'

Συνάντηση Τραμπ-Γιούνκερ εν μέσω εμπορικού πολέμου

MarketNews

Συνάντηση Τραμπ-Γιούνκερ εν μέσω εμπορικού πολέμου, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η τετ-α-τετ συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο ενδέχεται να είναι τεταμένη: ο Ντόναλντ Τραμπ δέχεται σήμερα τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την ώρα που ο εμπορικός πόλεμος που έχει ξεκινήσει προκαλεί αντιδράσεις και από το κόμμα του, τους Ρεπουμπλικάνους.

Ήδη ο Γιούνκερ μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF δήλωσε ότι δεν είναι "ιδιαίτερα αισιόδοξος" ενόψει των συζητήσεων σήμερα.

"Λέμε ξεκάθαρα ότι δεν είμαστε εχθροί των ΗΠΑ, έχουμε ένα κοινό παρελθόν το οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε. (Όμως) δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος", τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να λάβει αντίμετρα σε περίπτωση που ο Τραμπ αποφασίσει να επιβάλει επιπλέον δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα.

Στο μεταξύ η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες Τρίτη την παροχή έκτακτης βοήθειας ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους γεωργούς που πλήττονται από τους δασμούς που επέβαλαν σε κάποια αμερικανικά προϊόντα η ΕΕ, η Κίνα και ο Καναδάς σε αντίποινα για τους δασμούς του Τραμπ.

Στο πλαίσιο αυτό η συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του προέδρου της Κομισιόν προμηνύεται δύσκολη.