Ο Ρίτσαρντ Γκιρ ήταν ο επίτιμος προσκεκλημένος του φετινού 50ού Φεστιβάλ κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι. Ο 65χρονος ηθοποιός τιμήθηκε με την Κρυστάλλινη Σφαίρα για τη συνεισφορά του στον παγκόσμιο κινηματογράφο, από τον πρόεδρο του Φεστιβάλ, Γίρι Μπαρτόσκα.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα, που μου απονέμεται αυτό το βραβείο. Αυτό το Φεστιβάλ έχει να κάνει με τους κινηματογραφιστές. Δεν έχει να κάνει με την επιφάνεια, το γκλάμουρ και τη διαφήμιση. Συγκεντρώνει πολύ σημαντικούς σκηνοθέτες, καλές ταινίες, ηθοποιούς, σεναριογράφους και ανθρώπους του σινεμά», ανέφερε ο Ρίτσαρντ Γκιρ.

Η ταινία έναρξης φέτος ήταν η  «Time out of Mind» του Όρεν Μούβερμαν, στην οποία ο Γκιρ υποδύεται έναν άστεγο που προσπαθεί να επανασυνδεθεί με την αποξενωμένη κόρη του, την οποία ερμηνεύει η Τζένα Μαλόουν.

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε υποδυόμενος τον άστεγο, ο Ρίτσαρντ Γκιρ είπε: «Καθόμουν σε μια γωνιά του δρόμου και φορούσα το καπελάκι μου. Αισθανόμουν μια μικρή αμηχανία. Κανείς δεν μου έδινε σημασία. Κανείς. Είχα ένα ποτήρι του καφέ και άρχισα να ζητάω χρήματα.

Έτσι απλά, ζητούσα λεφτά. Σας παρακαλώ, να με βοηθήσετε. Δώστε μου χρήματα, βοηθήστε με. Τραβούσαμε για περίπου 45 λεπτά, γιατί όλα γίνονταν ψηφιακά. Κάναμε μεγάλης διάρκειας σκηνές. 45 λεπτών. Κανείς δεν μου έδινε σημασία. Μερικοί μου έβαζαν χρήματα στο ποτηράκι που είχα μπροστά μου. Δεν με έβλεπαν στα μάτια. Έβγαλα 2,5 δολάρια». Η ταινία «Time Out of Mind» βγαίνει στους κινηματογράφους τον Σεπτέμβριο.

Facebook Comments