Τα πράματα είναι απλά: Αν οι κυβερνητικοί θέλουν να ‘’σεβαστούμε’’ όπως μας λένε τους νεκρούς (που έκρυβαν επιμελώς στο συντονιστικό ενώ γνώριζαν την ύπαρξη τους) θα πρέπει πρώτα κι αυτοί να πάψουν να λένε ανοησίες. Όπως αυτό του Βερναρδάκη για παράδειγμα για το νεαρό της ηλικίας του Αλέξη, που κατά την γνώμη του τεκμηριώνει την de facto αθωότητα του. Κάτι τέτοια τρελά και ασυνάρτητα εκνευρίζουν τον κόσμο και αναζωπυρώνουν τις συζητήσεις για το πόσο άσχετη και επικίνδυνη είναι η κυβέρνηση μας. Αλλά είναι πλέον ικανοί να κάνουν κάτι που είναι προς όφελος τους; Να ένα ενδιαφέρον ερώτημα.

Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα, ο Αλέξης και η παρέα του επαλήθευσαν επανειλημμένως τον περίφημο νόμο του Μέρφι, ‘’ό,τι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει’’. Τι να κάνουμε, έτσι είναι ο κύκλος των πραγμάτων όταν πρόκειται για πραγματική ζωή κι όχι για καφεδάκι στο Ντόλτσε. Την οποία πραγματική ζωή τώρα αρχίζουν ν’ αντιλαμβάνονται σ’ όλο της το μεγαλείο. Καθότι έζησαν μέσα σε μια αλαζονική μακαριότητα την αντιπολιτευτική και πρώτη κυβερνητική τους περίοδο, πιστεύοντας ότι πάντα τα πράγματα θα πηγαίνουν τόσο πρίμα. Τώρα ήρθε η ώρα να γνωρίσουν και την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.

Το συνειδητοποιούν μέρα με τη μέρα. Γι αυτό και είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε υπουργούς των ανερμάτιστων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να εμφανίζονται με χαμηλωμένα τα’ αυτιά και με την φωνή τους τρεμάμενη. Τώρα αντιλαμβάνονται ότι το τρένο της εξουσίας χάνεται οριστικά γι αυτούς κι ότι όσο θα παραμένουν στην κυβέρνηση δεν θα διαχειρίζονται πια την επερχόμενη ήττα αλλά ίσως την καταστροφική συντριβή.

Επί τριάμισι χρόνια έφτιαχναν ταμπούρια προς την πλευρά της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για να εξασφαλίσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ο ένας από τους δύο πόλους της πολιτικής μας ζωής και τώρα κινδυνεύουν να γίνουν αριστερή παρένθεση εξ αιτίας μιας πυρκαγιάς και των διαχειριστικών ανοησιών τους πάνω στις φλόγες της. Αναρωτιέμαι τι θα σκαρφιστούν για να αλλάξουν λίγο το γενικό κλίμα οργής, αν και οι επιλογές τους φαίνονται δραματικά περιορισμένες. Ούτε τα βιντεάκια του ‘’ήταν δίκαιο έγινε πράξη’’ αποδίδουν πια, ούτε η πειστικότητα του Αλέξη στην οποία παγίως έβαζαν όλα τους τα λεφτά.

Αφού όμως θα προσπαθήσουν, θα ‘θελα να τους υπενθυμίσω ότι εκτός από τον βασικό νόμο του Μέρφι, υπάρχουν και πολλές σπιρτόζικες ή ευφάνταστες συμπληρώσεις του. Ας τις έχουν υπ’ όψη τους διότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να πέσουν πάνω τους. Για παράδειγμα ‘’ό,τι είναι να πάει στραβά θα πάει… στην χειρότερη δυνατή στιγμή… και θα είναι δικό σου λάθος και όλοι θα το ξέρουν’’. Μια άλλη εκδοχή επίσης είναι, ‘’χαμογέλα, αύριο όλα θα είναι πολύ χειρότερα’’.

Facebook Comments