Στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εκλήθη ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Reuters.

Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι ο πρέσβης της Ελλάδας Αντρέας Φρυγάνας κλήθηκε στη Μόσχα και για να λάβει διπλωματική νότα, και να ενημερωθεί για τα ρωσικά αντίμετρα κατά της Ελλάδας, τα οποία αναμένεται να είναι η απέλαση Ελλήνων διπλωματών ως απάντηση στις «εχθρικές ενέργειες εναντίον της Ρωσίας» στις αρχές Ιουλίου.

Η Μόσχα απάντησε στην Αθήνα ότι οι απελάσεις αποτελούν «πρόκληση», και δεσμεύθηκε να απαντήσει ανάλογα στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης.

Δύο Έλληνες διπλωμάτες απελαύνει η Ρωσία. Τον εμπορικό ακόλουθο και τον υπεύθυνο επικοινωνιών της ελληνικής πρεσβείας. Παράλληλα, η Μόσχα απαγόρευσε την είσοδο στη Ρωσία του διευθυντή διπλωματικού γραφείου του Νίκου Κοτζιά, Γιώργου Σακελλαρίου.

H ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ

«Στις 6 Αυγούστου ο Έκτακτος και Πληρεξούσιος Πρέσβης της Ελλάδος στη Ρωσία, Ανδρέας Φρυγανάς, κλήθηκε στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών όπου τού παρουσιάστηκε νότα που ενημέρωνε (την Ελλάδα) για τα αντίποινα που έλαβε η ρωσική πλευρά σε απάντηση στις μη φιλικές πράξεις της Αθήνας προς τους ρώσους διπλωμάτες και υπηκόους τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους».

Facebook Comments