Όταν είχα πρωτογνωρίσει τον Φώτη Κουβέλη, μου είχε δημιουργήσει θετική εντύπωση ως ένας μειλίχιος και φαινομενικά σοβαρός δικηγόρος και πολιτικά. Ακόμα κι αν διαφωνούσα πολιτικά μαζί του, τον εκτιμούσα ως υπεύθυνο και μετριοπαθή αριστερό. Δυστυχώς, η έκτοτε πορεία του διέψευσε την αρχική μου εκτίμηση. Ο σημερινός υπουργός αναπληρωτής Εθνικής Αμυνας, μπορεί να μην διαθέτει το προκλητικό και προβακατόρικο χαρακτήρα ενός Παύλου Πολάκη αλλά επί της ουσίας δεν διαφέρει πολύ από αυτόν. Η δήλωση του ότι «αντιλαμβάνομαι τον πόνο για τους νεκρούς στο Μάτι αλλά στις 21 Αυγούστου βγαίνουμε από τα μνημόνια», αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, μνημείο προκλητικότητας, αθλιότητας ακόμα κι απανθρωπιάς. Δείχνει ότι αδιαφορεί πλήρως για την οδύνη του κόσμου, που έχει οδηγήσει σε εθνικό πένθος, που συνεχίζεται και θα συνεχίζεται, διότι οι εικόνες των αθώων θυμάτων της τραγωδίας στοιχειώνουν την συλλογική μας συνείδηση. Κάτι, που προφανώς δεν ισχύει για τον κ. Κουβέλη και τους συντρόφους του, που το μόνο, που δείχνει να τους απασχολεί μήπως υποστούν μεγάλη εκλογική κατάρρευση, εξαιτίας του φρικτού θανάτου 93 συνανθρώπων μας, λόγω της πρωτοφανούς κι αδιανόητης ολιγωρίας και διάλυσης του κρατικού μηχανισμού, που διαπιστώσαμε με τρόμο στο Μάτι.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τραγωδία στην Ανατ. Αττική θα επηρεάσει δυσμενώς την κοινή γνώμη για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Όχι μόνον για την ανικανότητα και την διαχειριστική γύμνια της. Κυρίως για την έλλειψη ευαισθησίας κι ανθρωπιάς. Σε όλες τις δηλώσεις τους οι βουλευτές κι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, από την γραφική περίπτωση της κ. Ελένης Αυλωνίτου, μέχρι την κ. Δούρου και τον κ. Τζανακόπουλο, αυτό που βγάζουν δημοσίως είναι το άγχος μήπως η τραγωδία στο Μάτι τους καταστρέψει εκλογικά, αδιαφορώντας επί της ουσίας για τις φρικτές ιστορίες, που βιώσαμε όλοι οι Ελληνες τις τελευταίες εβδομάδες και δεν μας επιτρέπουν να κοιμηθούμε ανέμελα.

Και το δυστύχημα είναι ότι δεν καταλαβαίνουν ότι με τις συνεχιζόμενες δηλώσεις τους, προσβάλλουν την κοινή γνώμη, η οποία αντιλαμβάνεται την αδιαφορία τους για τους νεκρούς και την πρεμούρα τους να ξεχαστεί η συμφορά για να τελειώσει η εκλογική τους φθορά. Αυτό, που αποτύπωσε με απάνθρωπο τρόπο, ο κ. Κουβέλης με την δήλωση του. Εντάξει, έγινε η τραγωδία, σκοτώθηκαν 93 άνθρωποι με φρικτό τρόπο, αλλά ας το ξεχάσουμε κι ας πάμε παρακάτω, γιατί ο σχεδιασμός μας είναι να επανακτήσουμε την εκλογική μας απήχηση με τις φιέστες, που θα στήσουμε για την περιβόητη έξοδο από τα μνημόνια. Αυτή η λογική, εμένα προσωπικά αλλά και στους περισσότερους Ελληνες, προκαλεί μεγάλη απέχθεια. Αυτή την συμπεριφορά τους θα την πληρώσουν ακριβά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

 

Facebook Comments