Δεν θα πάρουν όσα αναδρομικά υπολόγιζαν χιλιάδες πανεπιστημιακοί, γιατροί και ένστολοι, όσοι ανήκουν δηλαδή στα ειδικά μισθολόγια.

Μετά την απόφαση του ΣτΕ για επιστροφή ενός δισ. ευρώ η κυβέρνηση «συμμορφώθηκε» και ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα επιστραφούν τα χρήματα.

Τελικά, όμως, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, πανεπιστημιακοί και γιατροί θα πάρουν μικρότερα ποσά κι ο λόγος είναι ότι θα περικοπεί το 20% λόγω φόρου εισοδήματος αλλά και γιατί πολλοί εξ αυτών θα δουν συμψηφισμούς με οφειλές τους, ληξιπρόθεσμες ή όχι.

Θα γίνει πριν την απονομή των αναδρομικών αυτόματος συμψηφισμός ακόμη και με μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, ακόμη και με οφειλές που έχουν μπει σε ρύθμιση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι δικαιούχοι που έχουν κάποια οφειλή θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσουν το 20% από το ποσό που δικαιούνται (τον φόρο) και στη συνέχεια να αφαιρέσουν και το ποσό που οφείλουν στο Δημόσιο για να μπορέσουν να υπολογίσουν πόσα τελικά θα είναι τα χρήματα που θα μπουν στην τσέπη τους.

Στα ποσά που οφείλουν οι δικαιούχοι θα πρέπει να υπολογίσουν τον ΕΝΦΙΑ, τυχόν φόρο εισοδήματος που έχουν αποφασίσει να πληρώσουν σε 12 δόσεις όπως δίνει το δικαίωμα ο νόμος ή άλλες οφειλές από το παρελθόν που έχουν ρυθμίσει.

Το κράτος άσχετα από τη ρύθμιση που έχει γίνει ή άσχετα από το γεγονός ότι το ποσό για τον ΕΝΦΙΑ δεν έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο έχει αφαιρέσει τα χρήματα από το ποσό των αναδρομικών.

Facebook Comments