Η παραγωγή πετρελαίου του OPEC αυξήθηκε αυτό το μήνα στο υψηλότερο επίπεδο του 2018 καθώς η παραγωγή της Λιβύης ανέκαμψε και οι εξαγωγές του Ιράκ ανήλθαν σε επίπεδο-ρεκόρ, σύμφωνα με έρευνα του Reuters που σημειώνει, ωστόσο, ότι η μείωση των ιρανικών αποστολών εμπορεύματος εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων, συγκράτησε την αύξηση.

Αναλυτικότερα, ο οργανισμός των 15 κρατών μελών παρήγε 32,79 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τον Αύγουστο, που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 220.000 βαρέλια από το αναθεωρημένο επίπεδο του Ιουλίου. Πρόκειται ταυτόχρονα για τη μεγαλύτερη αύξηση φέτος.

Ο OPEC και οι σύμμαχοί του συμφώνησαν τον Ιούνιο να ενισχύσουν την προσφορά καθώς ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε τους παραγωγούς να αντισταθμίσουν τις απώλειες που προκάλεσαν οι ανανεωμένες κυρώσεις εναντίον του Ιράν και να ρίξουν τις τιμές του αργού πετρελαίου brent, που φέτος άγγιξαν τα 80 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από το 2014.

Τον Ιούνιο, ο OPEC, η Ρωσία και άλλες χώρες εκτός του Οργανισμού συμφώνησαν να επιστρέψουν σε 100% συμμόρφωση με τις περικοπές στην παραγωγή που ξεκίνησαν να εφαρμόζουν τον Ιανουάριο του 2017, μετά τους πολλούς μήνες που η μειωμένη παραγωγή στη Βενεζουέλα και αλλού είχε ωθήσει τη συμμόρφωση στο 160%.

Facebook Comments