Τριήμερο πέθνος στη χώρα μετά από την πολύνεκρη εθνική τραγωδία που αριθμεί επισήμως 81 νεκρούς, 187 τραυματίες και περισσότερους από 100 αγνοουμένους. Οι 64 εκ των τραυματιών νοσηλεύονται και οι 10 βρίσκονται διασωληνωμένοι. Τουλάχιστον 1000 σπίτια έχουν καεί. Η καταστροφή σε Κινέτα και Πεντέλη από τις φονικές πυρκαγιές είναι τεράστια. Το MarketNews.gr σας ενημερώνει λεπτό προς λεπτό για όλες τις εξελίξεις.

Συνεχής ενημέρωση

  • Καμμένος σε πυρόπληκτο κάτοικο: Αυτά τα λες εσύ κι ο Πορτοσάλτε

    Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος, ο πρώτος υπουργός που επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές βρέθηκε αντιμέτωπος με τις επιθέσεις των πυρόπληκτων κατοίκων. 

    Αρχικά, μία γυναίκα, η κ. Σαμιώτη, πανικόβλητη του φώναζε:

    Πήγαμε ανάποδα την Μαραθώνος για να σωθούμε. Γιατί κλείσατε την Μαραθώνος; Μας αφήσατε στο έλεος! Δεν ήρθε πυροσβεστικό. Τίποτα! Μας αφήσατε να καούμε! Κάντε κάτι έχει καεί κόσμος! Οι κατασκηνώσεις πως εκκενώθηκαν; Δεν έπρεπε! Κάηκε ο κόσμος τζάμπα!

    Όλος ο κόσμος ήταν σε ένταση με τον υπουργό να απαντάει σε πολίτη: 

    Αυτά τα λέτε εσείς και ο Πορτοσάλτε!

    Μετά ένα νεαρό κορίτσι του έλεγε κλάιγοντας ότι ψάχνει τους φίλους τους, 20 χρονών παιδιά…

    Καμμένος σε πυρόπληκτο κάτοικο: Αυτά τα λες εσύ κι ο Πορτοσάλτε, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

  • Σε εξέλιξη η επιχείρηση του Ερυθρού Σταυρού για την ανεύρεση αγνοουμένων στο Μάτι Αττικής.
     
  • Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στη σύσκεψη του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου με τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Ευ. Μπουρνούς, το 25% των κατοικιών στο Μάτι Αττικής έχει καταστραφεί πλήρως, το 25% έχει καταστραφεί μερικώς και το 50% των κατοικιών έχουν διασωθεί.
     
  • Ο Πάνος Καμμένος στις πληγείσες περιοχές:

    “Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 64 τραυματίες, εκ των οποίων 11 είναι διασωληνωμένοι.
    Θα εμπλακούμε στο έργο της αναδάσωσης και στη διαμόρφωση υποδομών.
    Έχουμε έτοιμες τις συμφωνίες για την ανακατασκευή του αθλητικού κέντρου του Νέου Βουτζά.
    Υπάρχει τεράστια εκδήλωση αλληλεγγύης από το εξωτερικό.
    Με τη βοήθεια που έχει συγκεντρωθεί θα αποκαταστήσουμε όλα τα σπίτια.”
     

  • Νοσηλεύονται 64 τραυματίες, εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι.
     
  • Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής: 

    “Παρακαλούνται οι συγγενείς των αγνοούμενων να προσέρχονται στο αμφιθέατρο του εργαστηρίου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί, από σήμερα έως και την Παρασκευή 27 Ιουλίου, από τις 08:00 έως τις 20:00, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί, για την ταυτοποίηση των θυμάτων”
     

  • Έχουν γίνει περισσότερες από 10 ταυτοποιήσεις θυμάτων 
     
  • Η φωτιά στη Νέα Μάκρη τέθηκε σε πλήρη έλεγχο. 
     
  • Εμπάργκο της κυβέρνησης στο ΣΚΑΪ

    “Την ώρα της μάχης, που οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα για την κατάσβεση των πυρκαγιών, τον εντοπισμό των αγνοουμένων και την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους, ο ΣΚΑΙ ανακάλυψε δήθεν πρόθεση του Πρωθυπουργού για «καρατομήσεις» των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.
    Με τον τρόπο αυτό και αφού σήμερα το πρωί απέτυχε να κάμψει το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων και των στελεχών τους, επιχειρεί  τώρα να υπονομεύσει τον αγώνα Πυροσβεστικής και Αστυνομίας και να κάμψει το ηθικό όσων δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, τη μάχη για τον περιορισμό των συνεπειών μιας πρωτοφανούς καταστροφής.
    Το ηθικό, όμως, των επιτελικών στελεχών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αλλά και όλων όσων δίνουν τη μάχη στο πλευρό των πολιτών δεν πρόκειται να καμφθεί από τα ψέματα του ΣΚΑΙ.
    Κάθε Έλληνας πολίτης γνωρίζει άλλωστε τις πρακτικές και το ρόλο του. Γνωρίζει πως ό,τι έκανε σήμερα το έχει κάνει στο παρελθόν και θα το ξανακάνει στο μέλλον. 
    Ο ΣΚΑΙ απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι παραμένει πιστός στην παράδοση της υπονόμευσης και της προβοκάτσιας. Δεν θα τον ακολουθήσουμε.”
     

  • Νοσηλεύονται 60 ενήλικες, 11 στη ΜΕΘ και 4 παιδιά.
     
  • Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι συγγενείς των αγνοουμένων καλούνται να προσέρχονται στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας – ΕΚΠΑ  Μ. Ασίας 75, Γουδή, για να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία με λήψη DNA.
     
  • Προσωρινή στέγη για τα πυρόπληκτα ζώα στη Ραφήνα

    Μέσα στην ανείπωτη εθνική τραγωδία τα ζώα που επέζησαν τραυματισμένα, καμμένα, μόνα, έχουν φροντίδα και ιατρική περίθαλψη. O Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας Α.Ε. παραχωρεί στεγασμένο χώρο στο πάρκο Κυρήνεια στο λιμάνι στην Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) για τον σκοπό αυτό.

    Το ιατρείο είναι πλήρως εξοπλισμένο και θα λειτουργεί από τις 9:00 π.μ. ως τις 9:00 μ.μ.

    Για πληροφορίες καλέστε στο 22940-22840

    Προσωρινή στέγη για τα πυρόπληκτα ζώα στη Ραφήνα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv
     

  • Δημήτρης Τζανακόπουλος: 

    Οι επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική και στην Κορινθία συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.
    Αυτή τη στιγμή η εικόνα που παρουσιάζουν τα σημαντικότερα μέτωπα στα οποία επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις διαμορφώνεται ως εξής:
    I.   Στην περιοχή της Κινέτας η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και στην κατάσβεσή της επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα και 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 13 οχήματα ΟΤΑ, 10 βυτιοφόρα οχήματα και 5 μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχειρούν 13 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη.
    II.  Στη περιοχή Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου Αττικής επιχειρούν 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, εκ των οποίων 44 Κύπριοι, 10 οχήματα ΟΤΑ, 5 μηχανήματα έργου  και 1 Ελικόπτερο
    III. Στο Ζεμενό Κιάτου Κορινθίας επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα και 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
    Στις πυρκαγιές της Αττικής συνδράμουν 64 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Κύπρο, 2 αεροσκάφη από την Ιταλία και βοήθεια από τη Ρουμανία. Οι δυνάμεις αυτές έχουν κινητοποιηθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.
    Αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής δρουν μικτές περιπολίες του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων και Εθελοντών για την αναζήτηση αγνοουμένων.
    Επίσης στην περιοχή της Κινέτας και της Ραφήνας διενεργούνται 195 περιπολίες της αστυνομίας το 24ωρο και 39 μικτές περιπολίες αστυνομίας, πυροσβεστικής και ενόπλων δυνάμεων ενώ το συνολικό προσωπικό των περιπολιών είναι 525 άτομα.
     Σήμερα μέχρι τις έξι το απόγευμα η κατάσταση  των νοσηλευομένων έχει ως εξής: 
    Συνολικά νοσηλεύονται 60 ενήλικες, από τους οποίους οι 11 είναι διασωληνωμένοι και 4 παιδιά, από τα οποία κανένα δεν διατρέχει κίνδυνο.
     Χθες ξεκίνησαν οι αυτοψίες που διενεργούν οι μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες περιοχές. Κατά τη χθεσινή μέρα συνέδραμαν στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής 188 μηχανικοί του Υπουργείου, ενώ σήμερα 320 μηχανικοί του Υπουργείου έχουν μεταβεί στο Δήμο Μαραθώνα, στο Δήμο Ραφήνας και στο Δήμο Μεγαρέων.
     Στους δήμους Μαραθώνα, Ραφήνας και Μεγαρέων έχουν γίνει ως τώρα 1992 αυτοψίες.
    Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών χθες μετέφερε περισσότερα από 125 κατεστραμμένα από την πυρκαγιά αυτοκίνητα, προκειμένου να ανοίξουν οι αποκλεισμένοι δρόμοι στο Μάτι του Δήμου Μαραθώνα.
    Τα Κέντρα Υγείας Νέας Μάκρης, Ραφήνας και Σπάτων λειτουργούν ομαλά και ενισχυμένα, με αυξημένη δύναμη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και πλήρη υποστήριξη σε μέσα και υγειονομικό υλικό.
    Παράλληλα, η 1η Υγειονομική Περιφέρεια  με το ΕΚΕΠΥ συντονίζει κλιμάκια αποτελούμενα από γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, τους Γιατρούς του Κόσμου και τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, οι οποίοι προσφέρουν υπηρεσίες περίθαλψης στις πληγείσες περιοχές, ενώ την ίδια ώρα στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας συγκεντρώνεται φαρμακευτικό και άλλο υλικό.
    Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν ήδη πρώτης ανάγκης μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 210-4819001 του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας Αττικής, η οποία έχει αναλάβει το συντονισμό για τη συλλογή και τη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
     Η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του παράλληλου σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της Πυρκαγιάς που έπληξε την Ανατολική και Δυτική Αττική και μετά από έκτακτες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων Υπουργών αποφάσισε να προωθήσει μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων που αποσκοπούν στην άμεση ανακούφιση των πληγέντων και την τάχιστη αποκατάσταση των υλικών ζημιών.
    Τα μέτρα αυτά δεν αντικαθιστούν αλλά αντίθετα προστίθενται σε όσα ήδη προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.
    Ειδικότερά τα πρόσθετα μέτρα είναι τα εξής:
    Α.  Μέτρα για την άμεση αρωγή και ενίσχυση των πληγέντων.
    1. Χορήγηση εφάπαξ έκτακτου επιδόματος στους πληγέντες μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των υλικών ζημιών από τα συνεργεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
    Το επίδομα σε οικογένειες ή φυσικά πρόσωπα που επλήγησαν θα είναι ύψους 5000 Ευρώ. Για τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες  το ποσό θα ανέρχεται στις 6000 Ευρώ.
    Για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν η ενίσχυση θα ανέρχεται στα 8000 Ευρώ.
    2.  Επίσης Χορήγηση επιδόματος ανεργίας συν εφάπαξ ποσό 45 ημερήσιων επιδομάτων (650 Ευρώ) ανεργίας σε όσους ανασταλεί η εργασία τους μετά την καταστροφή της επιχείρησης στην οποία εργάζονταν εξαιτίας των πυρκαγιών.
    3. Εφάπαξ καταβολή έκτακτου βοηθήματος, ίσου με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο (2) μηνιαίων συντάξεων ,στους πυρόπληκτους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ.
    4. Επίσπευση, άνευ χρονολογικής σειράς, των αιτήσεων συνταξιοδότησης εκείνων που έχουν υποβληθεί ή θα υποβληθούν ως 31.09.2018 ,των οποίων η ασφαλιστική τους περιοχή ή η μόνιμη κατοικία  βρίσκεται εντός των πληγεισών περιοχών.
    5. Μέτρα άμεσης φορολογικής ελάφρυνσης:
    Για τους φορολογούμενους, που υπάγονται στη Δ.Ο.Υ. Παλλήνης και στη Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας
    Παράταση υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2017 έως και 30 Οκτωβρίου 2018.
    Καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2017 σε τρεις μηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση έως 31 Οκτωβρίου 2018, δεύτερη δόση έως και 30 Νοεμβρίου 2018 και τρίτη και τελευταία δόση έως και 31 Δεκεμβρίου 2018.
    Παράταση υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2017 έως και 30 Οκτωβρίου 2018.
    Καταβολή του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2017 σε τρεις μηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση έως  31 Οκτωβρίου 2018, δεύτερη δόση έως 30 Νοεμβρίου 2018 και τρίτη και τελευταία δόση έως και 31 Δεκεμβρίου 2018.
    Επιπλέον, για τους φορολογούμενους που υπάγονται στις δύο παραπάνω ΔΟΥ, προωθούνται αποφάσεις για:
    Παράταση υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ, των οποίων η προθεσμία έληγε την 31 Ιουλίου 2018, έως και 30 Οκτωβρίου 2018, με αντίστοιχη παράταση καταβολής του φόρου.
    Παράταση απόδοσης παρακρατούμενων φόρων έως και 31 Οκτωβρίου 2018.
    Παράταση για την υποβολή μεταβολών στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9), τα οποία επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές έως τέλος του τρέχοντος έτους.
    Επίσης, για τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, που έληξαν ή θα λήξουν εντός εξαμήνου από την έκδοσή τους.
    Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του έτους για τα ακίνητα, που βρίσκονται στις πληγείσες  περιοχές, και έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή υποστεί λειτουργικές ζημιές, που τα καθιστούν μη κατοικήσιμα.
    6. Μέτρα άμεσης ασφαλιστικής ελάφρυνσης για τις επιχειρήσεις και τους ασφαλισμένους που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα στις πυρόπληκτες περιοχές.
    Αναστολή πληρωμής τρεχουσών εισφορών – δόσεων εκκαθαρίσεων – δόσεων ρυθμίσεων:
    Ειδικότερα:
    Αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών, δόσεων εκκαθάρισης και δόσεων ρυθμίσεων ως 31/12/2018.
    Για τις δόσεις εκκαθαρίσεων που τίθενται σε αναστολή εξοφλούνται μετά την 1/1/2019 σε αντίστοιχες μηνιαίες δόσεις.
    Δόσεις ρυθμίσεων που τίθενται σε αναστολή εισπράττονται στο τέλος της ρύθμισης σε αντίστοιχες μηνιαίες δόσεις.
    Επίσης κεφαλαιοποιούνται οι καθυστερούμενες μέχρι το τέλος του προηγούμενου της καταστροφής μήνα ασφαλιστικές εισφορές μετά των πρόσθετων τελών, τόκων προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.
    Όσοι βρίσκονται σε καθεστώς ρύθμισης οφειλής, διατηρούν τη ρύθμιση σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής των δόσεων. 
    Αναστέλλεται η υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) και καταβολή τρεχουσών εισφορών για 6 μήνες, αρχής γενομένης από την 1η του μήνα της καταστροφής, χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών ή άλλων προσαυξήσεων.
    Οι παραπάνω εισφορές εξοφλούνται σε 12-24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίο έληξε η εξάμηνη αναστολή.
    Στους ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ και στα εξαρτώμενα μέλη χορηγείται ασφαλιστική ικανότητα μέχρι 31/12/2018 χωρίς οποιεσδήποτε προϋποθέσεις, η δε χορήγηση των προβλεπομένων παροχών-επιδομάτων  καταβάλλεται άμεσα, χωρίς την τήρηση χρονολογικής σειράς.
    Επιμήκυνση των δόσεων οφειλετών συνταξιούχων που ρυθμίζονται-αποπληρώνονται  μέσω της σύνταξης  τους από τις 40 δόσεις, που ισχύει σήμερα, στις 60 δόσεις. Το μέτρο αυτό θα αφορά τους υποψήφιους συνταξιούχους που δεν έχει απονεμηθεί ακόμα η σύνταξη τους αλλά και τους υφιστάμενους συνταξιούχους που εμπίπτουν στην εν’ λόγω ρύθμιση.
    7. Μέτρα στήριξης δανειοληπτών ΟΕΚ
    Αναστολή υποχρεώσεων καταβολής δόσεων για δανειολήπτες εξ ιδίων κεφαλαίων του τ. ΟΕΚ για χρονικό διάστημα έως 36 μήνες, χωρίς επιβάρυνση.
    Παράταση του χρόνου υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στις ρυθμίσεις των δανειοληπτών εξ ιδίων κεφαλαίων του τ. ΟΕΚ, όπως έχουν ορισθεί με βάση τη σχετική Υ.Α., για χρονικό διάστημα έως 12 μήνες, με έναρξη παράτασης από τις 19/12/2018.
     8. Αναστολή πλειστηριασμών για τους πληγέντες από την πυρκαγιά από σήμερα μέχρι την 30.9.2019
     9. Παροχή ετήσιας επιχορήγησης 1200 Ευρώ σε κάθε πληγείσα οικογένεια για την κάλυψη των πάσης φύσεως τηλεπικοινωνιακών της αναγκών ανεξαρτήτως παρόχου.
     10. Έκτακτες Οικονομικές Ενισχύσεις των Δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας – Πικερμίου ύψους 2.000.000 Ευρώ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη άμεσων έκτακτων αναγκών όπως η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, αγορά τροφίμων, φαρμακευτικού υλικού αλλά και για την άμεση και τάχιστη αποκατάσταση ζημιών σε βασικές υποδομές.
    11. Άνοιγμα των διοδίων στις πληγείσες περιοχές μέχρι την αντιμετώπιση της κρίσης από την πυρκαγιά.
    12. Διαγραφή αδειών κυκλοφορίας οχημάτων που καταστράφηκαν ώστε να μην χρεωθούν τα τέλη κυκλοφορίας, τα τέλη διαγραφής ή άλλο διοικητικό πρόστιμο.
    13. Επίσης Η ΔΕΗ ήδη αποφάσισε την διαγραφή των οφειλών για ηλεκτρική ενέργεια σε πελάτες της η οποία έχει καταναλωθεί από 01.01.2018 έως και σήμερα για οικείες και καταστήματα που καταστράφηκαν καθώς και για τις οικείες των οικογενειών των θυμάτων ενώ θα προχωρήσει σε γενναίες ρυθμίσεις για παλαιότερες οφειλές στις ίδιες κατηγορίες καταναλωτών.
    14. Αυτονοήτως ο ΕΟΠΥΥ θα αντικαταστήσει όλο τον ιατρικό εξοπλισμό και τα τεχνικά βοηθήματα που καταστράφηκαν από τη φωτιά σε άτομα με αναπηρία ή χρόνια πάθηση με μηδενική συμμετοχή των δικαιούχων.
    15. Τέκνα πληγεισών οικογενειών που φοιτούν ή θα εισαχθούν φέτος σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα αποκτούν αυτοδικαίως δικαίωμα μεταγραφής στο Ίδρυμα που είναι πλησιέστερο στην οικεία τους. Το μέτρο αυτό δύναται να παραταθεί και για επόμενα έτη με απόφαση του Υπουργού Παιδείας.
    16. Επίσης ο βαθμός των μαθητών οικογενειών που έχουν πληγεί και οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2017-2018 προσαυξάνεται κατά 20% και εισάγονται στις αντίστοιχες σχολές ως υπεράριθμοι.
    17. Τέλος ειδικά έκτακτα μέτρα αρμοδιότητας του έχει ανακοινώσει και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διά του αρμόδιου Υπουργού.
     Β. Μέτρα αποζημίωσης και ενίσχυσης των οικογενειών των θυμάτων
    1. Οικονομική ενίσχυση στον ή στην σύζυγο ή αν δεν υπάρχει στον πλησιέστερο συγγενή θανόντος εξαιτίας της πυρκαγιάς ύψους 10.000 ευρώ.
    2. Χορήγηση μηνιαίου επιδόματος στα ανήλικα τέκνα θανόντων από τις πυρκαγιές ύψους 1000 ευρώ ανά τέκνο έως την ενηλικίωση τους ή εφόσον σπουδάζουν σε ανώτερο ή ανώτατο ίδρυμα του εσωτερικού έως την συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.
    3. Τα τέκνα αυτά εάν εισαχθούν φέτος ή εάν ήδη φοιτούν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας μεταγράφονται στο ίδρυμα που είναι πλησιέστερο στην οικογενειακή κατοικία τους. Το μέτρο αυτό δύναται να παραταθεί με σχετική απόφαση του Υπουργού Παιδείας και για τα επόμενα έτη.
    4. Όσα από τα τέκνα αυτά συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2017-2018 ο βαθμός τους προσαυξάνεται κατά 20% και εισάγονται στις σχολές τους ως υπεράριθμοι. Η ρύθμιση αυτή μπορεί να επαναληφθεί με απόφαση του Υπουργού Παιδείας
    5. Ένα συγγενικό πρόσωπο α’ ή β’ βαθμού ή σύζυγος θύματος από την πυρκαγιά αποκτά δικαίωμα διορισμού σε φορείς της γενικής κυβέρνησης. Δικαίωμα διορισμού αποκτούν επίσης και τα άτομα που υπέστησαν αναπηρία ποσοστού 67% και άνω λόγω της πυρκαγιάς.
    Επίσης η ελληνική Βουλή αποφάσισε ομόφωνα στην διάσκεψη των προέδρων της τη χορήγηση εφάπαξ ειδικού βοηθήματος στο λογαριασμό κάθε παιδιού που έχει πληγεί από τις πυρκαγιές. Το ύψος του ποσού θα αποφασιστεί όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταγραφής.
    Γ. Η Τρίτη δέσμη μέτρων αφορά την αποκατάσταση των υλικών ζημιών των ιδιωτών αλλά των Δημόσιων Υποδομών.
    1. Με δεδομένο το διεθνές και εσωτερικό κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που έχει εκδηλωθεί προς τη χώρα μας αλλά και τους πληγέντες στις περιοχές της ανατολικής και δυτικής αττικής η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε το άνοιγμα ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος με σκοπό τη χρηματοδότηση κάθε είδους δράσης για την αρωγή των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ανατολική και Δυτική Αττική και κυρίως για την ανακατασκευή και αποζημίωση των  κατοικιών που καταστράφηκαν και την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών και των υποδομών τους.
    Όργανο διαχείρισης του λογαριασμού είναι τριμελής επιτροπή με την συμμετοχή του Προέδρου της Βουλής, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και του Υπουργού Οικονομικών.
    Τη διαχείριση του λογαριασμού ελέγχουν ετησίως ορκωτοί λογιστές που τοποθετούνται από τον Υπουργό Οικονομικών το πόρισμα των οποίων κατατίθεται ακολούθως στο ελεγκτικό συνέδριο για τον έλεγχο της σύννομης εκτέλεσης του ειδικού λογαριασμού.
    Το Ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει στο λογαριασμό αυτό με εισφορές 20 εκ. Ευρώ από τον ΟΑΕΔ, 10 εκ. Ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικών ενώ ήδη η Ελληνική Βουλή έχει αποφασίσει τη συμμετοχή της με επιπλέον 10 εκ. Ευρώ.
    Στο λογαριασμό αυτό θα έχουν την δυνατότητα να συνεισφέρουν ξένα κράτη, επιχειρήσεις αλλά και πολίτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
    Στόχος μας είναι η αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών και των δημόσιων Υποδομών τους καθώς και οι αποζημιώσεις και ανακατασκευές για τις κατοικίες να ολοκληρωθούν τάχιστα και για το λόγο αυτό θα αξιοποιηθούν όλες ειδικές ρυθμίσεις που προβλέπουν fast track διαδικασίες αδειοδότησης όλων των σχετικών έργων ενώ όπου χρειαστεί θα υπάρξουν συμπληρωματικές νομοθετικές παρεμβάσεις.
    Ο αριθμός του λογαριασμού είναι 23/2341195169 με IBAN GR4601000230000002341195169
    Η συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου είναι αρχική και η ελληνική Πολιτεία δεσμεύεται ότι τα επιπλέον έξοδα που θα απαιτηθούν για την πλήρη αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών θα καλυφθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με τις ίδιες ειδικές διαδικασίες.
    2. Με ειδικές διατάξεις θα δοθούν για πρώτη φορά επιδοτήσεις και για τους περιβάλλοντες χώρους κτιρίων  που έχουν υποστεί ζημιές.
    3. Με ειδική ρύθμιση το Υπουργείο Υποδομών θα αναλάβει επίσης την δωρεάν εκπόνηση των μελετών για την αποκατάσταση των πληγέντων κτιρίων.
    Τέλος, είναι αυτονόητο ότι η αποκατάσταση των περιοχών που έχουν πληγεί θα γίνει στη βάση αντιπλημμυρικού, αντιπυρικού και χωροταξικού σχεδιασμού με την ευθύνη των αρμόδιων Αρχών και Υπουργείων.
     

  • Alpha Bank: Είδη ρουχισμού και ιατροφαρμακευτικό υλικό στους πληγέντες

    H Alpha Bank, προκειμένου να συμβάλει στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαϊές στις περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, μέσω των ενεργειών της Εταιρικής Υπευθυνότητας, προσέφερε 800 τεμάχια ειδών ρουχισμού στους κατοίκους του Δήμου Μαραθώνος καθώς και 600 τεμάχια ιατροφαρμακευτικού υλικού στον Δήμο Ραφήνας.

    Οπως αναφέρει η τράπεζα, για τη διευκόλυνση της αποπληρωμής στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων και καρτών, η Τράπεζα παρέχει επίσης τη δυνατότητα άτοκης αναστολής πληρωμών για διάστημα έως και δώδεκα μήνες, σε Πελάτες της, Ιδιώτες και Επιχειρήσεις, που είναι κάτοικοι ή δραστηριοποιούνται στις πληγείσες περιοχές και έχουν υποστεί ζημιές. Οι Πελάτες μπορούν να κάνουν χρήση αυτής της δυνατότητας, κατόπιν αιτήσεως στα Καταστήματα συνεργασίας τους, έως την 31.12.2018.

    Επιπλέον, προκειμένου να συμβάλει κατά το δυνατόν στην αποκατάσταση των συναλλαγών με κάρτες στις πληγείσες περιοχές, η Τράπεζα θα προβεί στην αντικατάσταση των κατεστραμμένων τερματικών στις Επιχειρήσεις Πελάτες της που έχουν υποστεί ζημίες από τις πυρκαϊές, ενώ θα αναλάβει και τυχόν δαπάνες για την τεχνική υποστήριξη ή το ενοίκιο του νέου τερματικού για τους επόμενους έξι μήνες.

    Επίσης, η ΑΧΑ Ασφαλιστική προχώρησε σε ενέργειες άμεσης στηρίξεως των ασφαλισμένων Πελατών της Τραπέζης που βρίσκονται σε δυσχερή κατάσταση, προκειμένου να εξασφαλίσει ολιγοήμερη διαμονή των πληγέντων που το έχουν ανάγκη, καθώς και παροχή άμεσης προκαταβολής για την κάλυψη των πρώτων δαπανών.

    Τα Στελέχη του Δικτύου Καταστημάτων της Τραπέζης παραμένουν στη διάθεση των Πελατών, Ιδιωτών και Επιχειρήσεων, από τις πληγείσες περιοχές, προκειμένου, κατά περίπτωση, να στηριχθεί η προσπάθεια αποκαταστάσεως των ζημιών που έχουν προκληθεί.
     

  • Η σύσκεψη στο Μαξίμου

  • Και η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες στο πλευρό των πλειγέντων

    Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, συμμετέχουν στο τριήμερο εθνικό πένθος για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική. Σύσσωμη η οικογένεια του Ελληνικού Παραολυμπιακού Αθλητισμού, στέκεται στο πλευρό όλων εκείνων που υποφέρουν αυτές τις τραγικές ώρες. Οι πληγές που άφησαν οι πυρκαγιές, θα χρειαστεί αρκετό καιρό για να κλείσουν, όμως όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να το παλέψουμε. Και σε αυτό το κομμάτι -της όσο το δυνατόν πιο γρήγορης επιστροφής στην κανονικότητα- θα είμαστε δίπλα στους πληγέντες με όποιον τρόπο μπορούμε. Με οποιονδήποτε τρόπο μας ζητηθεί.
    Σαν πρώτο μέτρο, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, θα καταθέσει άμεσα το συμβολικό ποσό των 5.000 ευρώ στους λογαριασμούς που έχουν ανοιχθεί για τον λόγο αυτό στις τράπεζες. Η αλληλεγγύη είναι μέρος -αλλά και ζητούμενο- της δικής μας καθημερινότητας και ένα κομμάτι της είμαστε υποχρεωμένοι να το προσφέρουμε στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές.
    Επίσης, το προσωπικό αλλά και τα φορτηγάκια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες θα τεθούν στη διάθεση της δημοτικής αρχής της πληγείσας περιοχής, προκειμένου να βοηθήσουν στην εξομάλυνση της κατάστασης, αυτές τις πρώτες, δύσκολες, ώρες μετά την καταστροφή.
     

  • Το ΚΕΕΛΠΝΟ ζητά εθελοντές

    Την ανάγκη δημιουργίας δικτύου εθελοντών όλων των ειδικοτήτων, για τη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση της λειτουργίας της περιοχής στο Μάτι δήμου Μαραθώνα, υπογραμμίζει, με ανακοίνωσή του, το ΚΕΕΛΠΝΟ.
    Όποιος πολίτης επιθυμεί να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του, είτε να απευθύνεται στο Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., επί της οδού Αγράφων 3-5 στο Μαρούσι, προκειμένου να δηλώσει τα στοιχεία του και την ιδιότητά του, είτε εναλλακτικά να αποστείλει τα σχετικά στοιχεία στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείου: [email protected]
     

  • Από τους 164 ενήλικες τραυματίες 65 παραμένουν νοσηλευόμενοι και 11 διασωληνωμένοι, ένας 80χρονος εκ των τραυματιών απεβίωσε σήμερα. Από τα 23 παιδιά παραμένουν νοσηλευόμενα τα 9. 
     
  • Τα κοριτσάκια που χάθηκαν στο Μάτι και αναζητά εναγωνίως ο πατέρας τους.

     
     

  • Η Πακιστανική Κοινότητα εξέφρασε τη στήριξη στους πληγέντες των καταστροφικών πυρκαγιών σε Ραφήνα, Μαραθώνα και Μέγαρα.
     
  • Δυνατότητα φιλοξενίας πυρόπληκτων στον ξενώνα του ΣΕΑ

    Όποιος γνωρίζει άτομα που χρειάζονται φιλοξενία να απευθύνεται στο τηλέφωνο 210/3252214» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων , ο οποίος καλεί τα μέλη του να συγκεντρώνουν από αύριο, Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 από τις 10.00 έως 15:00, στα γραφεία του Συλλόγου στο Θησείο (Ερμού 134, 10533 Αθήνα), είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.
     

  • Περίπου 200 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών διενεργούν αυτοψίες.
     
  • Και ο ΔΣΑ στο πλευρό των πυρόπληκτων

    – Να διοργανώσει εθελοντική αιμοδοσία από αύριο, Πέμπτη και κάθε μέρα από 8.30 έως και 19.30 στο νοσοκομείο «Ελπίς» που συνεργάζεται με την Τράπεζα αίματος του ΔΣΑ, υπέρ των πληγέντων. Μετά από συνεννόηση με το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», οι δικηγόροι μπορούν- την Πέμπτη 26-07- να δίνουν αίμα και στο τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου, από τις 8.30 ως τις 15.30, για την τράπεζα αίματος του ΔΣΑ, υπέρ των πυροπλήκτων.
    – Να αγοραστούν είδη πρώτης ανάγκης αξίας 5.000 ευρώ τα οποία θα υποδείξουν οι αρμόδιοι φορείς.
    – Να ανοιχτεί ειδικός τραπεζικός λογαριασμός του Δ.Σ.Α. υπέρ των πυρόπληκτων, μέσω του οποίου θα μπορούν οι συνάδελφοι, τόσο των Αθηνών όσο και των περιφερειακών Συλλόγων να συνδράμουν οικονομικά τους πυρόπληκτους.
    – Να κληθούν οι δικηγόροι να συνδράμουν περαιτέρω, με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, ιδίως με είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία συγκεντρώνονται στο Κέντρο Logistics της περιφέρειας Αττικής (Εσπλανάδα – Πλατεία Νερού, δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαλήρου), στο ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5, Μαρούσι) και στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού (Λυκαβηττού 1).
     

  • Άμεση οικονομική ενίσχυση 10 εκατομμυριών ευρώ από τη Βουλή

    Θα χορηγηθεί επίσης εφάπαξ οικονομικό βοήθημα στα παιδιά που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την καταστροφή. Ακρόαση των φορέων πολιτικής προστασίας στο Γ’ Θερινό Τμήμα τον Σεπτέμβριο. 
     

  • Πάνος Καμμένος: 

    Στις πληγείσες περιοχές σε Νέο Βουντζά και Μάτι έχουμε διαθέσει μέσο μεταφοράς, λεωφορεία και μίνι μπας σε περίπτωση που χρειαστεί.
    Έχουμε διαθέσει χρώματα και άλλα υλικά που μπορεί να χρειαστούν για την ανακατασκευή των κατεστραμένων οικιών.
    Θα έρθουν στο Λεκανοπέδιο Αττικής όλα τα στελέχη και οι οπλίτες που υπηρετούν στον Έβρο και τα παραμεθώρια νησιά που ανήκουν στις πυρόπληκτες οικογένειες. Επίσης εγκρίνεται η προσωρινή αναβολή στράτευσης για όσους διαμένουν στις πληγείσες περιοχές.
     

  • Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια της Αττικής προσφέρουν φιλοξενία στα θύματα της φωτιάς. 
     
  • Οι εθελοντές διασώστες της Life Guard Hellas συνεχίζουν σήμερα να ψάχνουν τις ακτές από Μάτι μέχρι Λούτσα με την ελπίδα να βρεθεί έστω κι ένας αγνοούμενος. 
     
  • Οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τους 100.
     
  • Μετά από συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου, και του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου, κ. Μπούρνου, αποφασίστηκε η εγκατάσταση στον πεζόδρομο κοντά στην Αργυρά Ακτή ενός κέντρου επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή, υπό την καθοδήγηση του Στρατού Ξηράς, που θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει τα αναγκαία τρόφιμα και συσσίτια στο προσωπικό που εργάζεται στην περιοχή, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των εθελοντών των ΜΚΟ όπου υπάρχουν εκεί.
     
  • Tα σωστικά συνεργεία εντόπισαν νεκρή μια ηλικιωμένη γυναίκα μέσα στο σπίτι της επί της οδού Χρυσανθέμων στο Μάτι, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 81 νεκρούς. 
     
  •  

  •  
  • Κατέληξε ο 84χρονος που νοσηλευόταν στο Θριάσιο.
     
  • Οι εταιρίες ΒΙΑΝΕΞ και ΒΙΑΝ του Ομίλου Γιαννακόπουλου διαθέτουν βαν με είδη πρώτης φροντίδας όπως βρεφικά γάλατα σε σκόνη, κρέμες για τα εγκαύματα, κολλύρια και αλλά φάρμακα, τα οποία θα διανεμηθούν στα κέντρα συλλογής.
     
  • Με τίτλο στα ελληνικά η σημερινή τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet 


     

  • Η Google ενεργοποίησε την Υπηρεσία Εύρεσης Αγνοουμένων για να βοηθήσει στον εντοπισμό των ανθρώπων που από τη στιγμή που η φωτιά έφτασε στο Μάτι δεν έχουν δώσει σημεία ζωής.
    Πατήστε κλικ για να μπείτε στην Υπηρεσία Εύρεσης Αγνοούμενων της Google στον παρακάτω σύνδεσμο και συμπληρώστε τα στοιχεία του δικού σας ανθρώπου που αγνοείται.

    https://google.org/personfinder/2018-attica-wildfires/?lang=el 
     

  • Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για καταγραφές αγνοούμενων ατόμωνμε τις έρευνες για τον εντοπισμό των ανθρώπων που αγνοούνται να συνεχίζονται και σήμερα ανά οικοδομικό τετράγωνο στις περιοχές Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα.
     
  • Στους 79 οι νεκροί
     
  • Νέα αναζωπύρωση παρουσιάστηκε στο πύρινο μέτωπο του Νέου Βουτζά αλλά βρίσκεται υπό έλεγχο από την πυροσβεστική.
     
  • 4 άτομα συνελλήφθησαν για πλιάτσικο στο Νέο Βουτσά 

    Τέσσερα άτομα προσήχθησαν από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. τη νύχτα της Τρίτης στην περιοχή και εντέλει συνελλήφθηκαν. Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες έναν 22χρονο, έναν 25χρονο και δύο 26χρονους που ενοπίστηκαν τη στιγμή που είχαν εισβάλει στο σπίτι πυρόπληκτων και αφαιρούσαν αντικείμενα αξίας. 
     

  • Αναστέλλεται η είσπραξη διοδίων στην Πάχη Μεγάρων
     
  • Επείγουσα ερώτηση Παπαδημούλη για τις φονικές πυρκαγιές στην Κομισιόν

    Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την Κομισιόν να μάθει με ποια μέτρα θα κάνει πράξη την αλληλεγγύη μέσω του μηχανισμού ευρωπαϊκής πολιτικής προστασίας, και με ποιο τρόπο σκοπεύει να επιταχύνει την υλοποίηση του προγράμματος RESCuE, ώστε η αποκατάσταση των ζημιών να μπορεί να καλύπτεται από ίδιους, επιχειρησιακούς πόρους της ΕΕ

    Επείγουσα ερώτηση Παπαδημούλη για τις φονικές πυρκαγιές στην Κομισιόν, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv
     

  • Και ο Δήμος Λάρισας δίπλα στους πυρόπληκτους

    Ο Δήμος Λαρισαίων, σε συντονισμό με την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου μετά τα γεγονότα που εξελίσσονται από τις πυρκαγιές στην Αττική, καλεί τους φορείς και τους πολίτες της Λάρισας να συνδράμουν άμεσα στην συγκέντρωση αγαθών πρώτης ανάγκης

    – γάλα εβαπορέ, εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα μακράς διαρκείας, χυμούς, κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κονσέρβες

    Τα προϊόντα θα συγκεντρώνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, Μανωλάκη 9-11, Τετάρτη και Πέμπτη 25 και 26 Ιουλίου και ώρες 9:00πμ έως 20:00

    Πληροφορίες:

    στο Κέντρο Κοινότητας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής τηλ. επικοινωνίας 2410680250 κ. Νημά Βάσια,
    στο Συμβουλευτικό Σταθμό τηλ.2410680243 & 6970236181 (24ωρη γραμμή υποστήριξης) κ. Δαλακώνη Κερασία
    στο Κοινωνικό Παντοπωλείο τηλ. 2410255876 κ. Παπαδόντας Γεώργιος
     



  •  
  • Τα ενεργά μέτωπα

    Οι πυρκαγιές στην Κινέτα και την Καλλιτεχνούπολη παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη για τρίτη ημέρα. Στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, η φωτιά έχει πλέον δύο μέτωπα, το ένα προς τους Αγίους Θεοδώρους και το άλλο προς Αλεποχώρι.
    Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 176 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 υδροφόρες, 3 μηχανήματα του Στρατού, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας υπάρχει και η αρωγή των εναέριων μέσων, 3 ελικοπτέρων και 2 αεροσκαφών.
    Παράλληλα, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Καλλιτεχνούπολη Αττικής, επιχειρούν τώρα 196 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 εθελοντές με 6 οχήματα, 10 υδροφόρες, 5 μηχανήματα του Στρατού και 1 ελικόπτερο.
     



  •  
  • Δύο ενεργά μέτωπα στην Κινέτα

    Εξακολουθεί, μετά από περίπου 40 ώρες, να μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή της Κινέτας.

    Στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, η φωτιά έχει πλέον δύο μέτωπα, το ένα προς τους Αγίους Θεοδώρους και το άλλο προς Αλεποχώρι. Σημειώνεται, ότι χθες εκκενώθηκαν με προτροπή των τοπικών Αρχών, τρεις οικισμοί στο Λουτράκι (Λεοντάρι, Νέα Πολιτεία και Κατσιβίρι), καθώς και κατασκήνωση στο Αλεποχώρι.

    Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 176 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 υδροφόρες, 3 μηχανήματα του Στρατού, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας υπάρχει και η αρωγή των εναέριων μέσων, 3 ελικοπτέρων και 2 αεροσκαφών.

    Παράλληλα, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Καλλιτεχνούπολη Αττικής, επιχειρούν τώρα 196 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 εθελοντές με 6 οχήματα, 10 υδροφόρες, 5 μηχανήματα του Στρατού και 1 ελικόπτερο.

    Δύο ενεργά μέτωπα στην Κινέτα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

  • Η ΔΕΗ διαγράφει τις οφειλές των πληγέντων

    “Η Διοίκηση της ΔΕΗ εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για τα θύματα της χθεσινής πύρινης λαίλαπας που έπληξε τη χώρα και ιδιαίτερα την Αττική και τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και σε όσους συμπολίτες μας υπέστησαν υλικές καταστροφές.
    Ως ελάχιστο δείγμα έμπρακτης υποστήριξης στους συμπολίτες μας που επλήγησαν, η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε τη διαγραφή των οφειλών για Ηλεκτρική Ενέργεια (ανταγωνιστική χρέωση λογαριασμού), η οποία έχει καταναλωθεί από 1/1/2018 έως σήμερα, για τις οικίες και τα καταστήματα που καταστράφηκαν, καθώς και για τις οικίες των οικογενειών των θυμάτων της χθεσινής τραγωδίας. Για παλαιότερες οφειλές θα υπάρξουν πολύ γενναίες ρυθμίσεις.”

    Διαγραφή οφειλών του 2018 αποφάσισε η ΔΕΗ για τους πυρόπληκτους , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv
     

  • Η συνεχής ενημέρωση συνεχίζεται σε αυτό το live blogging, για να δείτε όσα προηγήθηκαν πατήστε κλικ εδώ.

Facebook Comments