Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ένα γεγονός το οποίο προωθεί τη χώρα μας στο εξωτερικό και τη διαφημίζει αλλά είναι και ο χώρος στον οποίο έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τόσο το πρόγραμμα της Ελληνικής Κυβέρνησης για την χρονιά που έρχεται όσο και τις απόψεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Τα τελευταία 10 χρόνια το συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελίδης έχει μετατραπεί σε ένα θέατρο με πρωταγωνιστές τα προγράμματα  των μνημονιακών κυβερνήσεων, τα οποία το πιο πιθανό είναι να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν μέχρι το τέλος της λεγόμενης εποπτείας. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Ευχαριστούμε την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ’ είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, ή ο Κώστας Σημίτης μετά την κρίση των Ιμίων;  Ο Πρωθυπουργός μας εντυπωσίασε όλους με την στάση του προς τις ΗΠΑ (τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ) ο αρχηγός του κόμματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς να διάκειται τόσο φιλικά στους φονιάδες των λαών, τους Αμερικανούς;  Περίεργα πράγματα αλλά είναι γλυκιά η εξουσία και την έχει αυτός που τάσσεται στην πλευρά των Αμερικανών ακόμη και αν χρειαστεί να ξεπουλήσει την ιδεολογία του αλλά και την ιστορία της χώρας του. Βλέπουμε από την πλευρά του κυβερνόντος κόμματος μια ‘στροφή προς το ρεαλισμό’  όπως λένε αλλά είναι μια στροφή στη διατήρηση της εξουσίας. Τα στελέχη του κόμματος και ο αρχηγός τους κατάλαβαν πολύ καλά ότι πρέπει να αφήσουν στο παρελθόν τις Ριζοσπαστικές του ιδέες και να στραφούν πιο πολύ στο κέντρο και την κεντροαριστερά, πράγμα το οποίο φάνηκε από τον ανασχηματισμό της κυβερνήσεως. Στον ανασχηματισμό υπουργοποιήθηκαν πρόσωπα τόσο της κεντροδεξιάς όσο και της κεντροαριστεράς. 

Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. με αργά και σταθερά βήματα εδραιώνεται στο χώρο της κεντροαριστεράς και παίρνει την θέση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., είναι θέμα χρόνου να απορροφήσει  ένα μεγάλο μέρος του Κινήματος Αλλαγής και να το στείλει στην Ελληνική πολιτική ιστορία.

Όσον αφορά την ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ θύμισε εποχές ‘Τσοβόλα δώστα όλα’. Αυτή η πολιτική πέθανε κανονικά στην Ελλάδα την Δεκαετία του ΄80 και του ΄90 και επισφραγίστηκε με την είσοδο της χώρας στα μνημόνια. Η πολιτική παροχών δεν θα έπρεπε να έχει θέση στην Ελλάδα του μέλλοντος και στην Ελληνική πολιτική ατζέντα, τη θέση της παραχολογίας έπρεπε να την είχαν πάρει  παροτρύνσεις για την νεανική επιχειρηματικότητα, προγράμματα κατάρτισης νέων επιστημόνων και κονδύλια για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας. Η ευημερία στην Ελληνική κοινωνία δεν θα έρθει με παχυλούς μισθούς και αύξηση συντάξεων και πάνω απ΄ όλα δεν θα γίνει σε μικρό χρονικό διάστημα. 

Το Σάββατο ο κύριος Μητσοτάκης δεν παρουσίασε κάτι διαφορετικό στο βήμα της ΔΕΘ, αλλά παρουσίασε σχεδόν τις ίδιες θέσεις. Μόνη διαφορετική θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η στάση στην εξωτερική πολιτική της χώρας και συγκεκριμένα στο Μακεδονικό. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε και αυτός την ίδια πολιτική με τον κύριο Τσίπρα με διαφορά μόνο στα χρώματα του φόντου και μικρές παραλλαγές. Δεν ακούσαμε κάτι διαφορετικό, μια νέα ιδέα διαφορετική πολιτική από αυτή της κυβέρνησης.

Η Ελληνική πολιτική μέρα με την μέρα γίνεται όλο και πιο παιδαριώδης και αυτό είναι εις βάρος των ελλήνων πολιτών. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας της, δεν χρειάζεται παιδιαρίσματα και μικροπολιτικά παιχνίδια αλλά όραμα. Κανένας πολιτικός αυτή τη στιγμή δεν παρουσίασε το όραμα του για την χώρα και τις ενέργειες που θα έκανε για να το υλοποιήσει, για να δημιουργήσει μια Ελλάδα νέα, μια Ελλάδα καλύτερη για τις επόμενες γενιές. Το μόνο που ακούσαμε από τη ΔΕΘ ήταν φοροελαφρύνσεις και μέτρα που θα φέρουν την ευημερία για μικρό χρονικό διάστημα. Το έργο αυτό η χώρα το έζησε και τα αποτελέσματα ήταν τα μνημόνια και η εξαθλίωση της κοινωνίας, γιατί συνεχίζουμε την πολιτική των παροχών και της καταστροφής του μέλλοντος των παιδιών μας;    

Facebook Comments