Το Fiat 500X, το επιτυχημένο b-SUV, αναβαθμίζεται σε κάθε επίπεδο, με νέα εμφάνιση και νέες τεχνολογίες για να καλύψει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς αγοραστές της δημοφιλούς κατηγορίας.

Το Νέο 500X ξεχωρίζει χάρη στα νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, αλλά και το αναβαθμισμένο εσωτερικό που ακολουθεί πάντα το ξεχωριστό στιλ της σειράς 500. Παράλληλα με το μοναδικό σχεδιασμό, το νέο μοντέλο προσφέρει μεγαλύτερη πρακτικότητα και άνεση. Σε επίπεδο μηχανικών συνόλων, για πρώτη φορά με το Νέο 500Χ παρουσιάζεται η νέα γενιά 3κυλινδρων (1.000 κ.εκ.) και 4κυλινδρων (1.300 κ.εκ.) turbo κινητήρων βενζίνης της Fiat με κορυφαία απόδοση (120 και 150 ίππους αντίστοιχα), εξαιρετική οικονομία καυσίμου, αλλά και χαμηλά επίπεδα θορύβου. Τέλος, χάρη στα νέα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης που είναι στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του Νέου 500X, η οδηγική εμπειρία γίνεται πέρα από απολαυστική, εξαιρετικά άνετη και ασφαλής.   

Το Νέο 500X είναι το πρώτο μοντέλο της Fiat που εφοδιάζεται με τους νέας γενιάς υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης Firefly, οι οποίοι σχεδιάστηκαν με γνώμονα την ιδανική ισορροπία μεταξύ απόδοσης, οδηγικής απόλαυσης, αλλά και οικονομίας καυσίμου. Το αποτέλεσμα είναι τα νέα κινητήρια σύνολα να προσφέρουν υψηλή ιπποδύναμη και ροπή με ιδιαίτερα πολιτισμένη λειτουργία (20% πιο αθόρυβοι σε σχέση με αντίστοιχης απόδοσης κινητήρες diesel) και 20% χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με τους βενζινοκινητήρες προηγούμενης γενιάς.

Οι κινητήρες Firefly είναι προδιαγραφών Euro 6/D-TEMP και εφοδιάζονται με φίλτρο μικροσωματιδίων. Κατά την εξέλιξη τους ολοκληρώθηκαν περισσότερες από 75.000 ώρες δοκιμών σε προσομοιωτή, καθώς και 60.000 ώρες εξέλιξης με πραγματικά οχήματα που κάλυψαν 5 εκατομμύρια χλμ. σε όλο τον κόσμο, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί κορυφαίο επίπεδο αντοχής και αξιοπιστίας.

Σχεδιασμένοι γύρω από την αρχιτεκτονική ενός κυλίνδρου χωρητικότητας 0,33 λίτρων, η νέα γενιά κινητήρων είναι διαθέσιμη σε 3κυλινδρη έκδοση 1 λίτρου και 4κυλινδρη έκδοση 1,3 λίτρων. Η μικρότερη έκδοση αποδίδει 120 ίππους και 190 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Αντίστοιχα η μεγαλύτερη έκδοση αποδίδει 150 ίππους και 270 Nm ροπής και εφοδιάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT των 6 σχέσεων. Και στις δύο περιπτώσεις η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς.

Τη γκάμα των κινητήρων βενζίνης του Νέου 500X  συμπληρώνει ο ανανεωμένος 1.6 E-Torq με τους 110 ίππους, προδιαγραφών Euro 6/D-TEMP, οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο.

Ευρεία γκάμα για όλες τις ανάγκες

Η γκάμα του Νέου 500Χ περιλαμβάνει τρεις παραλλαγές: το Νέο 500X Urban, με την αστική εμφάνιση, το Νέο 500XCity Cross με off-road αισθητική και το Νέο 500X Cross, με τον κορυφαίο εξοπλισμό για όσους αγαπούν τις εξορμήσεις εντός και εκτός δρόμου.

Διαθέσιμοι είναι 4 κινητήρες, καθώς και τρία κιβώτια ταχυτήτων (μηχανικό 5 ή 6 σχέσεων, αυτόματο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων). Παράλληλα οι αγοραστές έχουν να επιλέξουν ανάμεσα από μια πολύ μεγάλη γκάμα στοιχείων εξατομίκευσης, όπως χρωμάτων για το αμάξωμα, επενδύσεων για το εσωτερικό, τροχούς, κτλ.

Το Νέο 500X Urban αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική των συμβατικών μοντέλων του C-segment προσφέροντας την καλύτερη αναλογία τιμής και εξοπλισμού, διαθέτοντας εκτός των άλλων φώτα ημέρας και πίσω φώτα τεχνολογίας LED, δερμάτινο τιμόνι Techno, κλιματισμό, Cruise Control, ηλεκτρικό χειρόφρενο και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών. Όπως όλες οι εκδόσεις του Νέου 500X διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό επίσης τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης Traffic Sign Recognition, Speed Advisor και Lane Assist, καθώς βεβαίως σύστημα ESP με λειτουργία Hill Assist και 6 αερόσακους.

Η έκδοση New 500X City Cross με τα off-road στοιχεία, ξεχωρίζει χάρη στις προστατευτικές ποδιές στους προφυλακτήρες. Παράλληλα οι τροχοί ελαφρού κράματος των 16 ιντσών, το ταμπλό στο χρώμα του αμαξώματος και το σύστημα πολυμέσων Uconnect με την οθόνη αφής των 7 ιντσών συνθέτουν ένα άκρως ελκυστικό πακέτο.

Τέλος στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται το Νέο 500X Cross, το οποίο εφοδιάζεται επιπλέον με τροχούς ελαφρού κράματος 17 ιντσών, μπάρες οροφής, αυτόματο κλιματισμό, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες φωτεινότητας και βροχής, καθώς και το σύστημα Uconnect με την οθόνη αφής των 7 ιντσών και σύστημα πλοήγησης. Εφοδιασμένη επιπλέον με τα συστήματα Safety Distance Manager.

Facebook Comments