Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ παρεμποδίζουν την επιστροφή των προσφύγων στη Συρία

MarketNews

Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ παρεμποδίζουν την επιστροφή των προσφύγων στη Συρία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Τον ΟΗΕ κατήγγειλε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, υποστηρίζοντας ότι παρεμποδίζει την επιστροφή των προσφύγων στη Συρία.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι, όταν ρώτησαν γιατί δεν μπορεί η UNESCO να συμμετάσχει ενεργά στην αποκατάσταση της Παλμίρας, από τις εξηγήσεις που δόθηκαν «αποδείχθηκε το πολιτικό τμήμα της γραμματείας του ΟΗΕ εξέδωσε τον περασμένο Οκτώβριο μυστική οδηγία την οποία απέστειλε σε όλο το σύστημα του ΟΗΕ, απαγορεύοντας σε όλους τους οργανισμούς που εντάσσονται στο σύστημα αυτό, να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε προγράμματα που σχετίζονται με την ανόρθωση της οικονομίας στη Συρία. Μόνο ανθρωπιστική βοήθεια και τίποτα άλλο. Τέθηκε όρος που έλεγε ότι μόνο μετά την επίτευξη προόδου στη λεγόμενη διαδικασία μετάβασης μπορούν να ασχοληθούν με την ανόρθωση της Συρίας».

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας προέβη στη δήλωση αυτή μετά το πέρας των συνομιλιών που είχε στην Μόσχα με τον Λιβανέζο ομόλογο του Τζεμπράν Μπαζίλ, καταγγέλλοντας παράλληλα και τις ΗΠΑ για την στάση τους στο θέμα της επιστροφής των προσφύγων, λέγοντας ότι η Ουάσιγκτον προσπαθεί να φρενάρει τη διαδικασία επιστροφής των Σύρων προσφύγων στην πατρίδα τους.

Ο Λαβρόφ είπε επίσης ότι οι δυτικές χώρες χρησιμοποιούν τις διεθνείς οργανώσεις στη Συρία για να επιτύχουν τους δικούς τους γεωπολιτικούς τους στόχους κάτι που αντιβαίνει όπως είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών στις αρχές του καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ.