Η Hyundai διάλεξε τα περίχωρα της Βαρκελώνης για την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου πετρελαιοκίνητου Hyundai Kona, του ανανεωμένου Tucson και του νέου Santa Fe. Η τοποθεσία είναι τόσο εντυπωσιακή όσο και τα τρία νέα SUV της κορεατικής φίρμας. Το νέο Kona συνδυάζει τη μοντέρνα σχεδίαση με την αξιοπιστία της εταιρείας και φέρει μια εντελώς νέα συμπαγή πλατφόρμα SUV.

Η εμφάνισή του ξεχωρίζει από την κομψή και μυώδη σχεδίαση με τα στενά φωτιστικά σώματα που ενισχύουν το επιθετικό look του μικρού SUV. Επιπλέον, στυλιστικούς πόντους προσφέρουν οι διχρωμίες αμαξώματος-οροφής και η επιλογή ανάμεσα από 10 έντονα εξωτερικά χρώματα. Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από 28 διαφορετικούς συνδυασμούς. Μπορεί οι διαστάσεις του να είναι compact (μόλις 4,16 μέτρα μήκος), αλλά το εσωτερικό του φιλοξενεί εύκολα πέντε ενηλίκους, κάτι που εξακριβώσαμε.

Σημαντικό είναι ότι το Kona είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της κατηγορίας, που το χρώμα του εσωτερικού τόνου συνδυάζεται χρωματικά με τις ζώνες ασφαλείας.

Το εσωτερικό του νέου Kona

Πλούσια είναι η μηχανολογική γκάμα του νέου Hyundai Kona. Ξεκινώντας από τη βασική έκδοση, το μικρό SUV εφοδιάζεται με 3κύλινδρο 1.0 turbo κινητήρα απόδοσης 120 ίππων και 172 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Η μέση κατανάλωσή του, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι 5,5 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων είναι 125 γρ./χλμ. CO2. Επίσης, διατίθεται και με πιο δυνατό βενζινοκινητήρα, τον 1.6 T-GDI απόδοσης 177 ίππων και 265 Nm ροπής. O συγκεκριμένος κινητήρας προσφέρεται είτε ως 2WD είτε ως 4WD, ενώ η μέση κατανάλωση και οι εκπεμπόμενοι ρύποι περιορίζονται στα 6,8 λτ./100 χλμ. και 155 γρ./χλμ CO2 αντίστοιχα. Ωστόσο, στη Βαρκελώνη κληθήκαμε να δοκιμάσουμε τους νέας τεχνολογίας κινητήρες diesel, Smartstream. O πετρελαιοκινητήρας 1.6 συνδυάζει τη χαμηλή μέση κατανάλωση, ενώ ελαχιστοποιεί τους ρύπους. Διατίθεται σε δύο διαφορετικές αποδόσεις 115 ίππων με κίνηση στους εμπρός τροχούς και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, καθώς και με 136 ίππους και 320 Nm ροπής. Στην τελευταία περίπτωση συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και υπάρχει η επιλογή της τετρακίνησης. Οι ιδανικές συνθήκες κάνουν λόγο για μέση κατανάλωση στα 4,1 λτ./100 χλμ., αλλά πρακτικά ο υπολογιστής ταξιδιού έγραφε 5,6 λτ./100 χλμ.

Όπως και να έχει, οι εκπομπές ρύπων όμως είναι χαμηλές (109 γρ./χλμ CO2).

Το ανανεωμένο Hyundai Tucson είναι το μεσαίο SUV της εταιρείας και έρχεται τον Οκτώβριο στην Eλλάδα. Η γκάμα των κινητήρων συμπεριλαμβάνει τους νέους 1.6 κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, καθώς και έναν 2λιτρο 186 ίππων. Το μεγαλύτερο της παρέας, το νέο Santa Fe θα έρθει στις αρχές του 2019 στη χώρα μας και θα μπορεί να φιλοξενεί εφτά επιβάτες.

To νέο Hyundai Kona προσφέρεται ήδη στην ελληνική αγορά με τιμή εκκίνησης τις 16.890 ευρώ για την έκδοση style με τον 1.0 turbo κινητήρα. Οσον αφορά την ίδια έκδοση με τον 1.6 diesel κινητήρα των 115 ίππων ξεκινάει από τις 19.590 ευρώ.

Facebook Comments