Για αισθητή επιβράδυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ εντός του έτους, η οποία θα «αιφνιδιάσει» τις αγορές, προειδοποίησε ο διακεκριμένος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί στη συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο CNBC.

Γνωστός για τις δυσοίωνες προβλέψεις του, ο κ. Ρουμπινί επισήμανε ότι η αύξηση των φόρων και η μείωση των δημόσιων δαπανών στις ΗΠΑ θα έχουν αντίκτυπο στην ανάπτυξη του τρέχοντος έτους.

Κατά την ομιλία του στο διεθνές οικονομικό συνέδριο Ambrosetti Forum, ο κ. Ρουμπινί εξήγησε ότι οι αυξημένοι φόροι των μισθωτών υπηρεσιών και των εύπορων θα μειώσουν δραματικά το διαθέσιμο εισόδημα, με αποτέλεσμα η αμερικανική οικονομία να σημειώσει -στην καλύτερη περίπτωση- ρυθμό ανάπτυξης 1,5% το 2013.

Αναφερόμενος στο ράλι των αγορών, ο κ. Ρουμπινί προέβλεψε ότι οι αγορές θα υποστούν μεγάλο σοκ από το βαθμό της επιβράδυνσης που θα παρατηρηθεί στην αμερικανική οικονομία αργότερα μέσα στο 2013.

«Πιστεύω ότι οι αγορές θα εκπλαγούν από το πόσο θα επιβραδυνθεί η αμερικανική οικονομία, ακόμη και σε σύγκριση με το περασμένο έτος. Η αμερικανική αγορά θα διορθώσει με κάποιον τρόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Facebook Comments