Η ισοτιμία EUR/USD κατάφερε να «ξεφύγει» από το στενό εύρος που διατηρούσε ανάμεσα στο 1,3050 και το 1,3125 με αφορμή τη σημαντικότερη οικονομική ανακοίνωση της ημέρας, τη βιομηχανική παραγωγή το Μάρτη στη Γερμανία.

Η απρόσμενη άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής για δεύτερο μήνα οδήγησε την ισοτιμία μια ανάσα από το 1,3150. Ειδικότερα, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,2% σε μηνιαία βάση από το 0,6% έναντι εκτίμησης για πτώση 0,1%.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των ασιατικών αγορών πραγματική μεταβλητότητα σημειώθηκε όταν ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Νέας Ζηλανδίας, Graeme Wheeler, επιβεβαίωσε ότι είχε παρέμβει στην ισοτιμία προκειμένου να υποχωρήσει το δολάριο Νέας Ζηλανδίας. Το νόμισμα σημειώνει σήμερα τις μεγαλύτερες απώλειες σε σχέση με το δολάριο ΗΠΑ και υποχώρησε σε χαμηλά πέντε εβδομάδων.

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας δήλωσε ότι η άνοδος της σουηδικής κορώνας μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για την κεντρική τράπεζα. Η δήλωση αυτή οδήγησε την ισοτιμία EURUSD πάνω από το 1,3100 σήμερα. Μέχρι το ευρώ να λάβει την πραγματική ώθηση από τα στοιχεία βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία, ενισχύθηκε προς το 1,3130 στον απόηχο της είδησης ότι το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το ευρωπαϊκό σχέδιο εποπτείας των τραπεζών από την ΕΚΤ.

Facebook Comments