Ελεύθεροι έως τη δίκη τους αφήνονται οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται επί πέντε και πλέον μήνες στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, όπως μεταδίδει το φιλοκυβερνητικό μέσο Haberturk. Στο ίδιο μήκος κύματος και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Τα τουρκικά μέσα κάνουν λόγο επίσης για μια «αιφνιδιαστική απόφαση», ενώ ακόμα δεν έχει γίνει σαφές εάν θα είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Τουρκία η εάν θα υπάρξει επαναπατρισμός.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου του 2018 όταν κατά την διάρκεια περιπολίας τους στον Έβρο μπήκαν κατά λάθος για λίγα μέτρα σε τουρκικό έδαφος.

Η ανακοίνωση του  Μαξίμου

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση για την απελευθέρωση από τις τουρκικές φυλακές, του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας, και της σταθερότητας στην περιοχή.

Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας, και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή, και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν.
Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά

Facebook Comments