Νέα πτώση της δημοτικότητας Τραμπ δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Καθημερινή

Νέα πτώση της δημοτικότητας Τραμπ δείχνει δημοσκόπηση του CNN, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η δημοτικότητα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε κατά 6 ποσοστιαίες και καταγράφει νέο χαμηλό ποσοστό μεταξύ των ανεξάρτητων ψηφοφόρων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας δημοσκόπησης του CNN, που πραγματοποιήθηκε από την SSRS.

Γενικότερα, ποσοστό μόλις 36% των Αμερικανών ψηφοφόρων εγκρίνει τον τρόπο άσκησης των προεδρικών εξουσιών από τον Τραμπ, έναντι ποσοστού 42% τον Αύγουστο. Η πτώση είναι ακόμη μεγαλύτερη μεταξύ των ανεξάρτητων ψηφοφόρων από 47% τον περασμένο μήνα σε ποσοστό 31% σήμερα. Πρόκειται για ποσοστό μειωμένο κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες από το προηγούμενο χαμηλότερο ποσοστό του 2018, που είχε καταγραφεί στο 35% μεταξύ των πολιτικά ανεξάρτητων ψηφοφόρων.

Επίσης, το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά μία ποσοστιαία μονάδα από το χαμηλότερο ποσοστό της προηγούμενης περιόδου της προεδρίας Τραμπ, που καταγράφηκε μεταξύ ανεξάρτητων ψηφοφόρων σε δημοσκόπηση του CNN (Νοέμβριος 2017).

Τα ποσοστά δημοτικότητας του προέδρου Τραμπ μειώνονται μετά την δημοσίευση ενός ανώνυμου επικριτικού άρθρου στην εφημερίδα «The New York Times», αλλά και την δημοσίευση αποσπασμάτων από το νέο βιβλίο του Μπομπ Γούντγουορντ, το οποίο κυκλοφορεί σήμερα. Τόσο το άρθρο, όσο και το βιβλίο, περιγράφουν έναν Λευκό Οίκο σε κατάσταση χάους, με τους αξιωματούχους και τους συμβούλους να προσπαθούν να εμποδίσουν την υλοποίηση της πολιτικής ατζέντας του προέδρου Τραμπ.

Η πλειοψηφία των Αμερικανών (58%) υποστηρίζει ότι ο ανώνυμος συγγραφέας του άρθρου θα πρέπει να δημοσιοποιήσει την ταυτότητά του, ενώ ποσοστό 55% των ερωτηθέντων τονίζει πως είναι ανάρμοστο για έναν αξιωματούχο μιας αμερικανικής κυβέρνησης να εργάζεται κατά της πολιτικής ατζέντας την οποία και προωθεί ο πρόεδρος που τον διόρισε στην θέση που έχει.

Περίπου 8 στους 10 Ρεπουμπλικάνους θεωρούν ανάρμοστο για έναν αξιωματούχο του Λευκού Οίκου να στρέφεται κατά του προέδρου των ΗΠΑ. Ποσοστό περίπου 50% των ανεξάρτητων ψηφοφόρων και περίπου το 1/3 των Δημοκρατικών χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την συμπεριφορά αυτή. Ποσοστό 85% των Ρεπουμπλικάνων, 55% των ανεξάρτητων ψηφοφόρων και 43% των Δημοκρατικών, υποστηρίζουν ότι ο συγγραφέας του ανώνυμου άρθρου θα πρέπει να αποκαλυφθεί.

Ποσοστό 13% των Αμερικανών εκτιμούν ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι της παρούσας αμερικανικής κυβέρνησης εργάζονται κατά του προέδρου Τραμπ, σύμφωνα με τους τρόπους που περιγράφονται στην ανώνυμη δημοσίευση, ενώ ποσοστό 59% υποστηρίζει ότι τουλάχιστον μερικοί Αμερικανοί αξιωματούχοι ενεργούν με τρόπο που πλήττει την εφαρμογή της ατζέντας του Αμερικανού προέδρου.

Από την άλλη μεριά, ποσοστό μόλις 17% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι δεν συμβαίνει τίποτα από αυτά που περιγράφονται στο ανώνυμο άρθρο, όπως ισχυρίστηκε ο Λευκός Οίκος αντιδρώντας στην ανώνυμη δημοσίευση. Το ποσοστό αυτών που έχουν την ίδια άποψη μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων αυξάνεται στο 27%.