Δηλαδή Sport Utility Truck. Έτσι χαρακτηρίζει η Mitsubishi το L200 θέλοντας να δείξει εύγλωττα τη μεγάλη στροφή που έχουν κάνει τα pick-up, από “αγροτικά” σε αυτοκίνητα lifestyle.

Το σημερινό L200 αντικαθίσταται, έπειτα από εννιά χρόνια και περισσότερες από 1.300.000 μονάδες, ενώ οι συνολικά τέσσερεις γενιές του ιαπωνικού μοντέλου αριθμούν, από το 1978, πάνω από τέσσερα εκατομμύρια αυτοκίνητα. Το νέο L200 κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Mitsubishi Motors στην Ταϊλάνδη, απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά και έχει σα στόχο τις 200.000 μονάδες ετησίως.

Για να τα πετύχει όλα αυτά η Mitsubishi εστίασε στην εξέλιξη σύμφωνα με τις νεότερες τάσεις και ανάγκες, ξεκινώντας από τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου “στο νέο L200 υπάρχει μείωση εκπομπών CO2 από 199 g/km που ήταν οι ελάχιστες για το απερχόμενο L200 σε 169 g/km μίνιμουμ για το νέο L200 (έναντι 180 – 265 g/km του ανταγωνισμού)”.

Σχεδιαστικά, παραμένει η φιλοσοφία J-Line, που γνωρίσαμε και στο σημερινό μοντέλο, που και μοντέρνα είναι αισθητικά και χαμηλό συντελεστή αεροδυναμικής 0.40 CD έχει. Οι χώροι στο εσωτερικό είναι βελτιωμένοι, ενώ στη Mitsubishi έχουν να λένε για την απτή ποιότητα του χώρου των επιβατών και γενικότερα τον τρόπο με τον οποίο  βελτίωσαν συνολικά τη “διαβίωση” στην καμπίνα του L200.

Ο κινητήρας 4N15 MIVEC Diesel, προέρχεται από το Outlander, έχει όμως μεγαλύτερη χωρητικότητα στα 2,4 λίτρα και απόδοση 154 ή 181 ίππους και συνδυάζεται με νέα κιβώτια ταχυτήτων, 6άρι χειροκίνητο ή 5άρι αυτόματο, και βέβαια ανάλογα με την έκδοση με 4κίνηση Super Select 4WD II.

Με σκοπό την άνεση και την προσφερόμενη ασφάλεια, έχουν προστεθεί συστήματα Lane Departure Warning, Trailer Stability Assist, Hill Start Assist, εμπρός προβολείς HID (με ενσωματωμένη λειτουργία φώτων ημέρας LED και προβολείς Bi-Xenon) και άλλα στοιχεία που συναντάμε συνήθως σε αμιγώς επιβατικά, όπως ο αερόσακος γονάτων οδηγού.

Το ίδιο ισχύει και στον εξοπλισμό πολυτέλειας που περιλαμβάνεις κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα λειτουργίας χωρίς κλειδί με διακόπτη stop/start, cruise control με ρυθμιζόμενο περιοριστή ταχύτητας, διζωνικό αυτόματο σύστημα κλιματισμού, χειριστήρια αλλαγών ταχυτήτων στο τιμόνι, θύρα USB και άλλες ηλεκτρονικές ευκολίες.

Facebook Comments