Δεν έχω γράψει 3 χρόνια για εκλογές, δεν έχω παρασυρθεί παρά την εκλογολαγνεία ορισμένων.
Καταρχάς, τους ξέρω αυτούς τους τύπους που αντιπαλεύονται την εξουσία και υποδαυλίζουν την δημοκρατία μέχρι να την καταλάβουν, μετά γίνονται οι μεγαλύτεροι τιμητές της εξουσίας και μοναδικοί υπερασπιστές της δημοκρατίας.
 
Εξάλλου, όταν λέμε «δημοκράτης» εννοούμε μονοπωλιακά αριστερός από την δεκαετία του ‘50, δεν νιώθω τα κατάλοιπα του λαού μας, αλλά έτσι είθισται. Μάλλον οι δεξιοί είναι όλοι λάτρεις του Πούτιν και του Ερντογάν, φαίνεται.
Παρά ταύτα, ως γνωστόν, οι δεξιοί παραιτούνται, οι αριστεροί ποτέ.
 
Μην μπερδεύεστε όμως, δεν υπάρχουν δεξιοί και αριστεροί, υπήρχαν δηλαδή μέχρι την εθνική συμφιλίωση του 1974. Πλέον είναι αυτοί κι εμείς.
 
Νομίζω οι συντηρητικοί και φιλελεύθεροι από την μία και λαϊκιστές δεξιοί-αριστεροί από την άλλη. Ο λαϊκισμός είναι παντού.
Τέλος πάντων, δεν παραιτούνται αυτοί έτσι απλά, και να σας πω και κάτι, 3 φορές τους βγάλατε, θα τους υποστείτε μέχρι τέλους, αυτή είναι η υπεροχή της δημοκρατίας.
 
Κι όμως, πιστεύω πλέον ότι έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για εκλογές, λίγο πριν την 4ετία.
Ναι, φίλε ΝΔκράτη θα κυβερνήσεις.
Τι, πόσο και πως, δεν είμαι πολύ αισιόδοξος, αλλά έρχεται η αλλαγή εξουσίας.
 
Είναι πασιφανές πλέον, οι δημοσκοπήσεις, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, οι ταξιτζήδες, το κλίμα είναι υπέρ, η ΔΕΘ βούλιαξε, ανανέωση θα γίνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να είναι παρεξηγημένος μεγαλοαστός γνωστής οικογενείας για μερικούς, αλλά έχει σχέδιο, πείσμα και σταθερότητα και από ότι φαίνεται του πάνε οι μαραθώνιοι. Μια ισορροπεί, μια το χάνει, αλλά τελικά μένει πάνω στο σκοινί.
 
Όμως, χρειάζεται σύμπνοια και εθνική συνεννόηση να ξέρετε, μην βρίζετε τα σανό, μην βρίζετε τα γίδια, μην βρίζετε τους καραμανλικούς, θα τα βρείτε μπροστά σας, πιστέψτε με.
 
Δεν έχετε ξεμπερδέψει με τον Τσίπρα, θα επιστρέψει ως κεντρώος σοσιαλιστής και ως φιλελεύθερος άμα λάχει, είδατε ότι στην ΔΕΘ, προσεταιρίστηκε το πρόγραμμα της ΝΔ, κακή ξεπατικωτούρα, μέχρι και τους Αμερικάνους ανακάλυψε .
Οι φιλελεύθεροι δεν έχετε ξεμπερδέψει με τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος δεν θα επιστρέψει απλά ως κομματάρχης, ούτε θα αποδεχτεί τον ρόλο του ΠτΔ για να αποστρατευθεί.
 
Εν κατακλείδι, να αρχίσετε να ετοιμάζεστε για εκλογές, χωρίς ΑΝΕΛ, χωρίς Λεβέντη και ποτάμι, με κανέναν πιο δεξιό ίσως ή κάποιον αντιμνημονιακό και με οριακή έστω αυτοδυναμία της ΝΔ, γιατί δεν θέλω να σκέφτομαι την οποιαδήποτε πιθανότητα συγκυβέρνησης και απλής αναλογικής στις μεθεπόμενες.
 
Όπως λέει και μια φίλη μου, «οουυυ Γιες, οου Γιες, έρχονται εκλογές!!» 
 
 

Facebook Comments