Η Opel εντάχθηκε στο Groupe PSA ακριβώς πριν από ένα χρόνο. Τώρα, το Opel GT X Experimental δίνει μια πρώτη γεύση από το μέλλον της μάρκας και τα προσεχή μοντέλα. Στο πλαίσιο αυτό, έννοιες όπως Γερμανική, προσιτή και συναρπαστική είναι σημαντικότερες από ποτέ. Αυτές οι τρεις αξίες της μάρκας χαρακτηρίζουν όλα τα μοντέλα και προσδιορίσουν όλες τις δραστηριότητες της Opel – σήμερα και στο μέλλον.

Το Opel GT X Experimental δίνει μία πρώτη εικόνα για το τι επιφυλάσσει το μέλλον και ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά των μοντέλων Opel μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020. Είναι το πρώτο όχημα που υιοθετεί το νέο πρόσωπο της Opel. Το νέο brand concept ακολουθεί τη νέα “Πυξίδα της Opel” (Opel Compass), που διαμορφώνει με ξεχωριστό τρόπο την εμπρός σχεδίαση των μελλοντικών μοντέλων. Το κύριο χαρακτηριστικό της πυξίδας είναι δύο εμφανείς άξονες που τέμνουν το έμβλημα της μάρκας. Από τη μία είναι η χαρακτηριστική κεντρική πτυχή στο καπό και από την άλλη, τα φώτα ημέρας σε σχήμα φτερού ως στοιχείο ταυτότητας. Το θρυλικό “Blitz” αποτελεί το σημείο εστίασης της σχεδίασης.

Οι προβολείς, τα φώτα ημέρας, οι κάμερες και οι αισθητήρες των συστημάτων υποστήριξης, μαζί με το Blitz πλαισιώνονται από ένα μοναδικό στιλιστικό στοιχείο, που θυμίζει ζελατίνα κράνους μοτοσικλέτας και γι’ αυτό ονομάζεται “Vizor”. Το Opel “Vizor” κάνει το ντεμπούτο του στο GT X Experimental και θα δώσει στα μελλοντικά μοντέλα Opel ένα νέο, χαρακτηριστικό, τολμηρό και «καθαρό» πρόσωπο.

Το νέο Opel GT X Experimental θα αποκαλυφθεί αργότερα μέσα στη χρονιά και το όνομά του υπογραμμίζει μία μακρά παράδοση πρωτοποριακών μοντέλων στην Opel. Η Γερμανική εταιρία ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος κατασκευαστής αυτοκινήτων που παρουσίασε μία σχεδιαστική μελέτη με τη μορφή του σπορ Experimental GT το 1965. Το Monza Concept (2013) και το GT Concept (2016) αποτέλεσαν ορόσημα στο δρόμο για το GT X Experimental: Και τα δύο προήγαγαν της αξίες της Opel και ανέδειξαν θέματα όπως απόδοση, και γνήσια αισθητική – χωρίς να εκφράζουν κάτι το ανέφικτο.

Η ομάδα Σχεδίασης της Opel, βασίστηκε σε μία σπουδαία κληρονομιά και σε εμβληματικά πρωτότυπα, για να καταλήξει σε μία νέα, ξεχωριστή, σχεδιαστική εκτέλεση τόσο για το εσωτερικό όσο και για το εξωτερικό των μελλοντικών μοντέλων της. «Είμαστε μία μάρκα, περήφανη για τη Γερμανική κληρονομιά μας που ταυτόχρονα θέλουμε να αποτυπώσουμε το νέο, τολμηρό πνεύμα της σημερινής, σύγχρονης Γερμανίας. Αυτό μας οδήγησε στη δημιουργία μιας ουσιαστικής, θεμελιώδους σχεδιαστικής φιλοσοφίας για την Opel, που είναι ‘τολμηρή’ και ‘ευκρινής’. Θέλουμε να δημιουργούμε συναρπαστικά σχέδια που ξεχωρίζουν και παράλληλα έχουν μία καθαρότητα στην υλοποίησή τους. Αυτό το brand concept αποτυπώνει τέλεια τις εν λόγω αξίες και δείχνει το πλαίσιο των μελλοντικών οχημάτων μας» εξήγησε ο Αντιπρόεδρος Σχεδίασης Mark Adams.

 

Facebook Comments