Επιχειρηματικό άνοιγμα στη Δράμα επιδιώκει το τελευταίο διάστημα ο γνωστός επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες τόσο από το περιβάλλον του όσο και από τα πρόσωπα με τα οποία συναντήθηκαν στενοί συνεργάτες του επιχειρηματία.

Ειδικότερα, ο κ. Σαββίδης επέδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού στη Δράμα το οποίο πλέον έχει περάσει στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η εκμετάλλευση του οποίου αναμένεται πολύ σύντομα να βγει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης κι άλλοι τρεις εκπρόσωποί του επιχειρηματία συναντήθηκαν με τοπικούς φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, γνώρισαν την περιοχή και ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της τοποθεσίας και των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου του Φαλακρού.

Οι εκπρόσωποι του Ι. Σαββίδη ενημερώθηκαν επίσης για τον μεγάλο όγκο επισκεπτών που συγκέντρωνε τις προηγούμενες δεκαετίες, όμως τα τελευταία χρόνια λόγω οικονομικών προβλημάτων παρουσιάστηκαν δυσλειτουργίες, ενώ σε κάποιες περιόδους έμεινε κλειστό.

Να σημειωθεί ότι το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού ιδρύθηκε το 1980, με πρωτοβουλίες του Ορειβατικού Συλλόγου Δράμας και αποτελεί μέχρι σήμερα το μοναδικό οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης ΑΜΘ Γιώργος Γερομάρκος σχολιάζοντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τις πληροφορίες για το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη να επενδύσει στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού τόνισε: «επίσημα ακόμα δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, ωστόσο έχουμε πληροφορηθεί ότι έγιναν κάποιες συναντήσεις και ενημερωτικές συζητήσεις. Πάντως είναι γενικότερα γνωστό το ενδιαφέρον του συγκεκριμένου επιχειρηματία να επενδύσει στη βόρεια Ελλάδα κι αυτό είναι σημαντικό».

«Όσον αφορά το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού», σημειώνει ο κ. Γερομάρκος, «θα πρέπει να πω ότι είναι από τα πιο σύγχρονα στη χώρα μας βάσει αξιολόγησης.

Μπορεί αν κάποιος επενδύσει σε αυτό, να γίνει ένα κέντρο με εξαιρετικά ενισχυμένη επισκεψιμότητα. Το επίσημο ενδιαφέρον του κ. Σαββίδη μπορεί να γνωστοποιηθεί κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Γίνονται προσπάθειες από μέρους της Περιφέρειας ΑΜΘ να αξιοποιήσουμε το χιονοδρομικό. Ο αρχικός μας σχεδιασμός προβλέπει μια μίσθωση του χιονοδρομικού για δυο χρόνια. Ωστόσο, με μια ενδιαφέρουσα επενδυτική πρόταση από έναν τέτοιο σημαντικό επιχειρηματία όπως ο κ. Σαββίδης μπορούμε να μιλήσουμε για δυο συν δυο χρόνια».

Facebook Comments