Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον Μπερλουσκόνι για φοροδιαφυγή

MarketNews

Την καταδίκη του επικεφαλής της ιταλικής Κεντροδεξιάς και πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, για υπόθεση η οποία αφορά αποφυγή καταβολής φόρων για πνευματικά δικαιώματα τα οποία αγόραζε ο τηλεοπτικός όμιλος του Καβαλιέρε, Mediaset, απόφάσισε ιταλικό εφετείο, όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Reuters και Associated Press.

Τρία από τα τέσσερα χρόνια παραγράφονται, αλλά ο Μπερλουσκόνι, παράλληλα, καταδικάστηκε σε πενταετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, η οποία υπόκειται πάντως, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε επικύρωση από το ανώτατο δικαστήριο, στο οποίο θα παραπεμφθεί η υπόθεση.

Το εφετείο του Μιλάνου επιβεβαίωσε με την απόφασή του την ετυμηγορία πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, η οποία είχε ληφθεί τον Οκτώβριο του 2012.

Σύμφωνα με τους δικαστικούς, για τα εν λόγω τηλεοπτικά δικαιώματα δεν είχαν καταβληθεί οι φόροι οι οποίοι προβλέπονταν.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Μπερλουσκόνι, Νικολό Γκεντίνι, δήλωσε ότι με την απόφαση αυτή, οι δικαστές του Μιλάνου επιβεβαίωσαν ότι έχουν σαφή «προκατάληψη» σε βάρος του πελάτη του.