'

Σε νέο ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα

MarketNews

Σε νέο ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Χωρίς τέλος είναι η πτώση της τουρκικής λίρας, που νωρίτερα έφτανε να υποχωρεί μέχρι και 20,95% έναντι του δολαρίου μετά από το tweet-απάντηση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump με διπλασιασμό των δασμών σε αλουμίνιο και χάλυβα από την Τουρκία, ύστερα από τις εξαγγελίες Ερντογάν.

Αυτή την ώρα, ωστόσο, το τουρκικό νόμισμα "μαζεύει" ελαφρώς τις απώλειες υποχωρώντας κατά 15% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Νωρίτερα:

Σε νέο ιστορικό χαμηλό διολισθαίνει σήμερα η τουρκική λίρα καθώς οι αγορές δεν φαίνεται να πείθονται από τις πρόσφατες εξαγγελίες του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο μέτωπο της οικονομικής πολιτικής.

Το δολάριο βρέθηκε νωρίτερα να σημειώνει άλμα 13,5% οδηγώντας την λίρα σε νέο χαμηλό στο 6,3005, με το τουρκικό νόμισμα να περιορίζει στη συνέχεια τις απώλειες του στο 5,87. Από την αρχή του έτους η λίρα χάνει πάνω από 33% έναντι του δολαρίου. 

Παράλληλα, το δολάριο ενισχύεται 0,5% έναντι του ευρώ στον απόηχο δημοσιεύματος των Financial Times ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανησυχεί για την έκθεση ορισμένων ευρωπαϊκών τραπεζών στην Τουρκία.