Η αξία της ανθρώπινής ζωής είναι αδιαμφισβήτητη με τους νεκρούς να ξεπερνούν ήδη τους 50 από τις φονικές πυρκαγιές. Ωστόσο, θύματα υπήρξαν και εκατοντάδες -αν όχι χιλιάδες ζώα- που κάηκαν ζωντανά. Υπήρξαν, όμως, και κάποια πιο τυχερά που αν και τραυματίστηκαν σώθηκαν. Ήδη έχουν ξεκινήσει να καταφθάνουν σε κτηνιατρεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν κλινικές και κτηνιατρεία που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις πρώτες βοήθειες. 

Μία από τις κλινικές που παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα είναι το Vets4life Λεωφόρος Μαραθώνος 24 στο Πικέρμι. Το σκυλάκι των φωτογραφιών διεσώθη με σωματικά και ψυχικά τραύματα. 

Φωτογραφία του χρήστη Vets4Life.

Χθες το γύρο του διαδικτύου έκανε η εικόνα του σκύλου που προσπάθησε να σωθεί και είχε μπει μέσα στην θάλασσα μαζί με τους ανθρώπους. Όσοι βλέπετε ζώα σε απόγνωση, όσοι βλέπετε συναισθανόμενα πλάσματα που έχουν πληγεί από τις φονικές πυρκαγιές βοήθήστε τα. Μας έχουν ανάγκη, πονάνε όπως κι εμείς. 

Φωτογραφία του Kalogerikos Nikos.

Δωρεάν κτηνιατρική περίθαλψη για τα πυρόπληκτα ζώα

  • Κτηνιατρείο Ειρήνης Κανελλοπούλου στην Κηφισιά, Πίνδου 16.
    Επικοινωνία: 2108013302, 6987153151

     
  • Κτηνιατρικό Κέντρο Βασίλη Παπαϊωάννου στα Εξάρχεια, Τηλέμαχου 18.
    Επικοινωνία: 6932392710


  •  
  • Τα ανοιχτά κτηνιατρεία της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας

    Φωτογραφία του χρήστη Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.).
     

Για όσους έχετε ή βρήκατε ζώα σε πυρόπληκτες περιοχές

  • Η ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής θα αναλάβει τα άγρια ζώα της περιοχής σε ανάγκη: σκατζόχειρους, χελώνες, αλεπούδες και κάθε άγριο ζώο. Επικοινωνήστε στο 6972664675 το οποίο θα λειτουργεί όλο το 24ωρο.
     
  • Στο σημείο βρίσκονται και οι Star-Special Team Animal Rescue-Ειδικη Ομαδα Διασωσης Ζωων Νίκος Αδαμόπουλος Επικεφαλής Διασώστης 6948782120
    Κατερίνα Ιωαννίδου Επικεφαλής Διασώστης 6907095408

     
  • Χρειάζονται νέοι χώροι για την ασφαλή απομάκρυνση των ζώων της περιοχής και εθελοντές για μεταφορές. 
     

Φιλοξενήστε ένα πυρόπληκτο ζώο για να σωθεί

Το Dogs Voice, η μεγαλύτερη πλατφόρμα ενίσχυσης φιλοζωικών οργανώσεων, για ακόμη μία φορά στέκεται έμπρακτα δίπλα στα αδέσποτα ζώα σε κρίσιμες στιγμές φτιάχοντας φόρμα φιλοξενίας για τα πυρόπληκτα ζώα. Ανοίξτε τα σπίτια σας για να σωθεί έστω και ένα.

Μην τα προσπερνάτε, μας χρειάζονται για να ζήσουν!

* Αξίζει να σημειωθεί ότι η Purina επικοινώνησε με το Dogs Voice και θα στείλει ένα φορτηγό ξηρά τροφή για τα ζώα της Κινέτας στο ιατρείο του κ. Κρητικού κι άλλο ένα στην Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης για τα ζώα από το καταφύγιο Αδέσποτων Φωνών.

Facebook Comments