Κατ’ αρχήν, πριν πω οτιδήποτε άλλο, να δηλώσω πως ό,τι αναφέρω αποτελεί πορσωπική θέση και δήλωση και δεν βαρύνει σε καμία περίπτωση το μέσο δημοσίευσης, για να μην τρέχει να συλλάβει άλλους ο γνωστός «αντικειμενικός δημοσιογράφος».

Με τα πρόσφατα συμβάντα, αλλά κυρίως με την προσπάθεια σύλληψης της Σοφίας Ζαχαράκη μετά από μήνυση του επανειλημένως καταδικασθέντα για συκοφαντική δυσφήμιση Κώστα Βαξεβάνη που ο μόνος λόγος που δεν είναι φυλακή είναι ο νόμος Παρασκευόπουλου που θέτει στο αρχείο την ποινή αν αυτή είναι μικρότερη από 2 χρόνια, οφείλουμε να απαντήσουμε στους συνανθρώπους μας με αρκετά χαμηλό IQ ώστε να κάνουν την ερώτηση «Δηλαδή οι προηγούμενοι καλύτεροι ήταν;»

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι έχουν περάσει στην Ελλάδα, κατά τη Μεταπολίτευση, αρκετές κακές κυβερνήσες. Κανείς δεν ήταν άγιος, υπήρχε διαφθορά και δωροδοκίες, υπήρξαν ένας σωρός προβλήματα.

Ακόμα και αν δεχτούμε όμως ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν κακές, που δεν ήταν, ήταν κακές μέσα στα όρια του πολιτεύματος. Ποτέ δεν είχαν προαναγγελθεί ποινικές διώξεις προς βουλευτές και μέλη της αντιπολίτευσης, ποτέ δεν είχαν στοχοποιηθεί δικαστές, ποτέ δεν είχαν στοχοποιηθεί δημοσιογράφοι, ποτέ δεν είχαν υπάρξει συνθήματα του τύπου «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», ποτέ δεν είχε αμφισβητηθεί η ισχύς του συντάγματος, ποτέ δεν είχε αμφισβητηθεί το αν θα εφαρμοστούν, ούτε είχαν προϋπαγορευτεί αποφάσεις του ΣτΕ και των δικαστηρίων, ποτέ δεν είχε διοριστεί άρτι συνταξιοδοτηθείς πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας στο γραφείο του Πρωθυπουργού, ποτέ δεν είχε γίνει κομματική φιέστα στο Μέγαρο Μαξίμου ή στη βουλή για το κυβερνόν κόμμα, ποτέ δεν είχε αμφισβητηθεί ο τρόπος αλλαγής που προβλέπεται για το Σύνταγμα της χώρας (δημοψήφισμα για την αλλαγή του συντάγματος η Χούντα μόνο πρότεινε, αλλά ούτε αυτή τόλμησε να το κάνει).

Οπότε, αγαπητέ φίλε, αν κάνεις αυτή την ερώτηση, απλά είσαι ανίκανος προς πολιτική σκέψη. Εγώ στη θέση σου θα καθόμουν στην άκρη και θα έλεγα «Εγώ παιδιά έχω ψηφίσει Σύριζα, πείτε ό,τι θέλετε για πολιτική, δεν έχω τα νοητικά προσόντα να συμμετάσχω.», δεν θα πούλαγα και πνεύμα από πάνω.

Ναι, φίλε μου, οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν προσπάθησαν να καταλύσουν το πολίτευμα. Γιατί δεν γίνονταν υπουργοί αμόρφωτοι τραμπούκοι. Γιατί δεν γίνονταν σύμβουλοι στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού πρεζάκια με εθισμό στα μποτάκια της Μενεγάκη.

Γιατί, φίλε μου, όταν έκανες κριτική στην κυβέρνηση δεν ήσουν προδότης.

Γιατί όσο διαδεδομένο και αν είναι στην Ελλάδα το «ένας Παπαδόπουλος μας χρειάζεται», η Δημοκρατία είναι πολύ πιο σημαντική από τη δίψα του κάθε αμόρφωτου αγράμματου άχρηστου για εξουσία.

Facebook Comments