Με φόρα πάνω από τις 1.030 μονάδες κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά με τους επενδυτές να στρέφονται στις τραπεζικές μετοχές και να σαρώνουν, αγοράζοντας, όλους τους τραπεζικούς τίτλους προκειμένου να επωφεληθούν από το ράλι.

Ράλι το οποίο συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τη βελτίωση των αποτιμήσεων των τραπεζικών μετοχών λίγο πριν κόψουν. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η Alpha να κόψει το δικαίωμα στην αμκ της, ενώ η Πειραιώς, όπως και η Alpha έχει συγκροτήσει ένα ισχυρό σχήμα αναδόχων με τη συμμετοχή των Deutsche Bank, Goldman Sachs, Bank of America και Barclays. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η τράπεζα έχει καταφέρει να εξασφαλίσει το 12% ως προς τη συμμετοχή των ιδιωτικών κεφαλαίων.

 

Από εκεί και πέρα, οι πληροφορίες από τα χρηματιστηριακά γραφεία αναφέρουν ότι έχει χαλαρώσει το margin, ως προς τις ανοιχτές εντολές αγορών, ενώ παρόμοια τακτική ακολουθούν και ξένα funds που διαβλέπουν ευκαιρίες τόσο στο Χρηματιστήριο, όσο και στα ομόλογα. Έκθεση της Morgan Stanley τονίζει ότι τα ελληνικά ομόλογα έχουν πολύ ελκυστικές αποδόσεις.

 

Επίσης,  μετά την έκθεση του ΔΝΤ, διαπιστώνονται καλύτερες προοπτικές για την οικονομία, κάτι που έχει θετική επίπτωση στην απόδοση, η οποία έχει μειωθεί στο 9,5% από περίπου 10,5% στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

 

Ισχυρά κέρδη βγαίνουν στην Εθνική που ενισχύεται πάνω από 23%, στα 0,8330 ευρώ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η τράπεζα έχει συγκεντρώσει κεφάλαια άνω των 720 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, η κεφαλαιοποίησή της ξεπέρασε πάλι το 1 δις. ευρώ. Κέρδη σχεδόν κατά 18% για την Πειραιώς, άνω του 17% τα κέρδη για την Eurobank και πάνω από 9,5% ενισχύεται η Alpha.  Από εκεί και πέρα, ο προβιβασμός του ΟΤΕ στους δείκτες της Morgan Stanley, δίνει ώθηση στη μετοχή, όπως και τα μετρητά που αποκόμισε από την πώληση της Βουλγάρικης θυγατρικής. Η μετοχή διαπραγματεύεται στα 7,25 ευρώ, επίπεδα που αποτελούν υψηλά έτους.  Υψηλά έτους καταγράφουν ακόμα, η μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 7,86 ευρώ και Eurobank Properties. Το κλίμα είναι τόσο καλό στο Χ.Α. που οι συναλλαγές τείνουν να ξεπεράσουν τα 120 εκατ. ευρώ και ενώ υπάρχει ακόμα δρόμος μέχρι την ολοκλήρωση των συναλλαγών.

Facebook Comments