μετρό Αμπελοκήπων). Για πληροφορίες τηλέφωνο 2106416600 . Δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν παιδιά με εγκαύματα.

  • Ο Όμιλος Ευρωκλινικής θέτει  την Ευρωκλινική Παίδων στη διάθεση των οικογενειών τους.
     



  •  

  • Ανοικτή Βάση Δεδομένων Αναζήτησης Αγνοουμένων από τις περιοχές Μάτι και Ραφήνα
    ​https://missingpeople.audax.gr

  • Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, εμφιαλωμένο νερό κ.ά.) στα θύματα των πυρκαγιών, μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 210-4819001 του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας Αττικής ή στους οικείους Δήμους.

    Ακολουθεί λίστα ειδών πρώτης ανάγκης:

    • Εμφιαλωμένα νερά

    • Χυμούς

    • Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)

    • Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ

    Σημείο συγκέντρωσης: Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής στην Εσπλανάδα – Πλατεία Νερού δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαληρικού – Δεν χρειάζονται άλλα είδη ρουχισμού.

  • Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι νεκροί ξεπερνούν τους 60.


  •  

  • Δημήτρης Τζανακόπουλος: “Συνεχίζεται αυτήν την ώρα μια μεγάλη προσπάθεια από το σύνολο του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις χθεσινές καταστροφικές πυρκαγιές, αλλά και για τη δασοπυρόσβεση. 
    Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι κρίσιμη. Η αστραπιαία εξέλιξη της πυρκαγιάς, με 14 ταυτόχρονες εστίες, σε τρία παράλληλα μέτωπα στην Ανατολική Αττική, καθώς και η ταχύτητα του ανέμου, που έφτανε σε ένταση ακόμη και τα 9 μποφόρ, δημιούργησε εξαιρετικά δύσκολες επιχειρησιακές συνθήκες για τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, εναέριες και επίγειες.
    Η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής έκανε πριν λίγη ώρα αναλυτική ενημέρωση για τις 10 πυρκαγιές που αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και για τις δυνάμεις  που επιχειρούν.
    Πέραν, όμως, της επιχείρησης πυρόσβεσης είναι, αυτήν τη στιγμή, σε πλήρη εξέλιξη και ένα παράλληλο σχέδιο έκτακτης ανάγκης με κινητοποίηση του υπουργείου Εσωτερικών και της Αστυνομίας, αλλά και των υπουργείων Υγείας, Μεταφορών, Άμυνας, Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος, καθώς  και της Περιφέρειας Αττικής.
    Από χθες, μέχρι αυτήν την ώρα, έχουν κινητοποιηθεί όλες οι διαθέσιμες μονάδες του υπουργείου Υγείας στο Λεκανοπέδιο Αττικής.
    Και ειδικότερα, βρίσκονταν διαρκώς διαθέσιμα 38 ασθενοφόρα, 4 κινητές μονάδες και 2 ειδικές μονάδες αντιμετώπισης καταστροφών. Μέχρι τώρα, έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της Αττικής 156 ενήλικες, από τους οποίους οι 11 είναι σοβαρά και βρίσκονται διασωληνωμένοι, αλλά και 16 παιδιά, των οποίων η ζωή δεν διατρέχει κίνδυνο.
    Αυτήν τη στιγμή, δυστυχώς, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 50 άτομα. Η Πυροσβεστική σε συνεργασία με την Αστυνομία συνεχίζουν το δύσκολο έργο της καταγραφής και η ενημέρωση θα είναι συνεχής.
    Εξάλλου, σκάφη του Λιμενικού και Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών χτενίζουν τις ακτές για εύρεση τυχόν εγκλωβισμένων, ενώ μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβίσει συνολικά 715 άτομα, κυρίως από την περιοχή Μάτι. Συνολικά κινητοποιήθηκε το σύνολο των σκαφών του Λιμενικού, 12 στον αριθμό, αλλά και 30 ιδιωτικά σκάφη που συνέδραμαν στις επιχειρήσεις έρευνας, διάσωσης και απεγκλωβισμού. Επίσης, το Λιμενικό, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Υποδομών, μερίμνησε για τη μεταφορά και τη διανυκτέρευση όλων των ανθρώπων οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν.
    Στις επιχειρήσεις αυτές, όμως, συνέδραμε και το Πολεμικό Ναυτικό με μία φρεγάτα, δύο αρματαγωγά, τρία ελικόπτερα και τρία σκάφη ανορθόδοξου πολέμου.
    Επίσης, ειδικές δυνάμεις του στρατού ξηράς με 19 λέμβους και δυνάμεις του στρατού με μπουλντόζες, πυροσβεστικά και υδροφόρες, αλλά και η Πολεμική Αεροπορία με πυροσβεστικά αεροσκάφη, εναέρια μέσα έρευνας και διάσωσης και μεταφορικά μέσα  συνέδραμαν στο συνολικό έργο αντιμετώπισης της κρίσης. Σε ετοιμότητα βρίσκονται, επίσης, τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής, αλλά υπάρχει και ετοιμότητα διάθεσης κλινών σε στρατιωτικές μονάδες της Αττικής. Τέλος, υπάρχει ετοιμότητα διάθεσης προσωπικού από τα Γενικά Επιτελεία, σε εφαρμογή του σχεδίου Δευκαλίων της Πολιτικής Προστασίας.
    Ακόμη, αυτήν τη στιγμή, εκκινεί επιχείρηση μικτών περιπολιών Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Στρατού για την αστυνόμευση των πληγεισών περιοχών.
    Αυτήν τη στιγμή, επίσης, κλιμάκια της Κυβέρνησης μεταβαίνουν στο πεδίο για να γίνει αυτοψία και εκτίμηση της κατάστασης.
    Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μεταβαίνει στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου έχουν μεταφερθεί οι περισσότεροι από τους τραυματίες. Ο υπουργός Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, κ. Τόσκα και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος μεταβαίνουν στη Ραφήνα, το Μάτι και τον Μαραθώνα, όπου την ώρα αυτή εντοπίζεται το κύριο πρόβλημα στην Αττική. Τους Υπουργούς και τον Αρχηγό συνοδεύει κλιμάκιο 150 μηχανικών που θα εγκατασταθεί στο Δημαρχείο της Ραφήνας για να εκκινήσει το έργο της καταγραφής των υλικών ζημιών.
    Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Σκουρλέτης, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Φάμελλο και τον Υπαρχηγό Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής μεταβαίνουν στην περιοχή της Κινέτας.
    Μετά την αυτοψία στο πεδίο θα ακολουθήσει σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων Υπουργών και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για την αξιολόγηση της κατάστασης και τη λήψη περαιτέρω πρωτοβουλιών αντιμετώπισης της κρίσης.
    Πριν από λίγη ώρα, ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. Κατά τη συνομιλία τους, ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και τόνισε την πρόθεσή της για τη διάθεση των αναγκαίων μέσων και πόρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκτακτη ανάγκη από τις πυρκαγιές, ενώ ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Επιτροπής για την εξέλιξη των επιχειρήσεων.
    Τέλος, ο Πρωθυπουργός είχε συνομιλίες και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Αναστασιάδη και τον Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, κ. Μπορίσοφ, ενώ αναμένεται αργότερα να έχει συνομιλία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, κ. Ερντογάν και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Μακρόν.”
     

  • Τα πρώτα καμμένα ζώα καταφθάνουν στα κτηνιατρεία – Ανοίξτε τα σπίτια σας για να σωθούν

    Η αξία της ανθρώπινής ζωής είναι αδιαμφισβήτητη με τους νεκρούς να ξεπερνούν ήδη τους 50 από τις φονικές πυρκαγιές. Ωστόσο, θύματα υπήρξαν και εκατοντάδες -αν όχι χιλιάδες ζώα- που κάηκαν ζωντανά. Υπήρξαν, όμως, και κάποια πιο τυχερά που αν και τραυματίστηκαν σώθηκαν. Ήδη έχουν ξεκινήσει να καταφθάνουν σε κτηνιατρεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν κλινικές και κτηνιατρεία που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις πρώτες βοήθειες. 

    Μία από τις κλινικές που παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα είναι το Vets4life Λεωφόρος Μαραθώνος 24 στο Πικέρμι. Το σκυλάκι των φωτογραφιών διεσώθη με σωματικά και ψυχικά τραύματα. 

    Φωτογραφία του χρήστη Vets4Life.

    Χθες το γύρο του διαδικτύου έκανε η εικόνα του σκύλου που προσπάθησε να σωθεί και είχε μπει μέσα στην θάλασσα μαζί με τους ανθρώπους. Όσοι βλέπετε ζώα σε απόγνωση, όσοι βλέπετε συναισθανόμενα πλάσματα που έχουν πληγεί από τις φονικές πυρκαγιές βοήθήστε τα. Μας έχουν ανάγκη, πονάνε όπως κι εμείς. 

    Φωτογραφία του Kalogerikos Nikos.

    Δωρεάν κτηνιατρική περίθαλψη για τα πυρόπληκτα ζώα

    Για όσους έχετε ή βρήκατε ζώα σε πυρόπληκτες περιοχές

    Φιλοξενήστε ένα πυρόπληκτο ζώο για να σωθεί

    Το Dogs Voice, η μεγαλύτερη πλατφόρμα ενίσχυσης φιλοζωικών οργανώσεων, για ακόμη μία φορά στέκεται έμπρακτα δίπλα στα αδέσποτα ζώα σε κρίσιμες στιγμές φτιάχοντας φόρμα φιλοξενίας για τα πυρόπληκτα ζώα. Ανοίξτε τα σπίτια σας για να σωθεί έστω και ένα.

    Μην τα προσπερνάτε, μας χρειάζονται για να ζήσουν!

    Τα πρώτα καμμένα ζώα καταφθάνουν στα κτηνιατρεία - Ανοίξτε τα σπίτια σας για να σωθούν, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

    • Κτηνιατρείο Ειρήνης Κανελλοπούλου στην Κηφισιά, Πίνδου 16.
      Επικοινωνία: 2108013302, 6987153151

       
    • Κτηνιατρικό Κέντρο Βασίλη Παπαϊωάννου στα Εξάρχεια, Τηλέμαχου 18.
      Επικοινωνία: 6932392710

       
    • Vets4life στο Πικέρμι, Λεωφόρος Μαραθώνος 24
       
    • Έχει διατεθεί ανοιχτή αυλή στους Αγίους Θεοδώρους για αδέσποτα Κινέτας που κινδυνεύουν. Αν δείτε ζώο που χρειάζεται φιλοξενία ή βοήθεια μόνο στην περιοχή της Κινέτας καλείται στο 6975664142.
       
    • Η ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής θα αναλάβει τα άγρια ζώα της περιοχής σε ανάγκη: σκατζόχειρους, χελώνες, αλεπούδες και κάθε άγριο ζώο. Επικοινωνήστε στο 6972664675 το οποίο θα λειτουργεί όλο το 24ωρο.
       
    • Στο σημείο βρίσκονται και οι Star-Special Team Animal Rescue-Ειδικη Ομαδα Διασωσης Ζωων Νίκος Αδαμόπουλος Επικεφαλής Διασώστης 6948782120
      Κατερίνα Ιωαννίδου Επικεφαλής Διασώστης 6907095408

       
    • Χρειάζονται νέοι χώροι για την ασφαλή απομάκρυνση των ζώων της περιοχής και εθελοντές για μεταφορές. 
       
    • Συμπληρώστε την φορμά με ένα μόνο κλικ εδώ


  •  



  •  

  • Είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική συγκεντρώνει το Σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

    Έπειτα από επικοινωνία που είχε το Σωματείο με τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για: Γάζες, Betadine, Fucidin, Παιδικές πάνες, Μωρομάντηλα, Τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.α).

    Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5 Μαρούσι) και για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο 6944987730.



  •  
  • Εισαγγελική παρέμβαση για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική
     
  • Τουλάχιστον 50 νεκροί και 172 τραυματίες, εκ των οποίων οι 11 σε κρίσιμη κατάσταση.
  • Εντοπίστηκε σορός άνδρα να επιπλέει στην θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας από ελικόπτερο του Λιμενικού, που πραγματοποιεί έρευνες στην περιοχή. Η σορός περισυνελέγη και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Ραφήνας. Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί έφτασαν ήδη τους 50.
     


  •  


  •  
  • Κυριάκος Μητσοτάκης:  “Η πατρίδα μας βιώνει μια ανείπωτη εθνική τραγωδία.

    Ο πόνος είναι μεγάλος. Οι εικόνες οικογενειών που έφυγαν από τη ζωή αγκαλιασμένες συγκλονίζουν τον καθέναν από εμάς.

    Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων. Αυτήν την ώρα όλοι μας πρέπει να σταθούμε δίπλα τους και να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο.

    Θέλω ακόμη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τους άνδρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής, αλλά και τους εθελοντές που, αγνοώντας κάθε προσωπικό κίνδυνο, έσωσαν ανθρώπινες ζωές. 

    Ανήμερα της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η διαπίστωση είναι θλιβερή: Το ελληνικό κράτος αδυνατεί διαχρονικά να προστατεύσει αποτελεσματικά τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών του. 
    Σήμερα, όμως, δεν είναι η στιγμή για απόδοση ευθυνών. Την ώρα που η χώρα πενθεί, δεν έχει νόημα καμία αντιπαράθεση.

    Τώρα είναι η ώρα για ενότητα και αλληλεγγύη.  Ας αναλογιστούμε μόνο σιωπηλά ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και ότι πρέπει επιτέλους να περάσουμε από τα εύκολα λόγια στα δύσκολα έργα”.
    Αποτέλεσμα εικόνας για κυριακος μητσοτακης
     

  • Αγνοούνται από την φωτιά στο Μάτι. Μασχας Άγγελος-Αγγελική. κατοικουσαν στην Εοφ. Παρακαλώ πολύ αν κάποιος εχει κάποια πληροφορία να επικοινωνήσει με την Elena Diamantopoulou στο fb pic.twitter.com/ei1OAFCD77
    — μουχριτσα (@yaq0na) 
    24 Ιουλίου 2018

     
  • Αγνοούνται από χθες το απόγευμα στις 7, στην περιοχή της Ραφηνας. Οποιος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει με την Eleni Filippopoulou! SOS τηλέφωνο επικοινωνίας 6955191144 Ελένη Φιλιπποπουλου pic.twitter.com/0G6rT7OFT8

    — Myriam K. (@Myriam_K) 24 Ιουλίου 2018


     


  •  
  • Αναμένονται 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ισπανία.
     
  • Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον ομόλογο του, Έλληνα, Νίκο Κοτζιά ενημέρωσε πως η Τουρκία είναι έτοιμη να διαθέσει όποια βοήθεια χρειαστεί.
     
  • Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, ο πρώτος που μίλησε για νεκρούς, φοβάται ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι ακόμη και τριψήφιος.
     
  • Aποστολή από την Κύπρο 60 μελών πυρόσβεσης, 20 μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, 20 δασοπυροσβέστες και 20 μέλη της πολιτικής Άμυνας και μεταφορά στην Ελλάδα με C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.
     
  • Οι εναέριες δυνάμεις


     

  • Δωρεάν μετακινήσεις από οδηγούς ταξί

    Οδηγοί ΤΑΞΙ θα μεταφέρουμε δωρεάν έγκυες γυναίκες και παιδιά σε νοσοκομεία ή οτιδήποτε άλλο. Παρακαλώ όσοι μπορείτε να μας βοηθήσετε.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

    Επικοινωνία:
    6973221156
    6944888427
    2152157938
     

  • Καλείται στο 199 για να δηλώσετε τους δικούς σας αγνοούμενους.
  • Είναι σοκαριστικό ότι οι 26 νεκροί βρέθηκαν αγκαλιασμένοι…
     
  • Σύμφωνα με την πυροσβεστική, επιβεβαιωμένοι ήδη 49 νεκροί και 156 τραυματίες, οι 11 εξ αυτών διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση, και 16 παιδιά τραυματισμένα εκτός κινδύνου. 
     
  • Σοκ προκαλούν οι πληροφορίες ότι εκτός των 24 επιβεβαιωμένων νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές στην περιοχή Μάτι – Ζούμπερι της Ανατολικής Αττικής, εντοπίστηκαν άλλες 30 σοροί περίπου σε παραλιακό σημείο της Ραφήνας.
     
  • Το ΕΚΑΒ επιβεβαίωσε το θάνατο 26 ανθρώπων, στο χωράφι ανάμεσα στην Αργυρά Ακτή και το Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας.
     
  • Σκηνές σοκ μεταδίδει από το σημείο της τραγωδίας ο φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ Παντελής Σαΐτας. «Υπάρχει ένας σωρός απανθρακωμένα πτώματα, στη μέση ενός χωραφιού, σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από τη θάλασσα. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να επιχείρησαν να βρουν διέξοδο στη θάλασσα αλλά φαίνεται να εγκλωβίστηκαν στις φλόγες».
     
  • Τις πληροφορίες μετάφερε αρχικά στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ ο αντιδήμαρχος Ραφήνας Γιώργος Κοκόλης ότι στην παραλία Αργυρή Ακτή, κοντά σε ταβέρνα, έχουν εντοπιστεί περίπου 20 σοροί.
     
  • Σύμφωνα με τον διασώστη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Β. Ανδριόπουλο που μίλησε στον ΣΚΑΙ αμέσως μετά, οι απανθρακωμένες σοροί ανέρχονται σε 26 και έχουν εντοπιστεί ανάμεσα σε σπίτια και ένα χωράφι. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι προσπάθησαν να φτάσουν στη θάλασσα αλλά δεν τα κατάφεραν. 
     
  • Ανείπωτη τραγωδία με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 50 και οι τραυματίες τους 156 εκ των οποίων οι 11 βρίσκονται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση. Εκτός από τους 24 επιβεβαιωμένους νεκρούς βρέθηκαν 30 νεκροί σε χωράφια στην Αργυρά Ακτή. Η καταστροφή στη Δυτική και Ανατολική Αττική είναι ανυπολόγιστη. 
     
  • Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακοπουλο, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί ξεπερνούν τους 20. Οι τραυματίες είναι 88 ενήλικες, εκ των οποίων οι 11 σε κρίσιμη κατάσταση, και 16 παιδιά. 
     
  • Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εντοπίστηκαν έξι απανθρακωμένοι σοροί πριν από λίγο σε λόφο στο Μάτι. Πρόκειται για δύο άνδρες, δύο γυναίκες και δύο μικρά παιδιά
     

  • Αναμένεται δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου. 
     

  • Εικόνες φρίκης

    Φωτογραφία του Kalogerikos Nikos.

    Φωτογραφία του Kalogerikos Nikos.

    Φωτογραφία του Kalogerikos Nikos.

    Φωτογραφία του Kalogerikos Nikos.

    Φωτογραφία του Kalogerikos Nikos.

    Φωτογραφία του Kalogerikos Nikos.

    Φωτογραφία του Kalogerikos Nikos.
     

  • Νεκρά παιδιά και βρέφη αγκαλιά με τους γονείς τους…
     

  • Και η μητέρα του νεκρού βρέφους βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στον Ευαγγελισμό. 
     

  • Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι νεκροί φτάνουν τους 20 και οι τραυματίες τους 68
     

  • Έχουν κινητοποιηθεί αρματαγωγά για να απομακρύνουν τους κατοίκους. 
     

  • 300 οχήματα έχουν καεί ολοσχερώς.
     

  • Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία της Αττικής.
     

  • Δίκτυο αλληλεγγύης – Συγκέντρωση νερού και τροφής στη Λεωφόρο Μαραθώνος 104
     

  • Αλλαγές στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς:
    Ο προαστιακός δεν θα λειτουργήσει και θα αλλάξουν τα δρομολόγια ΚΤΕΛ
     

  • Η δήλωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

    Αλέξης Τσίπρας: “Επέστρεψα εσπευσμένα, διέκοψα το ταξίδι μου μόλις πληροφορήθηκα ότι η κατάσταση στην Αττική ήταν εκτός ελέγχου. Και πράγματι, η εικόνα που αποκόμισα τόσο από τον αέρα όσο και από τις πληροφορίες που μου έδωσαν εδώ στο Συντονιστικό Κέντρο, είναι μια εικόνα ενός ασύμμετρου φαινομένου.
    Είναι μια δύσκολη στιγμή για την Αττική, είναι μια δύσκολη νύχτα για την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή πάνω από 600 άνδρες και γυναίκες της Πυροσβεστικής και πάνω από 300 οχήματα επιχειρούν σε τρία μεγάλα μέτωπα, το ένα στον Κάλαμο είναι υπό μερικό έλεγχο. Τα άλλα δυο, δυστυχώς, δεν είναι υπό έλεγχο, ευτυχώς όμως, έχουν κοπάσει προς ώρας οι ισχυροί άνεμοι.
    Το ένα είναι στην περιοχή της Κινέτας των Μεγάρων και το άλλο στην περιοχή του Βουτζά, όπου δίνουμε αυτή τη στιγμή και την μεγαλύτερη έμφαση, προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, να απεγκλωβίσουμε ανθρώπους, συνανθρώπους ,συμπολίτες μας, που βρίσκονται, καθώς ο αέρας, ο άνεμος και η πυρκαγιά είχε κατεύθυνση δυτική ,βορειοδυτική, και  έφερνε την φωτιά προς τη θάλασσα, κάποιοι από αυτούς, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στις παραλίες της περιοχής.
    Αυτή τη στιγμή γίνεται μια πολύ μεγάλη επιχείρηση με σχεδόν όλα τα Σώματα σε συντονισμό. Η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, το Λιμενικό, ο Στρατός, που σε λίγο θα συνδράμει και αυτός, προκειμένου να έχουμε την καλύτερη δυνατή εξέλιξη, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
    Τούτη την ώρα, εγώ θέλω να απευθύνω μια έκκληση προς όλους και όλες, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο γίνεται.
    Βρίσκονται συμπολίτες μας σε κίνδυνο. Έκκληση όμως, και προς τους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να βρίσκονται σε κίνδυνο. Αυτό που προέχει δεν είναι τούτη την ώρα, όσο και αν για τον καθένα μας είναι ανεκτίμητο, η περιουσία ,το σπίτι, το αυτοκίνητο. Αυτό που τούτη την ώρα έχει αξία μεγαλύτερη από κάθε άλλο και κάθε τι, είναι η ανθρώπινη ζωή.
    Συνεπώς, όλοι θα πρέπει να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να φροντίσουμε να προστατεύσουμε το πιο πολύτιμο αγαθό που είναι οι ανθρώπινες ζωές. Οι περιουσίες, όλα όσα έχουν μια υλική αξία, ξαναγίνονται. Οι ανθρώπινες ζωές είναι αυτές που δεν μπορούν να ξαναγυρίσουνε.
    Πρέπει λοιπόν να είμαστε αυτή τη στιγμή όλοι σε μια διαρκή εγρήγορση, ενότητα, προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για την Αττική και για τη χώρα.
    Θα ήθελα, να απευθύνω όμως, και ένα βαθύ ευχαριστώ, ειλικρινές ευχαριστώ, σε όλους τους ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες που με αυτοθυσία από το πρωί βρίσκονται στις επάλξεις. Τους εθελοντές, κυρίως όμως τους Πυροσβέστες, άνδρες και γυναίκες που με αυτοθυσία έχουν καταφέρει να σώσουν  πολλές ανθρώπινες ζωές. Είμαστε δίπλα τους, όλος ο κρατικός μηχανισμός τούτη την ώρα βρίσκεται επί ποδός και στόχος όλων μας είναι να περιορίσουμε την καταστροφική συνέπεια ενός ασύμμετρου, επαναλαμβάνω, φαινομένου. Προς ώρας δεν έχω να κάνω καμία παραπάνω δήλωση.
    Λασκαράτος: Κύριε Πρόεδρε εκφράσατε τον προβληματισμό σας για τις πολλές εστίες, βλέπετε προσπάθεια αποσταθεροποίησης;
    Δεν είναι τώρα αυτή η ώρα για να κάνουμε τέτοιου είδους αποτιμήσεις. Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Τώρα δίνουμε όλοι τη μάχη με τις φλόγες και νομίζω, όταν θα έρθει η στιγμή, θα κάνουμε τις αποτιμήσεις που πρέπει.
    Τούτη την  ώρα όμως, αυτό που προέχει είναι να έχουμε τον καλύτερο δυνατό επιχειρησιακό σχεδιασμό και τη μέγιστη αποτελεσματικότητα γιατί επαναλαμβάνω, είναι μια δύσκολη νύχτα.”
     

  • Ματαιώνεται η δεξίωση στο Προεδρικό για την 44η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας

    Ματαιώνεται η σημερινή δεξίωση στο Προεδρικό για την 44η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας λόγω των φονικών πυρκαγιών. Μετά και την επίσκεψη του Π/θ στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, που είναι σε εξέλιξη, θα υπάρξει και η επίσημη ανακοίνωση.

    Ματαιώνεται η δεξίωση στο Προεδρικό για την 44η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκρό είναι βρέφος 6 μηνών. 
     

  • Βίντεο από λέμβο που καταφθάνει στο λιμάνι της Ραφήνας


     

  • Το ΕΚΕΠΥ αναζητά σάκους νεκρών – Το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν εφημερεύει

    Σύμφωνα με πληροφορίες του MarketNews.grτο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) αναζητά σάκους νεκρών… Προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το ΚΕΕΛΠΝΟ για να ζητήσουν βοήθεια αλλά δε βρήκαν κανέναν να εφημερεύει για να συνεννοηθούν. 

    Υπενθυμίζεται ότι επισήμως υπάρχουν 2 νεκροί

    Το ΕΚΕΠΥ αναζητά σάκους νεκρών - Το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν εφημερεύει, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv
     

  • Εκκλήσεις βοηθείας για τα ζώα – Τι να κάνετε αν έχετε ή βρείτε ζώο

    Η Δυτική και Ανατολική Αττική έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Εκτός από τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι φυσικά μας έχουν τεράστια ανάγκη και χρειάζονται την αμέριστη συμπαράστασή μας, ανάγκη έχουν και τα αόρατα θύματα, τα ζώα. Τα ζώα μας χρειάζονται όλους σήμερα για να επιβιώσουν και να μην καούν κυριολεκτικά ζωντανά. 

    Οι εκκλήσεις βοηθείας από φιλοζωικές και φιλόζωους

    Δωρεάν κτηνιατρική περίθαλψη για τα πυρόπληκτα ζώα

    Για όσους έχετε ή βρήκατε ζώα σε πυρόπληκτες περιοχές

    Φιλοξενήστε ένα πυρόπληκτο ζώο για να σωθεί

    Το Dogs Voice, η μεγαλύτερη πλατφόρμα ενίσχυσης φιλοζωικών οργανώσεων, για ακόμη μία φορά στέκεται έμπρακτα δίπλα στα αδέσποτα ζώα σε κρίσιμες στιγμές φτιάχοντας φόρμα φιλοξενίας για τα πυρόπληκτα ζώα. Ανοίξτε τα σπίτια σας για να σωθεί έστω και ένα.

    • Καταστράφηκε το σπίτι και το καταφύγιο φιλόζωης, η οποία διεσώθη μεταφέρθηκε προσωρινά μαζί με τα 16 σκυλιά της, και αναζητά επειγόντως φιλοξενίες. Αυτή τη στιγμή τα σκυλιά βρίσκονται κλεισμένα σε δύο αυτοκίνητα,στην ταβέρνα Κοχύλι παραλία Κινέτας. Χρειάζεται, επίσης, νερά, κουβάδες και αυτοκίνητα για μεταφορά.
      Επικοινωνία: 6975768464.

       
    • Εκκενώθηκε το καταφύγιο “Αδέσποτες Φωνές”(Οδός Κυκλαμίνων και Μιλτιάδου) στη Νέα Μάκρη και οι άνθρωποι βγάζουν τα σκυλιά με τα χέρια και παρακαλούν θερμά για εθελοντές στο σημείο με αυτοκινήτα. Κατευθύνονται στην Πλατεία της Νέας Μάκρης και χρειάζονται φιλοξενείες. 
      Επικοινωνία: 6945367391, 6956144637

       
    • Εθελόντρια φιλόζωη ζητάει βάρκες παράκτια της Αγίας Μαρίνας – Ραφηνας για ανθρώπους και ζώα. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται 13 ζώα στην εκκλησία της Αγίας Μαρινας και άλλα 13 στη Μιλτιάδου πάνω απο την Μαραθώνος. 
      Επικοινωνία μέσω Facebook με κλικ εδώ

       
    • Σπίτι φιλόζωης με περισσότερα από 65 γατιά κάηκε στο Σουσάκι Κορινθίας Γλυκειά Ζωή. Δυστυχώς, ήδη κάηκαν ζωντανές και κάποιες από τις γάτες της. Κάνει έκκληση για φιλοξενίες ή να ενοικιάσει σπίτι για εκείνη και τα ζώα της γιατί δεν έχουν που να πάνε.
      Επικοινωνία: 69454413664

       
    • Κτηνιατρείο Ειρήνης Κανελλοπούλου στην Κηφισιά, Πίνδου 16.
      Επικοινωνία: 2108013302, 6987153151

       
    • Κτηνιατρικό Κέντρο Βασίλη Παπαϊωάννου στα Εξάρχεια, Τηλέμαχου 18.
      Επικοινωνία: 6932392710

       
    • Η ανοιχτή αυλή που είχε διατεθεί στους Αγίους Θεοδώρους για αδέσποτα Κινέτας που κινδυνεύουν εκκενώθηκε και η ίδια. Οπότε πλέον αναγκαστικά καλείται αρμόδιο δασαρχείο. 
       
    • Η ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής θα αναλάβει τα άγρια ζώα της περιοχής σε ανάγκη: σκατζόχειρους, χελώνες, αλεπούδες και κάθε άγριο ζώο. Επικοινωνήστε στο 6972664675 το οποίο θα λειτουργεί όλο το 24ωρο.
       
    • Στο σημείο βρίσκονται και οι Star-Special Team Animal Rescue-Ειδικη Ομαδα Διασωσης Ζωων Νίκος Αδαμόπουλος Επικεφαλής Διασώστης 6948782120
      Κατερίνα Ιωαννίδου Επικεφαλής Διασώστης 6907095408

       
    • Χρειάζονται νέοι χώροι για την ασφαλή απομάκρυνση των ζώων της περιοχής και εθελοντές για μεταφορές. 
       
    • Συμπληρώστε την φορμά με ένα μόνο κλικ εδώ

      Εκκλήσεις βοηθείας για τα ζώα - Τι να κάνετε αν έχετε ή βρείτε ζώο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv
       

  • Υπάρχουν πληροφορίες για νεκρά παιδιά και για μία δεκαπεντάχρονη που έχασε τη ζωή της.
     
  • Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 10. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 56 και οι 11 εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και έχουν διασωληνωθεί στις ΜΕΘ των νοσοκομείων ΚΑΤ, Ευαγγελισμός και Σισμανόγλειο.
     
  • Όλα όσα έγιναν νωρίτερα

    Εκκενώνονται τα θερινά θέρετρα της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι και του Στρατού Ξηράς στον Άγιο Ανδρέα, όπως επίσης και οι παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα. Η εκκένωση γίνεται για προληπτικούς λόγους, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

    Σε πλήρη εξέλιξη μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην Καλλιτεχνούπολη, μεταξύ της Πεντέλης και του Νέου Βουτζά, Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και άλλα απειλούνται.

    Λίγο πριν τις επτά, η φωτιά πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος και εισήλθε στο Μάτι, όπου έκαψε αυτοκίνητα και μπήκε στις αυλές κάποιων σπιτιών.

    Eκτός ελέγχου είναι πλέον η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 5.00 το απόγευμα στο Νταού Πεντέλης, στα σύνορα Πικερμίου – Ραφήνας με κατεύθυνση προς τον Διόνυσο όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς.

    Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου δήλωσε τον Realfm 97,8 ότι έχουν καεί τρία σπίτια στην Πεντέλη, ενώ εκκενώθηκε το Λύρειο Ίδρυμα.

    Λίγο μετά τις 18:00 άρχισε να εκκενώνεται η περιοχή του Νέου Βουτζά στο βόρειο κομμάτι του οικισμού.  Λίγο πριν τις 19:00 η φωτιά πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος και μπήκε στο Μάτι, όπου έκαψε αυτοκίνητα και μπήκε στις αυλές κάποιων σπιτιών.

    Λίγο μετά τις 18:15 το απόγευμα ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 είπε ότι εκκενώνεται η περιοχή του Νέου Βουτζά στο βόρειο κομμάτι του οικισμού. Επίσης έχει δοθεί η εντολή να εκκενωθούν για προληπτικούς λόγους και οι κατασκηνώσει στο Ζούμπερι.

    Ο κ. Μπουρνούς σημείωσε ακόμα ότι μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος 3-4 χιλιόμετρων. Είπε ακόμα ότι είναι άγνωστα τα αίτια που οδήγησαν στην εκδήλωση της πυρκαγιάς. «Αυτήν την ώρα προέχει η εντατικοποίηση της προσπάθειας για την κατάσβεση της» είπε χαρακτηριστικά.

    Λίγο πριν τις 19:00 η φωτιά πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος και μπήκε στο Μάτι, όπου έκαψε αυτοκίνητα και μπήκε στις αυλές κάποιων σπιτιών.

    «Η κατέυθυνση του ανέμου είναι προς τον Διόνυσο και ο οικισμός του Νέου Βουτζά έχει αρκετά μεγάλα κομμάτια πρασίνου που κινδυνευουν» πρόσθεσε.

    Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου είπε επίσης ότι έχουν καταγραφεί ήδη οι πρώτες ζημιές καθώς κάηκαν πέντε σπίτια κατοίκων της περιοχής.

    Στο σημείο έσπευσαν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ, από πλευράς εναέριων μέσων, συνδράμουν αυτή την ώρα στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

    Νωρίτερα:

    Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στο Νταού Πεντέλης, στα σύνορα Πικερμίου – Ραφήνας με κατεύθυνση προς τον Διόνυσο.

    Αμεσα κινητοποιήθηκαν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη. 

    Σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς η φωτιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την Καλλιτεχνούπολη.

    Η φωτιά όπως φαίνεται από την περιοχή του Νέου Βουτζά.

Facebook Comments