Στους 22 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών της Ιταλίας Εντοάρντο Ρίξι, ο οποίος χαρακτήρισε «απαράδεκτο το γεγονός ένα τέτοιας σημασίας έργο να μην έχει κτισθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα καταρρεύσει». Αλλα πέντε άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομεία σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που μεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση της La Repubblica, η κατάρρευση της γέφυρας μπορεί να οφείλεται σε κεραυνό. Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που θα πρέπει φυσικά να εξακριβωθεί από τις έρευνες, αλλά το οποίο φαίνεται να ενισχύεται και από το γεγονός ότι ένα σπίτι, που βρισκόταν δίπλα στην γέφυρα, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά την κατάρρευση. Δυο άνθρωποι που ζούσαν σε αυτό, μεταφέρθηκαν με εγκαύματα σε νοσοκομείο της Γένοβας

Νωρίτερα:

Για «δεκάδες νεκρούς» από την κατάρρευση της οδογέφυρας έξω από τη Γένοβα, σήμερα το πρωί, κάνει λόγο η ιταλική υπηρεσία άμεσης βοήθειας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ADNKRONOS.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, «υπάρχουν αυτοκίνητα και άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια στην Γένοβα», όπου κατέρρευσε οδογέφυρα στον αυτοκινητόδρομο Α 10.

Ο δρόμος έχει καταρρεύσει σε μήκος εκατό μέτρων. H οδογέφυρα κόπηκε στα δύο.

.

Δεκάδες αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια με τους οδηγούς τους, σύμφωνα με την Rai. Στην περιοχή υπάρχουν και σπίτια, που μπορεί να υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Η γέφυρα χτίσθηκε το 1965 και αιτία της κατάρρευσης μπορεί να είναι και η ισχυρή νεροποντή που έπληξε την περιοχή.

«Μια τεράστια τραγωδία» μοιάζει να είναι η κατάρρευση της οδογέφυρας, δήλωσε ο Iταλός υπουργός Μεταφορών.

 

Ragazzi non venite a Genova crollato ponte autostrada di raccordo tra centro città e Aeroporto

 

Facebook Comments