'

Ένωση Κεντρώων: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Α. Φωκάς - ’διαλύεται’ η ΚΟ

MarketNews

Ένωση Κεντρώων: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Α. Φωκάς -

Την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την Ένωση Κεντρώων ανακοίνωσε πριν από λίγο ο βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Αριστείδης Φωκάς.

Μιλώντας στην Βεργίνα Τηλεόραση ο κ. Φωκάς δήλωσε ότι δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων λόγω ασυνεννοησίας με την ηγεσία του κόμματός.

Ο κ. Φωκάς δήλωσε ότι θα συνεχίσει να μάχεται για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και για τους Θεσσαλονικείς από τα βουλευτικά έδρανα. Αύριο αναμένεται να καταθέσει την επιστολή ανερξαρτητοποίησής του στον πρόεδρο της ελληνικής βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι την πόρτα του κόμματος έχουν ήδη κλείσει στο πρόσφατο παρελθόν 3 βουλευτές, η Θ. Μεγαλοοικονόμου, ο Γ. Καρράς και ο Γ. Κατσιαντώνης. 

 

Με την φράση «είμαστε σε ένα σχετικό αδιέξοδο»  περιέγραψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις παρεμβάσεις του Γιάννη Σαρίδη.

Ο κ. Σαρίδης αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη, και αποχώρησε από τη συνεδρίαση οργισμένος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί πετώντας το «μπαλάκι» στον κ. Λεβέντη για τη διαγραφή του.

Ο κ. Λεβέντης σχολίασε: «Εγώ το κόμμα δεν το διαπραγματεύομαι. Υπάρχει ένα Συμβούλιο των παλαιότερων μελών του κόμματος που θα συμβουλευτώ. Εγώ είμαι κατά των διαγραφών, αλλά βρίσκομαι σε αδιέξοδο. Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό και μάλιστα λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Φτιάξαμε ένα κόμμα επαναστατικό που παλέψαμε. Κάποιοι δεν κατάλαβαν και το είδαν ως ευκαιρία προσωπικής ανόδου. Αυτοί δεν θα αντέξουν…».
 

Νωρίτερα:

Την ανεξαρτητοποίησή του από την Ένωση Κεντρώων αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Τετάρτη ο βουλευτής Αριστείδης Φωκάς, ενώ με το ένα πόδι εκτός φέρεται και ο Γιάννης Σαρίδης.

Η αποχώρηση των δύο σημαίνει αυτόματα τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων, η οποία θα μείνει με μόλις τέσσερις βουλευτές (για να συσταθεί ΚΟ απαιτούνται τουλάχιστον πέντε). Με δήλωσή του ο Πρόεδρος Β. Λεβέντης υπογράμμισε ότι "η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να μείνει ήσυχος".