Σε εξαγορά του 55% της Turk Telekom θα προχωρήσουν τρεις τουρκικές τράπεζες, εκχωρώντας της δάνειο ύψους 3-4 δισ. δολαρίων, ως μέρος των ενεργειών για την αναδιάρθρωση του χρέους της εταιρείας.

Πρόκειται για τις τράπεζες Akbank, Garanti και Isbank. Το μεγαλύτερο μερίδιο ιδιοκτησίας θα χρησιμοποιηθεί ως εχέγγυο για το δάνειο, ενώ το ακριβές ποσό του δανείου θα οριστικοποιηθεί μετά την έκθεση αξιολόγησης που συντάσσουν οι τρεις τράπεζες.

Το σχέδιο της εξαγοράς αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρίτου τρίμηνου του τρέχοντος έτους. Απώτερος στόχος είναι η πώληση του ποσοστού της Turk Telekom. Οι τράπεζες είχαν ήδη συζητήσεις με δυνητικούς αγοραστές, όπως η Saudi Telecom Company και η Ooredoo ORDS.QA από το Κατάρ, χωρίς ωστόσο επιτυχία.

Νωρίτερα:

Ασφυξία στην τουρκική οικονομία προκαλούν οι αμερικανικές κυρώσεις. Πρώτο θύμα ο  κολοσσός της τουρκικής τηλεφωνίας Turk Telekom που μπαίνει σε καθεστώς χρεοκοπίας υπό το βάρος των δανείων της τα οποία δεν μπορούσε να αποπληρώσει.  Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Daily Sabah, το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε τη μεταβίβαση πλειοψηφικού μεριδίου της Türk Telekom σε κοινοπραξία τριών Τούρκων δανειστών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι πιστώτριες τράπεζες Akbank, Garanti και İş Bank της Τουρκίας θα αναλάβουν το 55% των μετοχών της Türk Telekom, αφού η μητρική της εταιρεία Oger Telecom δεν κατάφερε να αποπληρώσει δάνεια ύψους 4,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έληξαν το 2013.

Facebook Comments